Rikas Sunwic Ibs 220 g

Arvio:
87% of 100
Saatavilla
Vertailuhinta: 0.09 €/g
18,95 €
30 päivän alin hinta: 18,95 €

Helppo tapa lisätä kuitua ruokavalioon. Rikas Sunwic Ravintokuitu on kliinisesti tutkittua, guarpavuista muokattua liukoista kuitua (PHGG). Se on hyvin vähäenergistä, mutta tärkeää ravintoa suolistomme bakteereille. PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti.

Rikas Sunwic Ravintokuitu sekoittuu helposti nesteeseen. Täysin mauton, hajuton ja väritön kuitu on miellyttävä käyttää ja maistuu myös lapsille. Parasta tuotteessa on, että se ei geeliydy edes pidemmän ajan kuluessa tai lämpimään nesteeseen sekoitettuna.


HUOM. Sunwic Ravintokuitua markkinoitiin aiemmin kliinisenä ravintovalmisteena tuotenimellä Sunwic IBS. Luontaisesti Rikas Sunwic Ravintokuidun sisältö täysin sama, mutta sen status on muuttunut ravintolisäksi joulukuussa 2021.


KÄYTTÖTARKOITUS

  • 87 % ravintokuitujauhe ruokavalion täydentämiseen
  • Liukoisen kuidun lähteeksi

Huom. Sunwic Ravintokuitu sisältää ainoastaan liukoista kuitua.

KENELLE

  • Kaikenikäisille naisille ja miehille
  • Lapsille 2-vuotiaasta alkaen
  • Senioreille

Tuote sopii myös raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön. Käsitellyn kuidun vedensitomiskyky on perinteisiä kuituvalmisteita maltillisempi, eikä se heiluta vastaavalla tavalla veren vesipitoisuutta. Sunwic Ravintokuitu ei myöskään hidasta perinteisten kuituvalmisteiden tavoin makroravintoaineiden ja hivenaineiden imeytymistä.

KLIININEN NÄYTTÖ

Sunwicin sisältämän PHGG -kuidun koostumusta, turvallisuutta ja vaikutuksia on tutkittu useissa tieteellisissä tutkimuksista, joiden tuloksia on esitetty kansainvälisisssä ravitsemustieteen julkaisuissa.

Kliinisten tutkimusten mukaan* Sunwic -ravintokuidun säännöllinen käyttö mm. lisää merkittävästi bifidobakteerien määrää suolistossa. PHGG -kuitu aktivoi lisäksi suolistobakteereja tuottamaan useita aineenvaihduntatuotteita, kuten lyhytketjuisia rasvahappoja (propionaattia ja butyraattia).

*Tutkimusviite: Giannini et al., Nutrition 2006;22(3):334-42.

ERITYISTÄ TÄSSÄ TUOTTEESSA

Guarpapu poikkeaa muista pavuista ja kuitulähteistä

Sunwic Ravintokuidussa toteutuu luonnostaan rikas kuitulähde. Kauniin valkoinen jauhe on guarpavun kuitua, jonka hiilihydraattirakenteita on muokattu entsymaattisen pilkkomisen avulla. Guarpavun koostumus eroaa jo lähtökohtaisesti kaikista muista palkokasveista ja pavuista. Guarpapu sisältää erittäin niukasti proteiinia. Lisäksi sen hiilihydraattikoostumus poikkeaa kaikista yleisesti tunnetuista kuitulähteistä, kuten psylliumista ja inuliinista. Guarpapu sisältää poikkeuksellisen runsaasti mannoosia ja galaktoosia.

Ainutlaatuinen käsittely tehostaa vaikutuksia ja parantaa käyttömukavuutta

Guarpapukuidun osittainen pilkkominen vapauttaa kuiturakenteiden sisältämää mannoosia ja galaktoosia helpommin suolistobakteerien käyttöön. Tarkoin hallittu prosessi ei kuitenkaan pilko niitä vapaiksi sokereiksi.

Guarpavun liukoisen kuidun osittainen pilkkominen parantaa merkittävästi tuotteen käyttömukavuutta. Lyhyemmiksi pilkotut hiilihydraattirakenteet eivät muodosta nesteeseen sekoitettuna esim. psylliumille ja käsittelemättömälle guarpapukuidulle tyypillistä limamaista verkkorakennetta. Nesteeseen sekoitettu Sunwic ei geeliydy edes kuumassa nesteessä tai pidemmän ajan kuluessa.

Sopii FODMAP-dieettiä noudattaville

Monet kuiturikkaat ruoka-aineet sisältävät suolistossa aktiivisesti fermentoituvia hiilihydraatteja. Fermentoitumisella tarkoitetaan sitä, että suolistobakteerit käyttävät tietynlaisia hiilihydraatteja ravinnokseen ja tuottavat runsaasti suolistokaasuja. Tyypillisiä fermentoituvia ruoka-aineita ovat mm. monet viljat, pavut, sienet, sipulit, tietyt hedelmät, kuiduilla täydennetyt elintarvikkeet sekä sokerialkoholeja sisältävät makeiset.

Sunwic Ravintokuitu on valmistettu guarpavusta. Tuotetta ei silti pidä rinnastaa tavallisiin papuihin eikä edes kuitutuotteisiin. Se ei sisällä merkittäviä määriä fermentoituvia hiilihydraatteja. Ainutlaatuisen käsittelyn ansiosta Sunwic -kuitujauheen PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti. (Partially Hydrolyzed Guar Gum, PHGG)

RIKAS -SARJA TÄYNNÄ LUONNON LUOMAA ELINVOIMAA

bertil’s health oy:n Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

Rikas-sarjaan kuuluu runsas valikoima korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; perinteinen pellavaöljy, luomu pellavaöljy, vehnänalkioöljy, manteliöljy, Camelinaöljy ja Ahiflower-oliiviöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat VegeFit Ravintohiivahiutale, perinteinen Oluthiivahiutale, Sunwic Ravintokuitu ja Linum Plus-ravintokuituvalmiste.Osittain hydrolysoitu guarpapukuitu 100 %.


Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa


Ravintoarvo100 g1 rkl (5 g)
Energiaa800 kJ / 190 kcal40 kJ / 9,5 kcal
Rasvaa0 g0 g
Hiilihydraateja7 g0,35 g
Sokereita0 g0 g
Ravintokuitua, josta87 g4,4 g*
- liukoista kuitua87 g4,4 g
Proteiinia0,5 g0,025 g
Suolaa**0,3 g0,015 g


Tuotetiedot
Pakkauskoko220 g
Päiväys 15.9.2024
Brändi Sunwic
Markkinoija Midsona Finland
SKU 334769
EAN 6416227020914
Tuoteryhmät