Urheiluravinteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

49-72 / 111

Tilaamasi tuotteet

 1. Arthrobalans Plus 120 tabl
  38,80 €
 2. MagneCit magnesiumsitraatti + B6-vitamiini 100 tabl
  13,10 €
 3. ARTHRO 90 kaps
  Arvio:
  80%
  23,40 €
 4. Bioteekin Super Magnesium 100 mg 100 tabl
  17,60 €
 5. Elektrolyyttijauhe sitruuna 120 g
  Arvio:
  100%
  9,95 €
 6. Puhdas+ Beta-Alaniini 100% 200 g
  Arvio:
  100%
  14,90 €
 7. Puhdas+ Magnesium Spray Nivelille 150 ml
  Arvio:
  80%
  10,89 €
 8. Puhdistamo Tripla Magnesium 120 kpl
  Arvio:
  100%
  13,89 €
 9. Apteekkarin Magnesium+ B6 poretabl sitruuna 14 kpl
  Arvio:
  80%
  6,20 €
 10. Magnesium In Strong magnesiumvoide 90 g
  Arvio:
  100%
  7,90 €
 11. Puhdistamo Tripla Magnesium 60 kpl
  Arvio:
  80%
  9,55 €
 12. Magnex 375 mg+b6 pore 20 tabl
  Arvio:
  100%
  7,10 €
 13. Puhdistamo Elektrolyyttijauhe - Metsän marjat 240g
  Arvio:
  100%
  14,90 €
 14. Puhdas+ Urheilujuomajauhe 350 g
  Arvio:
  100%
  6,53 €
 15. Magnex Sitraatti 375mg + B6 puru 100 tabl
  11,80 €
 16. Diasporal magnesium 400 Extra 20 kpl annospussi
  14,60 €
 17. Diasporal magnesium 250 Aktiv 20 kpl poretabletti
  13,80 €
 18. Puhdistamo Athletics Kreatiini-monohydraatti 250g
  9,89 €
 19. Super Nivel 90 tabl
  25,10 €
 20. bertils NivelActive 120 tabl
  Arvio:
  80%
  35,30 €
 21. Puhdistamo Elektrolyyttijauhe - Mango Appelsiini 240g
  Arvio:
  100%
  14,89 €
 22. Puhdistamo Athletics Heraproteiini, Vanilja 500g
  14,89 €
 23. Magnecit 60 tabl magnesiumsitraatti + b6-vitamiini
  9,00 €
 24. Harmonia Curamin 56 kaps
  25,70 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

49-72 / 111

Tilaamasi tuotteet

Urheiluravinteet: Tukea aktiiviseen elämään

Urheiluravinteet ovat tärkeä osa monen liikuntaa ja urheilua harrastavan arkea. Ne auttavat pitämään kehon terveenä ja suorituskykyisenä, ja niihin kuuluu monia erilaisia vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintolisiä.

 

Miksi vitamiinit ovat urheilijalle tärkeitä?

Urheilijan vitamiinit ovat olennainen osa aktiivisen ihmisen ravitsemusta ja täydentävät vitamiinien ja kivennäisaineiden tarvetta. Kovalla treenillä ja rasituksella kehon vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve voi kasvaa, minkä vuoksi urheilijan on tärkeää varmistaa riittävä saanti näistä ravintoaineista.

 

Mitä vitamiineja salilla käyvälle

Salilla käyvälle urheilijalle on tärkeää varmistaa erityisesti D-, C- ja B-vitamiinien saannin laadukkuus. D-vitamiini on tärkeä luuston terveydelle, ja sitoutuneena luustoon se auttaa vahvistamaan luukudosta. Salilla käyvän urheilijan kannattaakin panostaa D-vitamiinilisään.

C-vitamiini puolestaan on antioksidantti, joka tukee immuunijärjestelmää, edistää raudan imeytymistä ja auttaa ehkäisemään lihasten haurastumista. B-vitamiinit taas osallistuvat energiantuotantoon, joten ne ovat tärkeitä kehon suorituskyvylle ja palautumiselle.

Proteiini on salilla käyvän urheilijan tärkein ravintoaine, sillä se edistää lihasmassan kasvua ja korjausta. Proteiini auttaa myös palautumisessa intensiivisen harjoituksen jälkeen. Urheilijat, jotka haluavat kasvattaa lihasmassaa tai parantaa suorituskykyään, hyötyvät erityisesti proteiinilisien käytöstä.

Kreatiini on toinen tärkeä lisäravinne salilla käyvälle. Kreatiini auttaa lisäämään lihasvoimaa ja suorituskykyä, varsinkin lyhytkestoisen, korkean intensiteetin suorituksen, kuten painonnoston tai sprintin, aikana. Kreatiini myös nopeuttaa palautumista ja auttaa lihaksia palautumaan nopeammin harjoitusten välillä.

Jokaisen urheilijan on tärkeää muistaa, että vitamiinien, proteiinin ja kreatiinin saannin lisäksi myös tasapainoinen ja monipuolinen ruokavalio on keskeinen tekijä urheilusuorituksen parantamisessa ja palautumisessa.energiantuotantoon ja hermoston toimintaan, ja ne ovat erityisen tärkeitä kestävyysurheilijoille.

 

Glukosamiini

Glukosamiini on yksi tärkeimmistä aineista, jotka ovat vastuussa nivelten ja rustojen terveydestä. Se auttaa pitämään nivelet joustavina ja hyväkuntoisina, mikä on erityisen tärkeää urheilijoille ja liikkuvuutta vaativille harrastuksille. Glukosamiinien määrä elimistössä on yleensä mahdollista turvata syömällä riittävästi terveellistä ja monipuolista ruokaa.

Joskus terveellinen ruokavalio ja optimaalinen ravintoaineiden saanti saattaa kuitenkin jäädä esimerkiksi arjen kiireen, imeytymiseen vaikuttavien sairauksien tai ruokavaliorajoitusten vuoksi vain haaveeksi ja hyväksi aikomukseksi. Me Olo-apteekissa tarjoamme tukea näihin tilanteisiin ja autamme sinua saavuttamaan optimaalisen hyvinvoinnin ja ravintoaineiden saannin.

Glukosamiini on rustojen, nivelpintojen sekä nivelnesteen luontainen ainesosa. Glukosamiinia on siis nivelissä esimerkiksi polvissa, lonkissa sekä selän välilevyissä. Lisäksi glukosamiinia löytyy myös sidekudoksista elimistössä, kuten ihosta, jänteistä ja silmistä.

Nivelten ja sidekudosten joustavuus sekä kestävyys ovat tärkeitä liikuntakyvyn ja yleisen hyvinvoinnin kannalta. Perinteisesti glukosamiinivalmisteita on käytetty nivelrikosta kärsivillä - eli henkilöillä, joilla nivelten rustot ovat alkaneet kulua aiheuttaen esimerkiksi kipua, liikerajoituksia ja muita muutoksia nivelten toimintaan.

Urheilijoiden ja aktiivisten henkilöiden kannattaa usein ottaa glukosamiinilisää, jotta nivelet pysyvät vahvoina ja terveinä kovallakin treenillä. Glukosamiinilisiä on saatavilla monenlaisia, ja esimerkiksi Genumex sisältää tehokkaan glukosamiiniannoksen nivelille yhdessä muiden nivelten hyvinvointia tukevien ainesosien kanssa.

 

Kreatiini

Kreatiini on luonnollinen aine, jota esiintyy pääasiassa lihaksissa ja aivoissa. Sen pääasiallinen tehtävä on tukea energiantuotantoa lihassoluissa, mikä auttaa urheilijoita ja kuntoilijoita parantamaan suorituskykyään ja lisäämään lihasmassaa.

 

Kreatiinin hyödyt

Kreatiinin hyödyt liittyvät erityisesti voima- ja nopeuslajeihin, kuten painonnostoon, sprintteihin ja korkeushyppyyn. Kreatiinilisän käyttö voi auttaa parantamaan voimaa, kestävyyttä ja lihasten nopeaa palautumista. Lisäksi kreatiini voi edistää lihasten kasvua ja antaa lisäenergiaa raskaissa harjoituksissa ja kilpailuissa.

 

Kreatiinin käyttö

Kreatiinin käytössä kannattaa noudattaa valmistajan suosituksia annostelusta. Yleensä suositellaan aloitettavan ns. latausvaiheella, jossa nautitaan 20 grammaa kreatiinia jaettuna neljään annokseen päivässä noin viikon ajan.

Tämän jälkeen siirrytään ylläpitovaiheeseen, jolloin nautitaan n. teelusikallinen (3-5 grammaa) päivässä jatkuvasti. Saman vaikutuksen kreatiinista saa myös nauttimalla teelusikallinen kerran päivässä, jolloin kreatiinivarastot täyttyvät noin 2-4 viikon kuluessa. 

 

Kreatiinin haitat

Vaikka kreatiini on laajasti tutkittu ja yleisesti turvalliseksi katsottu lisäravinne, on syytä huomioida mahdolliset haitat tai sivuvaikutukset. Joillakin käyttäjillä kreatiini saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, nesteen kertymistä kehoon tai lihaskramppeja.

 

Magnesium

Magnesium on toinen keskeinen kivennäisaine, jolla on monia tärkeitä tehtäviä kehossa. Se on välttämätön useiden entsyymien normaalissa toiminnassa ja osallistuu yli 300 erilaiseen aineenvaihduntaprosessiin. Magnesiumilla on hyötyjä esimerkiksi lihasten ja hermoston toimintaan, energian tuotantoon, sydämen terveyteen ja luuston vahvistumiseen. Urheilijoille ja aktiivisille henkilöille magnesiumin riittävä saanti on erityisen tärkeää, sillä se auttaa vähentämään lihaskramppeja ja väsymystä sekä edistämään palautumista harjoituksen jälkeen.

Monesti magnesiumia saadaan ravinnosta, mutta stressi ja kova fyysinen rasitus voivat lisätä magnesiumin tarvetta. Nopeaa vaikutusta toivoville magnesiumsuihke on erinomainen vaihtoehto, sillä suihke imeytyy nopeasti, saavuttaa lihakset välittömästi ja auttaa rentouttamaan niitä. Puhdas Quattro Magnesium tai Multivita Magnesium purutabletit ovat puolestaan hyviä päivittäiseen käyttöön.

Magnesiumin hyödyt ovat siis moninaiset, mutta sen käyttöön liittyy myös annossuosituksia. Yleensä aikuisen suositellaan saavan noin 300-400 milligrammaa päivässä. 

 

Elektrolyytit

Elektrolyytit ovat tärkeitä mineraaleja, jotka ovat välttämättömiä kehon normaalille toiminnalle. Nämä kivennäisaineet, kuten natrium, kalium, kalsium ja magnesium, auttavat säilyttämään kehon nestetasapainoa, tukemaan lihasten ja hermoston toimintaa sekä pitämään solut terveinä. 

Urheilijoiden ja aktiivisten henkilöiden kannattaa kiinnittää erityistä huomiota elektrolyyttien saantiin, sillä hikoilu ja intensiivinen liikunta voivat johtaa elektrolyyttien menetykseen ja vaarantaa suorituskyvyn ja palautumisen.

Yksi tapa varmistaa elektrolyyttien riittävä saanti on käyttää elektrolyyttijuomaa tai -jauhetta. Esimerkiksi Puhdas Elektrolyyttijauhe on erinomainen tuote liikunnan yhteydessä, koska se sisältää kaikki tärkeät elektrolyytit sopivassa suhteessa ja liukenee helposti veteen. Tällainen juoma auttaa paitsi ehkäisemään nestehukkaa, myös edistämään nopeampaa palautumista kovan harjoituksen jälkeen.

Movex Elektrolyyttijuomajauhe on toinen hyvä vaihtoehto, joka sisältää myös energiaa antavia hiilihydraatteja. Se on helppo ottaa mukaan ja annostella, mistä syystä se on erityisen kätevä kisoihin ja pidempiin harjoituksiin.

 

Heraproteiini

Heraproteiini on erittäin laadukas proteiininlähde, joka on peräisin maitotuotteista. Se on erityisen suosittu urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa sen korkean biologisen arvon, nopean imeytymisen ja runsaan aminohappokoostumuksen vuoksi. Heraproteiini auttaa tehokkaasti tukemaan lihasten kasvua, ylläpitoa ja korjausta, sekä edistää nopeaa palautumista harjoituksen jälkeen.

Heraproteiinijauhe on suosittu ja käytännöllinen tapa lisätä heraproteiinin saantia. Esimerkiksi Puhdas+ Heraproteiini -tuote tarjoaa korkealaatuisen ja helposti sekoitettavan heraproteiinijauheen, joka on maustamaton ja voidaan lisätä monenlaisiin ruokiin ja juomiin, kuten smoothieihin, puuroihin ja jogurtteihin.

Heraproteiinijauhetta käyttäessä kannattaa noudattaa valmistajan ohjeita annostelusta ja käytöstä, jotta saat parhaimmat hyödyt tuotteesta. Yleinen suositus proteiinin saannille on noin 1,2–2,2 grammaa päivässä jokaista painokiloa kohden riippuen liikuntatavoitteista ja aktiivisuustasosta.