Olo-apteekin toimitus- ja maksuehdot

OSTAMINEN

Olo-apteekin verkkokauppa www.oloapteekki.fi on kotimainen terveyden, hyvinvoinnin ja kauneuden apteekkiverkkokauppa. Verkkokaupan kautta ostettujen tuotteiden jälleenmyynti on kielletty. Kaikkiin tilauksiin sovelletaan näitä toimitusehtoja. 

Olo-apteekki -verkkokaupassa ei-lääkkeellisten tuotteiden myyjänä on Olo-apteekki Oy ja lääkkeiden myyjänä Pyhtään apteekki. 

MAKSAMINEN

Oloapteekin verkkokaupan maksuvaihtoehtoja ovat: 

Verkkopankkimaksut 

Korttimaksut (Visa, Mastercard, Visa Electron ja Business Eurocard) 

MobilePay 

Lasku- ja osamaksupalvelut Svea Lasku, Svea Yrityslasku ja Svea Erämaksu 

Maksunvälityspalvelun tuottaa Svea Payments Oy (2121703-0). Svea Payments Oy (tai aputoiminimi Maksuturva Group Oy) näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla, ja välittää maksun kauppiaalle. Svea Payments Oy:llä on maksulaitoksen toimilupa. 

Maksukortilla maksaminen verkkokaupassamme on vaivatonta ja turvallista. Korttimaksamisen ja MobilePay-maksamisen verkkokaupassamme tarjoaa Svea Payments Oy yhteistyössä Payment Highwayn ja Worldlinen kanssa. Maksutapahtuman aikana luottokorttitietoja käsitellään aina suojatussa verkkoyhteydessä. Korttinumeroita ei tallenneta verkkokaupan tai Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Payment Highwayn toimesta. 

Svea Lasku tarjoaa sinulle helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksesi laskulla. Valitessasi maksutavaksi Svea Laskun saat 30 päivää maksuaikaa. Viivästyskorko on korkolain mukainen laillinen viivästyskorko eli 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme 5 euroa. Huomioithan myös, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Svea Laskun käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svea Bankin asiakaspalveluun. 

Svea erämaksu on kertaluotto, jolla voit valita haluamasi maksuajan kaupassa tarjotuista vaihtoehdoista. Huomioithan, että ostajan tulee olla vähintään 21-vuotias.

Svea Erämaksun käyttö edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä. Hakija antaa luottoa hakiessaan suostumuksen sille, että muilta luotonantajilta saatavia tietoja kysytään Suomen Asiakastieto Oy:n kuluttajaluottotietojen kyselyjärjestelmästä. Tarkistamme lisäksi hakijan luottotiedot. Kielteisen luottopäätöksen saaneella asiakkaalla on oikeus hakea uutta luottopäätöstä toimittamiaan lisätietoja vastaan ottamalla yhteyttä Svean asiakaspalveluun.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 0%, 10%, 14% tai 24%. Olo-apteekki verkkokauppa pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin. 

TOIMITUSEHDOT 

Olo-apteekin verkkokauppa toimittaa tilaukset postitse ja Postnordilla. Tuotteiden toimitusaika on noin 1-6 arkipäivää tilauksesta, ja kaikki ostoksen tuotteet toimitetaan kerralla. Mikäli tuote on tilapäisesti loppu, ilmoitetaan siitä verkkokaupan tuotetiedoissa. Olo-apteekin verkkokauppa ei vastaa postinkulun mahdollisista häiriöistä.

Toimitamme tilauksia vain Manner-Suomeen. Osalla tuotteista voi olla poikkeavia ostorajoituksia. Vichy- ja La Roche-Posay -tuotteita voi tilata kerralla enintään 6 kpl samaa tuotetta.

Mahdolliset keräilyvirheet tai palautukset hyvitämme rahana asiakkaan tilille/luottokortille, jolta tilaus on maksettu. Olo-apteekki verkkokaupasta tilattuja tuotteita ei saa myydä edelleen. Olo-apteekki pidättää oikeuden muuttaa näitä toimitusehtoja. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.  

TOIMITUSTAVAT JA -KULUT

Toimitamme tuotteet postitse ja Postnordilla, asiakkaan valitsemalla tavalla joko noutopisteeseen tai kotiinkuljetuksena.

Asiakas on velvollinen tilausta tehdessään ilmoittamaan matkapuhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa saapumisilmoituksia ja noutoilmoituksia varten. Väärin ilmoitettujen matkapuhelinnumeron ja sähköpostin vuoksi palautuneista paketeista veloitamme palvelumaksun 20 €. 

Postnord pakettiautomaatti: Paketin noutaminen Postnordin pakettiautomaatista. Postnord lähettää saapumisilmoituksen paketista, joka on noudettavissa. Postnordin pakettiautomaatin toimituksen hinta on 3,90 euroa. Yli 50 euron tilauksiin toimitus pakettiautomaattiin on maksuton. Huomioithan, että lääkeostot eivät kerrytä ilmaisen toimituksen rajaa.

Postnord Kotiinkuljetus: Paketin toimitus kotiin sovittuna ajankohtana. Kotiinkuljetuksen hinta Postnordilla on 9,90 euroa.

Postipaketti: Paketin noutaminen Postin automaatista tai postista. Posti lähettää saapumisilmoituksen paketista, joka on noudettavissa Postin osoittamasta noutopisteestä. Postipaketti-toimituksen hinta on 4,90 euroa.

Postin Kotipaketti: Paketin toimitus kotiin sovittuna ajankohtana. Posti on yhteydessä vastaanottajaan ja sopii toimitusajankohdan pääsääntöisesti seuraavaksi työpäiväksi kello 9–21 välillä. Kotipaketti-toimituksen hinta on 11,90 euroa.

 

Postitamme alle 3 cm paksuiset paketit postipussissa mahdollisuuksien mukaan kirjelähetyksenä suoraan tilaajan toimitusosoitteeseen. 

Olo-apteekki ei vastaa toimituksen mahdollisista häiriöistä. Toimitusaika voi pidentyä, jos matkalla tapahtuu odottamattomia viivästyksiä. Jos olet saanut toimitusvahvistuksen ja toimitus viivästyy, olethan ensisijaisesti yhteydessä kuljetusliikkeeseen.

Emme vastaa virheelliseen toimituspisteeseen toimitetuista paketeista. Kuljetusliike saattaa siirtää pakettisi eri noutopisteeseen mikäli olet valinnut noutopisteeksi pakettiautomaatin, ja se on toimitushetkellä täynnä.

PALAUTUKSET

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus asiakkaan vastaanotettua tuotteet. Palautettavien tuotteiden tulee olla avaamattomia, käyttämättömiä ja edelleen myyntiin kelpaavassa kunnossa. Pakkauksessa mahdollisesti olevien sinettitarrojen tulee olla ehjiä.

Avaa ja täytä palautuslomake täältä

Paluuviestinä saat Postin palautusnumeron, jolla voit tehdä palautuksen maksutta Postin toimipisteeseen. Voit tehdä palautuksen myös Postin sivuilla käyttämällä alkuperäistä lähetystunnusta.

Tuotteet tulee pakata huolellisesti pahvilaatikkoon tai sopivaan kirjekuoreen.

Mukaan palautukseen voi liittää myös kopion alkuperäisestä tilausvahvistuksesta, josta käyvät ilmi asiakkaan nimi, yhteystiedot sekä tilausnumero. Halutessanne voitte ilmoittaa myös palautuksen syyn.

Palautukset lähetetään osoitteeseen: Olo-apteekki, Maakotkantie 6, 01450 Vantaa

Mahdolliset palautukset hyvitetään Svea Payments Oy:n kautta asiakkaan tilille/luottokortille, jolta tilaus on maksettu. Palautuskulu 4,90 € vähennetään palautettujen tuotteiden yhteishinnasta. 

Mikäli tuotteesi on viallinen tai haluat muuten reklamoida lähetyksestä, olethan yhteydessä aina ensin asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@oloapteekki.fi

Jos palautettu tuote on olennaisesti vahingoittunut tai muuttunut, tai sitä on käytetty, on verkkokauppiaalla (Olo-apteekki Oy) oikeus periä ostajalta tuotteen täysi hinta palautuskuluineen. 

Mikäli tilatut tuotteet palautuvat lähettäjälle, koska tilausta ei ole noudettu Postin ilmoittaman säilytysajan puitteissa, vähennämme 20 €:n käsittelykulut palautettavasta summasta. 

Lääkkeillä ei ole palautusoikeutta. 

Lisätietoja toimituksista saa asiakaspalvelusta osoitteesta asiakaspalvelu@oloapteekki.fi

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).