Suun terveydenhoito on tärkeä osa arkitoimia. Suunterveys on yhteydessä koko kehon hyvinvointiin, ja useimpia hammasvaivoja sekä suun sairauksia voi ennaltaehkäistä omalla huolellisuudella. Olo-apteekista löydät kaikki tuotteet niin suun päivittäiseen hyvinvointiin kuin erikoistilanteisiin. Suunhoidossa tärkeintä ovat päivittäiset pienet rutiinit. Näillä pääset jo hyvään alkuun:

  • Harjaa hampaat aamuin illoin fluoripitoisella hammastahnalla. Harjaa hellästi pehmeällä harjalla 2-3 minuuttia. Käy harjalla läpi koko suun alue sekä puhdista lopuksi myös kieli. Sähköhammasharja puhdistaa tehokkaammin plakkia kuin tavallinen hammasharja.
  • Hammasvälit on hyvä käydä läpi päivittäin langalla tai hammasväliharjalla. Käytä suuvettä tarvittaessa. Suurempien hammas- tai ienoperaatioiden jälkeen hammaslääkärisi saattaa suositella klooriheksidiiniä sisältävää suuvettä väliaikaiseen käyttöön.
  • Syömällä säännöllisesti teet suuren palveluksen hampaillesi. Pyri pitämään napostelu minimissä ja nauti janojuomana vettä. Ruokailujen välissä sylki korjaa jo alkaneita vaurioita. Myös ksylitoli ehkäisee hampaiden reikiintymistä, joten muista ksylitolipastilli tai -purkka ruuan päälle

Suunterveyden arviointi helposti Olo-apteekissa

Kaipaatko apua suun hyvinvoinnin ylläpitoon? Olo-apteekissa on mahdollista käydä suuhygienistin arvioinnissa, joka on toistaiseksi maksuton palvelu. Arvioinnin yhteydessä suuhygienisti neuvoo suunhoidossa ja tekee arvion hoidon tarpeesta, tai antaa halutessasi valkaisukonsultaation. Tarvittaessa suuhygienisti ohjaa myös hammaslääkärin vastaanotolle.

Voit varata ajan Olo-apteekin suuhygienistille, mutta ajan varaaminen ei ole välttämätöntä, ja voit käydä suuhygienistin juttusilla muun apteekkikäyntisi yhteydessä. Suuhygienistin päivystysajat Graniittitalon Olo-apteekissa näet täältä ja Pajamäen täältä. Suuhygienistin palvelut tuottaa Terveystalo.

Maaliskuun kampanjaedut suun hyvinvointiin:

Fluoripitoinen Yotuel Pharma valkaiseva hammastahna 50 ml kampanjatarjouksessa 8,10 € (norm. 9,30 €.)

Bioxtra: kuivan suun hellävaraiset ja kosteuttavat hoitotuotteet -15% alennuksella, valikoimassa hammastahna, suuvesi, suugeeli ja geelisuusuihke.