Suun terveydenhoito on tärkeä osa arkitoimia. Suunterveys on yhteydessä koko kehon hyvinvointiin, ja useimpia hammasvaivoja sekä suun sairauksia voi ennaltaehkäistä omalla huolellisuudella. Olo-apteekista löydät kaikki tuotteet niin suun päivittäiseen hyvinvointiin kuin erikoistilanteisiin. Suunhoidossa tärkeintä ovat päivittäiset pienet rutiinit. Näillä pääset jo hyvään alkuun:

  • Harjaa hampaat aamuin illoin fluoripitoisella hammastahnalla. Harjaa hellästi pehmeällä harjalla 2-3 minuuttia. Käy harjalla läpi koko suun alue sekä puhdista lopuksi myös kieli. Sähköhammasharja puhdistaa tehokkaammin plakkia kuin tavallinen hammasharja.
  • Hammasvälit on hyvä käydä läpi päivittäin langalla tai hammasväliharjalla. Käytä suuvettä tarvittaessa. Suurempien hammas- tai ienoperaatioiden jälkeen hammaslääkärisi saattaa suositella klooriheksidiiniä sisältävää suuvettä väliaikaiseen käyttöön.
  • Syömällä säännöllisesti teet suuren palveluksen hampaillesi. Pyri pitämään napostelu minimissä ja nauti janojuomana vettä. Ruokailujen välissä sylki korjaa jo alkaneita vaurioita. Myös ksylitoli ehkäisee hampaiden reikiintymistä, joten muista ksylitolipastilli tai -purkka ruuan päälle.

 

Tutustu suun hyvinvoinnin tuotteisiin: 

Kaikki tuotteet suun hyvinvointiin.

Kuivan suun hoitotuotteet.

Pahanhajuiseen hengitykseen.

Hampaiden valkaisutuotteet.