Herkkä iho kaipaa erityistä huolenpitoa ja kosteutusta, kun taas rasvoittuva puolestaan öljyttömiä tuotteita, tasapainoitusta ja rauhoittavaa ihonhoitoa. Oman ihotyypin tunnistaminen voi toisinaan olla haastavaa ja ihon tarpeet myös muuttuvat iän sekä elämän myötä. Olo-apteekin ihoanalyysi auttaa tutustumaan omaan ihoon ja sen tarpeisiin paremmin, minkä jälkeen myös sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen helpottuu. Olo-apteekin kosmetologin Anna-Leena Tuohimaan tekemä henkilökohtainen konsultaatio on noin 15 minuutin ihotyypin ja ihon tarpeiden kartoitus, johon ei tarvitse varata erikseen aikaa. Kartoitus on lokakuussa Olo-apteekin asiakkaille täysin maksuton (normaalihinta 15 €).

 

Ihon hyvinvointianalyysissa kartoitetaan ihon kosteus, rasvatasapaino ja melatoniinitaso sekä ihon rakenne. Ihoanalyysi auttaa paitsi tunnistamaan oman ihotyypin, myös yhdessä kosmetologin kanssa löytämään omalle iholle sopivat tuotteet vaivattomasti. Graniittitalon Olo-apteekin kosmetologilla voi piipahtaa milloin tahansa. Tuohimaa on paikalla päiväsaikaan arkisin ja satunnaisesti myös lauantaisin.

 

“Ihoanalyysi sopii ihan kaikille, ketkä ovat kiinnostuneita hoitamaan ihoaan ja ennaltaehkäisemään oireita, tai hoitamaan jo alkanutta oireilua. Oman ihotyypin tietäminen helpottaa huomattavasti ihonhoitoa, ja analyysista saa myös tärkeää tietoa siitä, kuinka hyvin oma iho kestää aurinkoa,” kosmetologi Anna-Leena Tuohimaa kertoo, “ihoanalyysin perusteella katsotaan, tarvitseeko iho lisäkosteutusta ja minkälainen kosteutusmuoto olisi kaikista paras. Tuloksista voi myös analysoida ihon rasvantuotantoa. Konsultaatiosta saa apua ihon suojaukseen ja ikääntymisen merkkien hoitamiseen.”

 

Tutustu lokakuun ihonhoidon tarjouksiin ja löydä juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet.

 

Lokakuussa kahden ACO-tuotteen ostajalle kaupan päälle yövoide!

Hoitava ja kosteuttava vartalovoide ACO Body Cream Moist Perfumed

Normaalille ja sekaiholle sopiva päivävoide ACO Moisturising Day Cream. Antaa iholle pitkäkestoista syväkosteutusta ja vähentää ihon kiiltoa.

Hellävarainen kuivalle, erittäin kuivalle ja herkälle iholle sopiva suihkuöljy ACO Spc Moisturing Shower Oil No Perfume.

  

Syysiho tasapainoon

Ennen analyysia on tärkeää selvittää ihon kuntoon vaikuttavat taustatekijät, kuten hoitorutiinit, terveydentila, ruokavalio ja mahdolliset ihosairaudet. Mittauksessa ihoanalyysilaite painetaan iholle, ja se mittaa alle minuutissa ihon tilanteen. Mittaukseen on hyvä tulla ilman meikkiä, mutta meikki voidaan poistaa myös paikallisesti juuri ennen mittausta. Analyysin yhteydessä voit kysyä mieltäsi askarruttavista ihoasioista ja saat apua sopivien ihonhoitotuotteiden löytämisessä. Kosmetologi osaa auttaa sopivien tuotteiden valinnassa myös silloin, kun kyseessä on epäpuhtauksien hoito, akne, couperosa, allergia tai tuoteyliherkkyys.

 

“Ihoanalyysi helpottaa iho-oireiden tunnistamista. Alkavaa couperosaa pystyy esimerkiksi helposti ennustamaan lähikuvan perusteella ja tulosten perusteella voidaan katsoa hoitavia ja ennaltaehkäiseviä tuotteita iholle,” Tuohimaa kuvailee.

 

Tuohimaa vinkkaa, että päivittäiseen käyttöön tulisi löytää riittävästi kosteuttavat voiteet sekä hellät puhdistusaineet. Ihon punoitus on usein merkki kuivuudesta ja etenkin syksyisin iho on koetuksella - ulkona kylmää viimaa ja sisällä kuiva, lämmin sisäilma. Kun iho on tasapainossa, se on ongelmaton ja voi hyvin sekä tuntuu hyvältä. Syksyllä iho kaipaa usein lisäkosteutusta ja tähän sopivat erinomaisesti seerumit.

 

Seerumit ovat ihon tehohoitoaineita tiivistetyssä muodossa. Koostumuksensa ansiosta seerumiin saadaan mahdutettua enemmän hoitavia aineita, kuin perinteiseen voiteeseen. Seerumit sisältävät ikään kuin tehoruiskeen ihon tarpeita vaativia aineksia, joten oikean seerumin valinnassa on todella tärkeää tietää, mitä iho tarvitsee ja kaipaa.

 

Lue myös artikkelimme Huolehdi syysihosta hellästi.

 

Lokakuussa kaikki It’s SKIN -seerumit -20 %

 

It’s SKIN Power 10 Formula GF Effector -seerumi on ihoa ravitseva, kosteuttava ja rauhoittava maitake-sieniseerumi, joka tekee ihosta pehmeän ja elastisen. Auttaa vähentämään stressistä johtuvan väsymyksen merkkejä. Sopii normaalille ja kuivalle iholle. Lokakuun ajan Power 10 Formula GF Effector -seerumi 16,90 € (norm 20,90 €)

 

Ikääntymisprosesseja hidastava ja elinvoimaa antava It’s SKIN Power 10 Formula VF Effector -seerumi suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä. Kosteuttaa ja auttaa säilyttämään ihon luonnollisen pH-tasapainon. Edistää solujen uusiutumista ja tekee ihosta elastisemman. Tasoittaa epätasaista ihon sävyä ja palauttaa sen nuorekkaan hehkun. Sopii normaalille iholle. Lokakuun ajan  Power 10 Formula VF Effector -seerumi 16,90 € (norm 20,90 €)