Teitkö uutena vuotena lupauksen terveellisemmistä elämäntavoista? Mahtavaa! Uusi vuosi ja hiljalleen lisääntyvä luonnonvalo tuntuvat lisäenergiana ja tarmona tarttua muutoksiin. Muista olla itsellesi lempeä ja suunnata kohti uutta askel kerrallaan. Hyvä olo on monen tekijän summa. Tärkeitä hyvän olon palikoita ovat monipuolisen ravinnon lisäksi liikunta sekä uni.

Jo pienikin aktiivisuus edistää terveyttä

Hyviä uutisia - jo pienikin ponnistus tai arkinen touhuaminen edistää terveyttä! Liikunta kuluttaa energiaa, mutta se myös piristää ja virkistää kehoa sekä mieltä. Liikunnan harrastaminen säännöllisesti saa aikaan positiivisen kierteen. Pieni muutos aktiivisuudessa voi käynnistää elämässä suurempiakin muutoksia. Ei ole vain yhtä tapaa nauttia liikunnasta, joten kokeile rohkeasti uusia lajeja, harrasta yksin sekä kaverin kanssa, kuuntele lempiäänikirjaasi samalla samoillen metsässä. Liikkuminen kannattaa aloittaa itselle mieluisan tekemisen parissa ja maltillisesti. Muista, että siivoaminen, portaiden kävely, ikkunoiden pesu tai esimerkiksi kauppaan kävely on mitä parhainta arkiliikuntaa.

Pidä luusi vahvoina! Liikunta edistää luiden terveyttä. Luusto tarvitsee kasvaakseen ja vahvistuakseen myös kalsiumia ja D-vitamiinia. Kalsiumia sisältävä Minisun vahva monivitamiinivalmiste 120 tablettia tammikuussa kampanjatarjouksessa 16,90 € (normaalisti 21,00 €).

Anna unen tulla

Keskimääräinen aikuisen unentarve on noin 7,5 tuntia yössä. Unentarve on kuitenkin yksilöllistä ja siksi omasta unesta huolehtiminen on tärkeä osa hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Unen lisääminen on erinomainen ensiaskel terveempien elämäntapojen tiellä. Levänneenä olo tuntuu kaikin puolin paremmalta ja harrastaminen tai kävelylle lähteminen on jo hivenen helpompaa. Nukkua kannattaa siis hyvällä omallatunnolla. Liikunta sopivana annoksena paitsi helpottaa nukahtamista myös vaikuttaa unen laatuun positiivisesti. Uni on palautumisen aikaa lihaksille ja kudoksille sekä myös aivoille. Lepäämällä hellit siis koko kehoasi. Magnesium auttaa etenkin aktiiviliikkujan kehoa palautumaan. Magnesium rauhoittaa kehoa, joten se kannattaa nauttia illalla ennen nukkumaanmenoa. Neljää tehokasta magnesiumin muotoa sisältävä Puhdas+ Quattro Magnesium 60 kapselia 20,54 €. Nukahtamista sekä aikaerorasitusta voi tukea myös melatoniinilisällä. Melatoniini Orion 1,9 mg 100 kpl, auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa 20,90€ (normaalisti 23,80 €).