Aco - Avene - Aurinkovoiteet ja itseruskettavat

1-24 / 51

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Aco Sun Face Fluid Mattifying spf 50+ 40 ml
  Rating:
  90%
  13,04 € 18,20 €
 2. Aco Sun Kids Active Sun Spray spf 50+ 175ml
  Rating:
  100%
  14,35 € 20,00 €
 3. Aco Sun Face Cream spf 50+ 50 ml
  Rating:
  93%
  14,24 € 18,20 €
 4. Aco Sun Kissed Body Lotion 200 ml hajustettu
  Rating:
  91%
  9,84 € 12,60 €
 5. Aco Sun Lips Balm spf 30 5g
  Rating:
  100%
  4,56 € 5,80 €
 6. Aco Sun Sunkissed Self-Tanning Face Cream 50 ml hajustettu
  Rating:
  80%
  9,84 € 12,30 €
 7. Avene Sun B-Protect 50+ 30 ml
  Rating:
  100%
  12,32 € 15,40 €
 8. Aco Sun Body Spray spf 30 175 ml
  Rating:
  93%
  14,96 € 19,30 €
 9. Aco Sun Selftanning Lotion 150 ml hajustettu
  Rating:
  100%
  11,60 € 14,90 €
 10. Aco Sun Face Fluid Mattifying spf 30 40 ml
  Rating:
  93%
  13,04 € 17,90 €
 11. Aco Sun Spray Spf 50+ 175 ml hajusteeton
  Rating:
  100%
  15,52 € 20,00 €
 12. Aco Sun Kids Sun Stick spf 50 8 g
  9,12 € 11,70 €
 13. Avene Sun Intense Protect SPF50+ 150 ml
  Rating:
  100%
  17,28 € 21,60 €
 14. Aco Sun Body Lotion spf 50 200 ml
  15,60 € 20,00 €
 15. Aco Sun Kids Active Roll-On 50ml hajusteeton
  9,01 € 10,60 €
 16. Aco Sun Face Cream Anti Age 40 ml hajusteeton
  Rating:
  87%
  13,92 € 17,90 €
 17. Aco Sun Stick Spf50+ 8 g hajusteeton
  Rating:
  90%
  9,12 € 11,70 €
 18. Aco Sun Body Lotion spf 30 family size 300ml
  Rating:
  100%
  18,56 € 23,20 €
 19. Avene Sun lip balm SPF50+ 3 g
  Rating:
  100%
  7,04 € 8,80 €
 20. Aco Sun After Sun Milk Tan Extending 200 ml
  Rating:
  100%
  10,08 € 13,00 €
 21. Aco Sun After Sun Gel Cream 200 ml
  9,27 € 10,90 €
 22. Aco Sun Kids Active Sun Lotion spf 50+ 250 ml big size
  19,98 € 24,20 €
 23. Aco Sun Face Cream spf 30 50 ml
  Rating:
  100%
  13,92 € 17,90 €
 24. Aco Sun Kids Sensitive Sun Cream spf 30 100 ml
  Rating:
  100%
  14,24 € 17,80 €

1-24 / 51

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Aco

Aco on vuonna 1939 perustettu ruotsalainen yritys, joka tuottaa laadukkaita kosmetiikkatuotteita pohjoismaisen ihon ja pohjoismaisten olosuhteiden vaativiin tarpeisiin. Myös ympäristö on huomioitu Aco-tuotteiden valmistuksessa ja tuotannossa pyritään välttämään turhia lisäaineita sekä minimoimaan tuotannon hiilijalanjälki.

 

Aco kehittää omassa laboratoriossaan hellävaraisia ja tehokkaita tuotteita niin aikuisille kuin lapsillekin. Tuotesarjoja kehitettäessä on huomioitu erilaisten ihotyyppien vaatimukset, ja tuotteita löytyykin paitsi normaalille myös kuivalle, rasvaiselle, sekaiholle, herkälle iholle sekä ikääntyvälle iholle. Parhaisiin ihonhoidon tuloksiin pääset hoitamalla ihoasi päivittäin omalle ihotyypillesi suunnitelluilla tuotteilla. Iho on ihmisen suurin ja näkyvin elin, ja hyvinvoiva iho myös suojaa sinua monilta sairauksilta, joten pidäthän ihostasi hyvää huolta!

 

Acon tuotteet voidaan jakaa kasvojenhoidon tuotteisiin, vartalonhoidon tuotteisiin, aurinkotuotteisiin sekä erilaisten iho-ongelmien hoitoon suunniteltuihin tuotteisiin. Alla esittelemme tarkemmin, mitä näiden kategorioiden alta löytyy ja millaisiin tilanteisiin löydät avun kunkin kategorian tuotteilla. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua tuotteiden valinnassa, ethän jää yksin, autamme sinua mielellämme!

 

Aco-tuotteet kasvoille

Aco-kasvojenhoidon tuotteisiin kuuluvat kasvovoiteet, puhdistustuotteet, öljyt ja seerumit, tuotteet silmänympärysten ja huulten hoitoon sekä sävyttävät kasvovoiteet. Kasvovoiteista löydät niin päivävoiteet, yövoiteet kuin ikääntymistä hillitsevät anti-age -tuotteetkin. Tärkein seikka tuotteita kasvoillesi valitessa on sovittaa tuotteet omaan ihotyyppiin.

 

Kuivalle ja kasvojen herkälle iholle sopii esimerkiksi hajusteeton Aco Face Sensitive Balance Face Cream, joka vahvistaa, ravitsee ja syväkosteuttaa ihoa. Herkkää ihoa rauhoittavan kasvovoiteen prebiootit vahvistavat ja palauttavat ihon luontaista tasapainoa. Acon ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevat anti-age tuotteet puolestaan kiinteyttävät ja syväkosteuttavat ihoa, vähentäen kasvojen juonteita ja ryppyjä. Nämä ja muut kasvojen herkälle iholle sopivat tuotteet löydät Olo-apteekin valikoimasta.

 

Vartalonhoidon tuotteet

Vartalonhoidon tuotteet Acolta auttavat pitämään ihosi kosteutettuna, joustavana ja kauniina pohjoismaisessa ilmastossa. Päivittäinen ihonhoito takaa parhaat tulokset - sileän, pehmeän ja joustavan ihon. Vartalon iholle suunnattuja tuotteita on saatavilla niin aikuisille kuin lapsille. Vartalonhoidon tuotteisiin kuuluvat vartalovoiteet ihosi kosteuttamiseen ja hyvinvointiin, puhdistustuotteet vartalolle hygienian ylläpitoon, käsien ja jalkojen hoitoon optimoidut tuotteet sekä tuotteet hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Vartalon alueen erityistarpeisiin löydät myös tuotteet intiimialueille sekä hikoilua ja hienhajua vähentävät deodorantit.

 

Acon kosteuttava ja kevyt body lotion auttaa palauttamaan ihon luonnollisen kosteustasapainon monen tunnin ajan. Sekä Acon kosteuttava vartalovoide että hellävarainen deodorantti ovat saatavilla hajustettuna ja ilman hajusteita. Laadukkaiden vartalovoiteiden ja deodoranttien teho säilyy jopa 48 tunnin ajan ja ne sopivat myös herkälle iholle. Hajusteettoman vaihtoehdon ansiosta voit nauttia taatusta Aco-laadusta vaikka ihonhoitotuotteiden hajusteet eivät yleensä sopisi sinulle.

 

Aurinkotuotteet

Auringon valolle altistuminen voi vaurioittaa ihoa aiheuttaen muun muassa pigmenttimuutoksia ja ihon löystymistä. Nämä muutokset saavat ihon näyttämään vanhemmalta. Lisäksi aurinko altistaa ihon syöville. Näistä syistä on erityisen tärkeää suojata iho auringolta ympäri vuoden, ja erityisesti keväällä ja kesällä. Ihon suojaaminen vähentää ikääntymismuutoksia sekä pahanlaatuisten muutosten riskiä. Acolta löydät aurinkosuojatuotteet aikuisten vartalolle ja kasvoille sekä lapsille.

 

Valitse suojatuote ihotyyppisi mukaan - valikoimaan kuuluvat eri suojakertoimilla varustetut aurinkosuojat, niin puikko-, voide- ja spray-muodossa. Aco tarjoaa myös auringossa olon jälkeen iholle laitettavat ihoa rauhoittavat after sun -tuotteet sekä luonnollisen näköistä päivetystä tarjoavat itseruskettavat tuotteet. Ota tuotetta valittaessa huomioon tuotteen suojakerroin, joka Aco-tuotteiden valikoimassa on parhaimmillaan jopa 50. Acon aurinkosuojavoiteet ja muut aurinkoisilla keleillä käytettävät tuotteet voivat lisäksi olla tarkoitettu erityisesti kasvoille tai käytettäväksi koko keholle. Tutustu Acon aurinkotuotteisiin, jotta löydät juuri itsellesi, omalle iholle ja säälle sopivan aurinkorasvan, olipa kyseessä puikko, voide tai spray.

 

Aco-tuotteet iho-ongelmien hoitamiseen

Acolta löydät tuotteet neljän tyyppisten iho-ongelmien hoitamiseen. Nämä erilaiset iho-ongelmat voidaan jakaa seuraavalla tavalla: 

 1. Kuiva / atooppinen iho
 2. Rosacea 
 3. Psoriasis 
 4. Epäpuhdas iho 

 

Ihon kuivuus ja atooppisuus ovat yleisiä ongelmia pohjoisessa ilmastossa asuvilla. Oireita on mahdollista lievittää ja ihoa kosteuttaa Acon tuotteilla. Psoriasis sen sijaan on krooninen ihon ja joskus myös nivelten vaiva. Psoriasista ei vielä osata parantaa, mutta sen iho-oireita on mahdollista lievittää erilaisten ihonhoitotuotteiden avulla, joihin myös Acon laadukkaat ja luotettavat tuotteet kuuluvat. Myös rosacea on krooninen tila, tarkemmin kasvojen punoitukseen ja ihottumaan johtava krooninen tulehdustila, jonka oireisiin on mahdollista saada apua. Myös epäpuhtaaseen ihoon on mahdollista saada helpotusta oikeilla tuotteilla, joita muun muassa Aco tarjoaa.

 

Hellävaraiset ja puhtaat Aco-tuotteet herkälle iholle 

Olo-apteekista löydät luotettavat ja laadukkaat Aco-tuotteet, jotka on valmistettu pohjoismaisen ihon erityistarpeet sekä vaativa ilmasto mielessä. Lukuisat Acon tuotteet aikuisten ja lasten kasvoille, keholle sekä ihonhoitotuotteet auringossa käytettäväksi sopivat myös herkälle iholle, jonka lisäksi ne ovat ratkaisu moniin iho-ongelmiin. Tutustu tuotteisiin ja löydä laadukkaat Aco-tuotteet omalle sekä koko perheen iholle.


Avene

Joskus ihonhoito optimaalisesti voi olla haastavaa tai unohtua kiireessä. Ei kuitenkaan hätää, me Olo-apteekilla haluamme olla tukenasi arjen haasteissa ja tarjota ratkaisuja hyvinvoinnin pulmiisi. Valikoimaamme kuuluvat Avene-tuotteet tarjoavat ihollesi hyvinvointia ja kauneutta, vaikka kärsisit kuivasta, rasvoittuvasta tai couperosa-ihosta. Tuotteet ovat ihotautilääkärien kanssa testattuja ja hellävaraisia ihollesi. Mikäli olet epävarma millaista tuotetta tarvitset, voit tutustua alla siihen, millaisia tuotteita Avene tarjoaa.

Esittelyssä Avene ja sen tausta  

Avene valmistaa laadukasta apteekkikosmetiikkaa ihon hoitoon. Tuotteiden pohjalla on Avène Thermal Spring Water -lähdevesi ja sen ihoa rauhoittavat hiven- ja kivennäisaineet. Avene-tuotteissa pyritään puhtauteen ja laatuun, ja tuotteet on kehitetty ja testattu yhdessä ihotautilääkärien kanssa. Allergisoivia ainesosia ja turhia säilöntäaineita vältetään, ja Avene tarjoaa myös hajusteettomia tuotteita tuoksuille altistuneille. Osalla tuotteista on allergia-, iho- ja astmaliiton yhteistyötunnus.

Avene-tuotteet ja niiden käyttökohteet

Avenen tuotteet sopivat niin normaalille valmiiksi hyvinvoivalle iholle kuin erilaisista iho-ongelmista, kuten kuivuudesta, herkästä ihosta tai rasvoittuvasta ihosta kärsiville. Tuotteet sekä rauhoittavat, että hoitavat ihoa ja sen pulmia. Valikoimastamme löydät Avene-tuotteet kasvoille ja vartalolle sekä meikit ja aurinkosuojat. Alla kerromme hieman kustakin tuotetyypistä. Kunkin valikoimamme tuotteen tuotekuvaa klikkaamalla saat lisätietoja juuri kyseisestä tuotteesta.

Kasvoille suunnatut Avene-tuotteet 

Avenelta löydät tuotteet kasvojen ihon hoitoon, kosteutukseen, puhdistukseen ja kuorintaan. Lisäksi Avene valmistaa laadukkaita meikinpoistoaineita sekä tuotteita atooppisen, kutiavan, rasvoittuvan ja ikääntyvän sekä couperosaihon hoitoon. Esimerkiksi valikoimaamme kuuluvat Avene Hydrance ja Avene Clearance -sarjat on suunnattu kasvojen ihon hoitoon. 

Avene-tuotteet vartalolle

Vartalolle Avene tarjoaa puhdistus- ja kuorintatuotteita sekä ravitsevia ja kosteuttavia tuotteita. Löydät Avenelta tuotteet myös kutiavan atooppisen ihon sekä ärtyneen ihon hoitoon ja kosteuttamiseen. Näitä tuotteita voit siis käyttää kaulasta varpaisiin ja tuotteet sopivat tarvittaessa jopa päivittäin käytettäviksi.

Avene-meikit

Avene valmistaa Couvrance-nimellä kulkevia laadukkaita meikkejä. Avenen meikkivalikoimaan kuuluvat peitepuikot, -voiteet ja -kynät, mosaiikkipuuterit, kulmakynät, huulirasvat, ripsivärit ja värivoiteet. Peitepuikoilla, -voiteilla ja -kynillä peität kätevästi ihon näpyt ja sävyerot, värivoiteilla tuot uutta sävyä kasvoillesi tai korjaat olemassa olevaa, puuterilla kiinnität ja tasoitat meikin, kulmakynillä ja ripsiväreillä tuot uutta ilmettä kasvoille silmien aluetta korostamalla ja huulirasvoilla hoidat kuivat huulet uuteen loistoon.

Aurinkotuotteet Avenelta

Auringolta suojautuminen on tärkeää erityisesti keväällä, kesällä ja matkaillessa. Aurinko voi aiheuttaa iholle erilaisia vaurioita ikääntymisestä ihomuutoksiin. Ei kuitenkaan hätää, sillä voit tehokkaasti suojautua näiltä vaurioilta paitsi välttelemällä auringossa oleilua myös käyttämällä Avenen tarjoamia aurinkosuojatuotteita. Avene tarjoaa kohtalaisen, korkean ja erittäin korkean suojakertoimen tuotteita sekä auringossa olon jälkeen käytettäviä rauhoittavia ja kosteuttavia tuotteita. Avenen aurinkosuojatuotteet sopivat myös herkälle iholle. 


Aurinkovoiteet ja itseruskettavat 

 

Miksi aurinkovoidetta tarvitaan?

Aurinkosuojavoiteilla voi ehkäistä ihon palamista, sillä ne vaimentavat ihoa polttavaa UV-säteilyä. Esimerkiksi keholle tai kasvoille levitettävä aurinkovoide tai aurinkorasva antavat tehokkaan suojan auringon säteilyä vastaan ja ehkäisevät ihon palamista. 

 

UV-säteily vaikuttaa ihon väriainetta muodostaviin soluihin, ja altistuessaan UV-säteilylle iho ruskettuu. UV-säteilyä on kolmea erilaista:

 • UV-A -säteily ruskettaa ihon olemassaolevaa pigmenttiä. 
 • UV-B sen sijaan lisää ihon pintasolukkoa.
 • UV-C -säteily on kaikkein vaarallisinta, mutta se imeytyy ilmakehän otsonikerrokseen.

Auringon säteily voi kaiken lisäksi olla joko suoraa tai epäsuoraa säteilyä, riippuen auringon asennosta. Epäsuora säteily voi vaikuttaa siitä huolimatta, että oleskelisit varjossa, joten ihonhoito esimerkiksi aurinkorasvan avulla kannattaa vaikka aurinko ei paistaisikaan suoraan tai oleskelet varjossa.

 

Rusketus on ihon suojakeino, jolla iho pyrkii vähentämään vahingollisten ultraviolettisäteiden pääsyä sen syvempiin kerroksiin. Jos säteilyä saa liikaa, iho palaa. Liiallinen UV-säteilylle altistuminen myös vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, jonka lisäksi iho muuttuu kuivaksi ja karheaksi ja siihen voi tulla värimuutoksia. Jos oleskelee auringossa runsaasti, iho myös paksuuntuu. Auringon UV-säteet vahingoittavat myös elastaania, eli ihon kimmoisuutta ja joustavuutta. Juonteet näkyvätkin selkeimmin kasvoissa, nilkoissa ja käsissä, sillä nämä ihoalueet altistuvat auringolle yleensä eniten.

 

Melanooman eli ihosyövän esiintyvyys Suomessa on kasvussa ja siihen sairastuu jopa 1400 suomalaista joka vuosi. Melanooman kehittymiseen ei ole yhtä ainoaa syytä, mutta liiallinen auringonsäteily on melonooman merkittävimpiä riskitekijöitä. Auringon säteily ja riittävä suoja auringolta eivät siis ole aivan mitättömiä asioita.

 

Millainen suojakerroin on riittävä?

Aurinkovoiteen suojakerroin kertoo, kuinka monta kertaa kauemmin auringossa voi voidetta käyttämällä oleskella saamatta auringonpolttamaa. Sopiva suojakerroin on Suomessa 20–25 mutta etelässä yli 30. Herkkäihoisille ja lapsille suositellaan suojakerrointa 50.

 

Aurinkovoiteen käytön lisäksi kannattaa välttää pitkäaikaista oleskelua suorassa auringonpaisteessa kaikkein kuumimpaan aikaan keskipäivällä, ja suojata kehoa myös vaatteilla, hatulla ja aurinkolaseilla. Kannattaa myös muistaa, että aurinkovoiteiden suojateho UV-säteilyä vastaan säilyy pakkauksen avaamisen jälkeen noin vuoden. Edelliskesänä avatut aurinkovoiteet kannattaakin päivittää kesän alussa uusiin. Lisäksi oleskele veden äärellä lisää suojautumisen tarvetta vielä enemmän, sillä vesi heijastaa säteilyä.

 

Aurinkovoidetta tai aurinkorasvaa käytettäessä tärkeää on ottaa huomioon myös aurinkovoiteen määrä ja levittäminen iholle. Jos voidetta käyttää liian vähän, ei se myöskään anna pakkauksessa luvattua tehoa auringon säteilyä vastaan. Muista myös lisätä aurinkovoidetta tarvittaessa, esimerkiksi uimisen jälkeen tai jos hikoilet paljon.

 

Mikä aurinkovoide tai aurinkorasva sopii minulle?

Apteekissa on saatavilla laaja valikoima aurinkosuojatuotteita, ja vartalolle ja kasvojen iholle on omat aurinkosuojatuotteet. Kannattaa muistaa suojata myös huulet ja tarkistaa, että huulirasvassa on aurinkosuoja.

 

Tärkeintä aurinkorasvaa valitessa on kiinnittää huomio omalle ihotyypille riittävän suojakertoimen valintaan. Monen suomalaisen iho kestää aurinkoa huonosti, joten ihonhoito auringossa sekä oikean tuotteen valinta kannattaa ottaa tosissaan, jos haluaa välttää ihon palamisen. Jos iho palaa herkästi ja ruskettuu vain vähän tai ei lainkaan, kannattaa valita mahdollisimman korkea suojakerroin. Tällöin kyseessä olisi aurinkorasva suojakertoimella 50.

 

Omien mieltymysten mukaan voit valita joko levitettävän aurinkovoiteen tai suihkutettavan aurinkosuihkeen. Monella sarjalla on omat aurinkosuojat myös lapsille. Aurinkosuojavoiteissa on sekä kemiallista että fysikaalista suojaa. Kemiallinen suodatin imee UV-säteilyä, muuntaen iholle vaarallisen säteilyn turvalliseksi lämmöksi. Fysikaalinen suodatin muodostaa haitallisia säteitä heijastavan pinnan.

 

Aurinkorasvaa kannattaa käyttää vartalolle reilusti, noin 30 ml voitelukertaa kohti. Aurinkovoide tulee lisätä iholle hyvissä ajoin ennen ulosmenoa, noin puoli tuntia ennen auringossa oleilua. Lisäksi voidetta tulee lisätä säännöllisesti päivän mittaan. Uinnin, suihkussa käynnin ja runsaan hikoilun jälkeen iho pitää rasvata uudestaan.

 

Mitä UV-indeksi ja auringon UV tarkoittavat?

UV-indeksi kertoo auringon haitallisen UV-säteilyn määrästä. Nolla tarkoittaa ettei säteilyä ole lainkaan. Mitä korkeampi lukema on, sitä haitallisempaa säteily on. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan auringolta tulisi suojautua aina, kun UV-indeksi ylittää arvon 3. Kesällä lukema 3 ylittyy Suomessa päivittäin, jolloin iho tulisi suojata myös pilvisinä päivinä ja silloinkin, kun ei oleskele suoraan auringonpaisteessa. UV-indeksiä voi seurata Ilmatieteen laitoksen ennusteista ja varoituksista.

 

Aurinkovoidetta tai aurinkorasvaa valittaessa ja käytettäessä kannattaa huomioida UV-indeksin ja suojakertoimen lisäksi oma ihotyyppi. Eri ihotyypit voidaan jakaa neljään kategoriaan (I - IV) sen perusteella, miten hyvin iho kestää aurinkoa sekä palaa tai ruskettuu auringossa. Riittävä auringolta suojautuminen ja ihonhoito kannattaa vaikka oma iho olisi ruskettunut, sillä hyvä rusketus ei suojaa auringon säteilyltä riittävästi. Sen sijaan voit pitää huolta ihostasi valitsemalla aurinkorasvan tai aurinkovoiteen, jossa on riittävä suojakerroin. Tärkeää on tietysti myös riittävä aurinkosuoja ja vaatetus.