Priorin - Hiusten hyvinvointi

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Priorin

Toivoisitko voivasi hyvin ja hiustesi kasvavan vahvempina ja tuuheampina? Hiusten hyvinvointia voit tukea syömällä terveellisesti, käyttämällä hellävaraista shampoota ja välttämällä turhia lämpökäsittelyjä sekä värjäyksiä. Lisäksi hiusten pitäminen auki ja ilmakuivaaminen tukee niiden pysymistä vahvoina. Joskus nämä keinot eivät kuitenkaan riitä, ja tarvitset apua hiustesi hyvinvoinnin parantamiseen - näissä tilanteissa voit kääntyä puoleemme! 

Valikoimaamme kuuluvat Priorin-tuotteet, eli kapselit, shampoot ja liuokset - ravintolisät, jotka tukevat hiustesi hyvinvointia. Alla opit lisää Priorin-tuotteista.

Priorin-kapselit ja niiden käyttökohteet

Priorin-kapselit ovat veden kanssa nautittavia kapseleita, jotka sisältävät biotiinia, L-kysteiiniä, hirssiuutetta sekä pantoteenihappoa. Biotiini, eli B7-vitamiini sekä pantoteenihappo, eli B5-vitamiini ovat vesiliukoisia B-ryhmän ravintoaineita, jotka ovat ovat tärkeitä ravintoaineita muun muassa elimistön normaalin aineenvaihdunnan ja kasvun kannalta. Nämä vaikuttavat muiden solujen ohella myös hiusten sekä ihon kasvuun ja uusiutumiseen.

L-kysteiini sen sijaan on aminohappo, eli proteiinien rakennusosa, jota käytetään muun muassa hiusten rakennusaineen, keratiinin, muodostamiseen elimistössä. Hirssiuute sen sijaan on nimensä mukaan ravintorikkaasta hirssistä tehtyä uutetta, joka sisältää muun muassa vitamiineja ja kivennäisaineita. Yhdessä kaikki nämä Priorin-kapselien ainesosat on suunniteltu tukemaan hyvinvointiasi ja erityisesti hiustesi kasvua.

Priorin-kapseleita käytetään 1-2 kapselia päivässä hiusten kasvua tukemaan. Tuote sopii aikuisille, ja sitä on suositeltavaa käyttää vähintään muutaman kuukauden ajan parhaiden tulosten saamiseksi. Suositus on käyttää 2 kapselia päivässä 3kk ajan sitten 1 kapseli päivässä, yhteensä Priorin-kapseleita suositellaan käytettävän 3-6kk ajan. Kuurin voi uusia tarvittaessa. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.

Mitä on Priorin-shampoo ja miten sitä käytetään

Priorin-shampoo on päivittäiseen käyttöön sopiva kasviuutteita sekä B5-provitamiinia sisältävä shampoo, joka on tehty hoitamaan hiuspohjaa sekä rauhoittamaan päänahkaa. Priorin-shampoo sopii normaaleille sekä kuiville hiuksille. Parhaan hyödyn saat yhdistämällä shampoon ja kapselien samanaikaisen käytön.

Priorin-liuos ja sen käyttö 

Priorin-liuos on kasviperäinen valmiste, joka on kehitetty tukemaan hiusten kasvua. Priorin-liuos sisältää baikalinvuohennokan juuriuutteesta ja soijan- ja vehnänalkiouutteista valmistettua baicapilia sekä B5-provitamiinia. 

Hiukset kasvavat päänahassa sijaitsevasta hiusjuuren kasvukeskuksesta käsin. Tästä syystä liuosta ei levitetä itse hiuksiin vaan päänahkaan, jossa se tukee kasvukeskusten toimintaa ja auttaa uusia hiuksia kasvamaan vahvemmiksi ja terveemmiksi.

Liuos levitetään hiuspohjaan kerran päivässä suihkuttamalla tuotetta päänahkaan ja hieromalla hellävaraisesti. Tuotetta tulee käyttää vähintään 12 viikkoa tehon saamiseksi.

Vahvat hiukset kasvavat terveestä hiuspohjasta

Hiuksen elävä osa löytyy hiustupesta, ja hiustupen ytimessä on hiusnysty. Se on kasvukeskus, josta hiuksen juuri saa ravintonsa, ja josta hius kasvaa ja kehittyy. Hiuspohjan ongelmat heijastuvat hiustuppien hyvinvointiin ja lopulta hiusten kuntoon. Hiustuppien määrää ei voi lisätä eikä kuollutta hiustuppea palauttaa enää toimivaksi. Siksi päänahan hoitoon ja hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota ja niistä kannattaa huolehtia hyvissä ajoin.

Kutina, kuumotus ja kivistys ovat merkkejä ongelmista. Esimerkiksi lika, liiallinen tali ja muotoilutuotteiden jäämät voivat haitata hiusten kasvua. Häiriötekijät poistuvat huolellisella pesulla ja tarvittaessa hiuspohjan kuorinnalla. Myös kiireinen elämäntapa ja elämänmuutoksista aiheutuvat paineet voivat rasittaa hiuksia.

Hiusjuuren vitamiinien ja ravinteiden saantiin vaikuttaa esimerkiksi hapen ja veren kulkeutuminen hiustuppeen. Hapen ja veren kulkeutumiseen puolestaan voivat vaikuttaa esimerkiksi hormonaaliset muutokset imetyksen tai vaihdevuosien aikana, laihduttaminen tai yksipuolinen ruokavalio, ikääntyminen, tupakointi, toistuvat hiuskäsittelyt, vahvat hiustuotteet, stressi tai sairaudet. Jos hius kasvaa hitaasti, hiukset irtoilevat tai päänahka oireilee, kannattaa mahdollisuuksien mukaan pyrkiä vaikuttamaan myös näihin tekijöihin.

Hiusten hyvinvointia ja kasvua voi tarvittaessa kuitenkin tukea myös oikeanlaisilla ravintolisillä ja muilla hiusta ja hiuspohjaa hoitavilla tuotteilla. Esimerkiksi erittäin voimakkaan hiustenlähdön taustalla voi olla myös sairauksia. Jos hiustenlähtö vaikuttaa epänormaalin voimakkaalta, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen ja pyrkiä selvittämään syy tilanteen taustalla.