Histec

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
 • Allergian hoito 5tuotetta
 • Antihistamiinit 5tuotetta
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Histec auttaa lievittämään allergiaoireita tehokkaasti

Histec tarjoaa helpotusta kausiluonteiseen tai ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien oireiden hoidossa. Se on tehokas allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden sekä pitkäaikaiseen nokkosihottuman hoitoon. Histec sisältää vaikuttavana aineena setiritsiiniä, minkä ansiosta se lievittää allergiaoireita niiden vakavuudesta tai kestosta riippumatta.

Histec on valittu Luotetuin Merkki -kuluttajatutkimuksessa jo neljättä vuotta peräkkäin Suomen luotetuimmaksi allergialääkkeeksi.

 

Histec-tuotteet Olo-apteekista

Olo-apteekin valikoimastamme löydät Histecin allergiatuotteita monessa pakkauskoossa. Kaikki Histec -tuotteet ovat reseptivapaita itsehoitolääkkeitä.

Valikoimastamme löydät klassiset, veden kanssa nieltävät allergiatabletit, sekä omenanmakuiset imeskelytabletit. Imeskelytabletteja suositellaan käytettäväksi esimerkiksi silloin, jos tablettien nielemisen kanssa on vaikeuksia. Ennen kuin käytät lääkkeitä varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta. 

 

Miten Histec toimii?

Histecin sisältämä setiritsiini on antihistamiiniksi kutsuttu lääkeaine. Kun henkilö joutuu kosketuksiin jonkin sellaisen kanssa, jolle on allerginen, kuten siitepölyn, eläinkarvan tai turkiksen kanssa, elimistö tuottaa histamiiniksi kutsuttua kemikaalia.

Normaalioloissa histamiini palvelee hyödyllistä tarkoitusta, mutta allergisen reaktion aikana se voi kuitenkin aiheuttaa epätoivottuja oireita. Allergian aiheuttamaan histamiinin vapautumiseen liittyviä yleisiä sivuvaikutuksia ovat kutiavat tai vetiset silmät, nenän tukkoisuus, aivastelu ja ihottuma.

Setiritsiini vähentää allergioihin liittyviä oireita. Se toimii estämällä histamiinin vaikutuksia, jota vapautuu liikaa vastauksena allergeeneihin. Yleisimpiä hyötyjä ovat nuhan, aivastelun, vetisten silmien ja kutinan helpottuminen. 

 

Haittavaikutukset

Setiritsiini on yleisesti hyvin siedetty ja turvallinen antihistamiini, mutta joillekin se voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Yleisin haittavaikutus, jota setiritsiini voi aiheuttaa on uneliaisuus. Muita, harvinaisempia haittavaikutuksia voivat olla:

  • päänsärky 
  • suun kuivuminen 
  • pahoinvointi 
  • huimaus 
  • ripuli 
  • kurkkukipu 
  • aivastelu tai tukkoisuus ja nenän vuotaminen

Histec allergisen nuhan hoidossa

Histecin sisältämä setiritsiini on ollut jo pitkään käytössä ollut antihistamiini, jota käytetään erilaisten allergioiden oireiden hoitoon. Yleisin käyttökohde on kuitenkin siitepölyallergia ja sen aiheuttama allerginen nuha. Allergisessa nuhassa oireita esiintyy yleensä siitepölykauden aikana, ja niistä yleisimpiä ovat:

 

  • silmien punoitus, vuoto ja kirvely
  • silmien sidekalvojen ja silmäluomien turvotus
  • nenän tukkoisuus, vuoto, kutina ja limaneritys
  • aivastelu
  • nielun ja korvien kutina
  • yskä ja limannousu keuhkoista

 

Allergiaoireet voivat haitata jokapäiväistä elämää. Jatkuva aivastelu, vuotava nenä  ja kutiavat silmät vaikeuttavat muuhun keskittymistä. Puhumattakaan unen puutteesta, joka voi aiheuttaa uupumusta päivän aikana.

Siitepölyallergian ja väsymyksen välistä yhteyttä voi olla vaikea tunnistaa, mutta se on erittäin tärkeää, etenkin lapsien kohdalla. Lisäksi allergiaoireet voivat vaikuttaa keskittymiskykyyn, päättäväisyyteen ja muistiin. 

Siitepölyallergia voi vaikuttaa myös mielialaan ja aiheuttaa masennusta, ahdistuneisuutta tai ärtyneisyyttä. On myös tärkeää tarkkailla, ovatko oireesi allergisia vai astmaoireita. Jos allergiasi vaikuttaa hengitysteihin, saatat kärsiä yskästä tai hengitysvaikeuksista.

Histec vaikuttaa nopeasti ja siitepölyallergian oireet lievenevät jo muutaman tunnin sisällä. Allergian hoidon yhteydessä ei ole tarvetta ottaa lääkettä ennakoivasti, vaan sen käytön voi aloittaa silloin, kun allergista nuhaa esiintyy ensimmäisiä kertoja. 

 

Nokkosihottuman hoito Histecillä

Antihistamiinien käyttö on tehokas tapa vähentää akuutin nokkosihottuman oireita. Nämä lääkkeet vaikuttavat sitoutumalla histamiinia tuottaviin soluihin elimistössä ja estämällä siten sen vapautumisen. 

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on suositeltavaa ottaa väsyttämätöntä antihistamiinia säännöllisesti useiden viikkojen ajan ja hoitojaksoa voidaan tarvittaessa pidentää pidemmäksi aikaa. Paikallisista ihohoidoista ei ole apua akuuttiin nokkosihottumaan, koska ne eivät voi kohdistaa tämän tilan lähteeseen eli histamiinia tuottaviin soluihin

Kroonisen nokkosihottuman hoidossa antihistamiinit eivät ole yksiselitteinen ratkaisu. Vaikka nämä lääkkeet voivat olla hyödyllisiä joillekin potilaille, toiset eivät välttämättä saa samoja tuloksia. Tapauksissa, joissa on kyse taudin vakavista muodoista, kuten autoimmuuninokkosihottumasta, tavanomaiset antihistamiinit eivät välttämättä tuo tehokasta helpotusta. 

 

Muita hoitomuotoja suositellaan niille, joiden pelkät antihistamiinit eivät tuota riittävää tulosta. On tärkeää keskustella lääkärin kanssa käytettävissä olevista eri hoitovaihtoehdoista, jotta voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan hoitomuodon.

Kun kyseessä on fyysinen nokkosihottuma, paras tapa ehkäistä taudinpurkausta on ottaa antihistamiinia noin tunti ennen tunnettua altistumista. Tämä ennakoiva lähestymistapa voi auttaa varmistamaan, että elimistösi saa tarvittavan suojan, ja se voi auttaa rauhoittamaan fyysistä reaktiotasi. Jos sinulla on lisäksi muita fyysisen nokkosihottuman oireita, kuten kutinaa tai turvotusta, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen. 

Sen ymmärtäminen, mikä laukaisee fyysisen nokkosihottuman puhkeamisen, ja näiden syiden käsitteleminen sekä antihistamiinien ottaminen ennen mahdollista altistumista ovat avainasemassa tämän tilan hallinnassa.

 

Kenelle Histec sopii?

Histec sopii käytettäväksi kaikille, joilla on allergioiden oireita. Yleisin käyttötarkoitus on siitepölyallergian ja nokkosihottuman oireiden hoito. Setiritsiini on yksi yleisimmistä antihistamiineista, ja kuuluu niin sanottuihin toisen sukupolven antihistamiineihin. Toisen sukupolven antihistamiinit ovat kaikki tehokkuudeltaan samankaltaisia, ja yleisesti väsyttämättömiä. 

 

Lapset

Histec on sopiva allergialääke lapselle, joka tarjoaa tehokasta helpotusta allergiaoireisiin. 12-vuotiaat lapset ja sitä nuoremmat voivat ottaa puoli tablettia kahdesti päivässä oireiden lievittämistä varten. Alle 6-vuotiaille lääkkeen käyttöä suositellaan vain lääkärin määräyksestä. Epäselvissä tapauksissa on aina parasta konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen lääkkeen käyttöä lapselle. Ennen lääkkeiden käyttö varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta.

 

Raskaus ja imetys

Raskaana ollessa on tärkeää kysyä neuvoa lääkäriltäsi ennen minkään lääkkeen käyttöä. Histec-tuotteet voivat lievittää tiettyjä allergia- ja flunssaoireita, mutta on tärkeää, että niitä käytetään vain lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti. 

Setiritsiinin, joka on Histecin kaltaisissa allergialääkkeissä yleisesti esiintyvä lääkeaine, tiedetään erittyvän rintamaitoon; siksi tulevien äitien on tulee neuvotella lääkärinsä kanssa, jos he päättävät käyttää Histec-tuotteita raskauden aikana. Lääkkeen ottaminen lääkärin suositusten mukaisesti varmistaa, että sekä äiti että vauva pysyvät turvallisina ja terveinä koko raskauden ajan.