Verenpaineen mittaus

Suomalaisista aikuisista noin kahdella miljoonalla on kohonnut verenpaine ja vain joka viidennellä verenpaine on ihanteellisella tasolla. Valtaosalla verenpaine nousee iän myötä, vaikka se ei aina aiheutakaan mitään tuntuvia oireita. Verenpaineen haitallisen kohoamisen taustalla vaikuttavat perinnöllinen alttius ja elintavat. Kohonneen verenpaineen tärkeimpiin riskitekijöihin voi vaikuttaa muun muassa fyysisellä aktiivisuudella ja painonhallinnalla.

Luotettavan tuloksen saamiseksi vastaanotolle kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta ehdit istua vaadittavat 10–15 minuuttia paikoillasi ennen verenpaineen mittausta. Lisäksi mittausta ennen on hyvä välttää kahvia, kolajuomia ja tupakkaa, jotka voivat nostaa verenpainetta. Alkuvalmistautumisen jälkeen verenpaineen mittaus sujuu nopeasti: Toimenpiteessä sairaanhoitaja asettaa olkavartesi ympärille verenpainemittarin mansetin eli eräänlaisen leveän mittausvyön. Kun mittari laitetaan päälle, puristuu se hetkeksi käsivartesi ympärille mitatessaan verenpainettasi. Yleensä verenpaine mitataan luotettavan mittaustuloksen saamiseksi kaksi tai kolme kertaa, jolloin mittausten välissä pidetään pieni tauko.

Mittauksen hinta 10 €

Mahdollisen kohonneen verenpaineen mittaustuloksen jälkeen sinulle voidaan tehdä verenpaineen seurannan Oma Suunnitelma.


Sairaanhoitajan vastaanotot Olo-apteekki Bothniassa


Voit tulla sairaanhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta. Halutessasi voit varata ajan Terveystalon asiakaspalvelusta 030 6000 tai verkkoajanvarauksen kautta. Voit myös pyytää Olo-apteekin henkilökuntaa varaamaan sinulle sopivan ajan.

Ei varastossa
10,00 €
Kirjoita arvostelu
Olet arvostelemassa:Verenpaineen mittaus
Arviosi
Tuotetiedot
SKU service_100012
Kategoriat