Emättimen bakteeritasapaino

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Femiflor 10 kaps
  14,10 €
 2. LACTAL BALANS EMÄTINPUIKKO 7 KPL
  16,90 €
 3. VAGISAN MAITOHAPPO EMÄTINPUIKKO 7 kpl
  13,80 €
 4. Lacto Lady 60 tabl
  17,00 €
 5. GYNOLACTA 8 tabl
  13,80 €
 6. Femiflor 30 kaps
  34,00 €
 7. LACTAL GEL 7X5 ML
  15,20 €
 8. CANESBALANCE GEL 7x5 ML
  14,40 €
 9. VAGI-C 6 fol 250 MG EMÄTINPUIKKO
  12,50 €
 10. MULTI-GYN FLORAPLUS 5X5 ML
  13,30 €
 11. Multi-Gyn Liquigel 30 ml
  8,20 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Emättimen bakteeritasapaino

Emättimen bakteeritasapainon säilyttäminen on tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Jos bakteeritasapaino järkkyy, se saattaa johtaa bakteerivaginoosiin.

Mikä on bakteerivaginoosi?

Bakteerivaginoosi on emättimen bakteeritasapainon häiriö, joka on lähes yhtä yleinen kuin hiivatulehdus. Bakteerivaginoosi tarkoittaa sitä, että laktobasillit jotka puolustavat emättimen limakalvoa korvaantuvat haitallisilla bakteereilla, ja bakteerimäärä nousee. Kyseessä ei siis ole varsinainen tauti, ja sen takia se voi mennä ohi myös itsestään.

Bakteerivaginoosi muuttaa emättimen pH-arvoa, mikä aiheuttaa oireet. Bakteerivaginoosin tyypillinen oire on paha, kalamainen haju. Siihen liittyy usein myös runsas valkovuoto ja joskus kutina. Joskus se on myös täysin oireeton ja havaitaan sattumalta esimerkiksi papa-kokeessa.

Mikä aiheuttaa bakteerivaginoosin?

Bakteerivaginoosilla voi olla monta syytä. Esimerkiksi tupakointi tai kuparikierukan käyttö voi altistaa bakteerivaginoosille, kuten myös yhdyntä. Kyseessä ei kuitenkaan ole sukupuolitauti. Raskaus, kuukautiset, ja muu hormonaalinen vaihtelu voi myös altistaa bakteerivaginoosille.

Miten voin hoitaa bakteerivaginoosia?

Lievää bakteerivaginoosia voi hoitaa suullisilla maitohappobakteerivalmisteilla. Maitohappobakteeria saa myös emättimeen asetettavassa muodossa. Jos bakteerivaginoosi oireilee vahvasti, lääkäri saattaa määrätä siihen antibioottikuurin.

Bakteerivaginoosia voi ehkäistä hyvällä alapäähygienialla. Älä käytä emättimessä turhaan erilaisia pesuaineita tai saippuoita, sillä ne voivat vaikuttaa bakteeritasapainoon.