Hikoilu

Suodata
Rajaa:
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 73

Tilaamasi tuotteet

 1. Triple Dry Spray 150 ml antiperspirantti
  Rating:
  93%
  8,80 €
 2. Aco Body Spc Deo Extra Sensitive 50 ml hajustettu
  Rating:
  100%
  8,10 €
 3. Aco Body Deo Caring 3 in 1 50 ml hajustettu
  Rating:
  85%
  8,10 €
 4. Bats Roll-On antiperspirantti 60 ml
  Rating:
  95%
  6,69 €
 5. Triple Dry Fresh 72h roll-on 50 ml antiperspirant tuoksulla
  Rating:
  100%
  10,40 €
 6. Triple Dry Women active roll-on 72h 50 ml antipersp. tuoksu
  Rating:
  95%
  10,40 €
 7. Sebamed Balsam Deo Roll-On for men 50 ml
  Rating:
  90%
  5,90 €
 8. Aco Men Original Deo 50 ml
  Rating:
  100%
  8,10 €
 9. Triple Dry Roll-On 50 ml
  Rating:
  100%
  10,40 €
 10. Triple Dry 72H akt hiili womenantipersp 50 ml rollon
  Rating:
  100%
  10,40 €
 11. Aco Body Deo Invisible 50 ml hajustettu
  Rating:
  100%
  8,10 €
 12. Aco Body Deo Extra Effective 50 ml
  Rating:
  87%
  8,10 €
 13. Aco Body Deo Original 50 ml hajusteeton
  Rating:
  85%
  8,10 €
 14. Absolut Torr 35 ml
  Rating:
  100%
  10,49 €
 15. Sebamed Balsam Deo roll-on 50 ml
  Rating:
  87%
  6,30 €
 16. Bats Roll-On Women antiperspirantti 60 ml
  Rating:
  86%
  7,40 €
 17. Vichy antiperspirantti 48h tahraam. 50 ml
  Rating:
  100%
  13,90 €
 18. Triple Dry Mens Active fragran roll-on 50 ml
  Rating:
  100%
  10,40 €
 19. Triple Dry Mens roll-on 50 ml
  Rating:
  100%
  10,40 €
 20. Aco For Men Active Deo Stick 75 ml
  Rating:
  90%
  12,30 €
 21. Bats Creme Antiperspirantti 60 ml
  Rating:
  100%
  8,50 €
 22. Absolut Torr - tosi kuiva pyyhe 10 kpl
  12,49 €
 23. Urtekram luomu Soothing Lavender deo 50ml
  4,51 € 5,30 €
 24. Vichy Antiperspirantti 72h stress resist 50 ml
  Rating:
  85%
  13,90 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 73

Tilaamasi tuotteet

Hikoilu ja liikahikoilu

Hikoilu on normaali ja välttämätön ruumiintoiminto. Ihmiset ovat tasalämpöisiä, mikä tarkoittaa, että pyrimme pitämään elimistömme lämpötilan mahdollisimman tasaisena. Hiki auttaa tässä, sillä hiki sitoo haihtuessaan lämpöenergiaa. Tämän vuoksi hikoilu kiihtyy esimerkiksi urheillessa ja lämpimissä ympäristöissä. Myös jotkin elimistön kuona-aineet poistuvat hien mukana.

 

Hikoilu on siis normaalia, mutta joissain tapauksissa hikoilu kiihtyy ilman varsinaista syytä. Tällöin puhutaan liikahikoilusta. Liikahikoilu voi olla hyvinkin kiusallinen vaiva, ja saattaa johtaa jopa sosiaalisten tilanteiden välttelyyn ja sitä kautta jopa masennukseen saakka. Liikahikoilulla ei ole tarkkaan määriteltyjä rajoja, vaan liikahikoiluksi lasketaan kaikki hikoilu, jonka ihminen kokee haittaavan arkielämää. 

 

Hikoilua voi esiintyä myös öisin jolloin puhutaan yöhikoilusta. Yöhikoilu voi aiheuttaa muun muassa vaatteiden ja vuodevaatteiden kastumista hiestä sekä normaalia huonompia yöunia. Yöhikoilu on kuitenkin melko yleinen vaiva ja sen taustalla voi olla erilaisia syitä. Esimerkiksi jotkut sairaudet sekä liian lämmin ympäristö nukkumiselle voivat aiheuttaa yöhikoilua.

 

Jos yöhikoilu tai muuten liiallinen hikoilu vaivaavat, tutustu Olo-apteekin valikoimaa, jossa ovat edustettuna erilaiset deodorantit ja antiperspirantit. Näiden joukossa on tuotteita monessa muodossa sekä ilman hajusteita. Lue lisää tuotteista niiden omilla tuotesivuilla tai käänny tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen tuotteisiin liittyen.

 

Mistä liikahikoilu johtuu?

Liiallinen ja runsas hikoilu on usein perinnöllistä, mutta sen takana voi olla jokin muu selittävä tekijä kuin pelkästään perinnöllisyys. Kehon liiallinen hikoilu voi johtua monesta eri tekijästä ja se voi olla väliaikaista tai pitkäaikaista. Liiallisen hikoilun syihin kuuluvat ainakin:

 • painonnousu
 • ravinto (esimerkiksi mausteinen ruoka, kahvi ja muu kofeiini)
 • päihteiden käyttö
 • jotkin lääkitykset
 • stressi ja jännittävät tilanteet
 • raskaus
 • jokin taustalla oleva sairaus tai vaiva (esimerkiksi kilpirauhasen liikatoiminta ja diabetes)

 

Jos taustalla on jokin vakavampi vaiva, josta liikahikoilu on vain yksi oire (esimerkiksi kilpirauhasen liikatoiminta), kannattaa kääntyä terveydenhuollon asiantuntijan, kuten lääkärin, puoleen. Myös stressistä ja erilaisista mielenterveydenhäiriöistä johtuvaan liikahikoiluun kannattaa hakea apua.

 

Miten hoitaa liiallista hikoilua?

Tilapäiseen liikahikoiluun voivat auttaa elämäntapamuutokset, kuten mausteisen ruuan tai kahvin välttely. Hikoilua aiheuttavien asioiden välttelemisen lisäksi hikoilua voi myös hoitaa esimerkiksi käyttämällä kevyitä ja hengittäviä tai kosteutta imeviä vaatteita.

 

Liiallista hikoilua hillitsemään on tarjolla pääasiassa kolmen tyyppisiä tuotteita. Nämä kolme deodoranttia ja antiperspiranttia voivat olla:

 • roll-on
 • spray
 • voide

Kannattaa myös huomata antiperspirantin ja deodorantin ero. Antiperspirantit vähentävät hikoilua esimerkiksi kainaloon levitettynä. Deodorantti puolestaan ei ehkäise hikoilua, mutta peittää hikoilusta syntyvää hajua. Kuten näiden kahden tuotteen nimistä voi päätellä, deodorantti ja antiperspirantti toimivat eri tavalla: deodorantti tarkoittaa kirjaimellisesti hajunpoistajaa (“de” ja “odor”). Antiperspirantti viittaa kosteuden vastustamiseen (“anti” ja “perspiration”).

 

Olo-apteekista saat tehokkaita antiperspirantteja, jotka vähentävät hieneritystä kainaloissa, ja laajasta valikoimasta löydät varmasti itsellesi mieluisan vaihtoehdon. Hellävarainen antiperspirantti ei myöskään ärsytä ihoa. Tutustumalla tuotteiden omille sivuille Olo-apteekin verkkokaupasta, löydät juuri itsellesi sopivan tuotteen.

 

Perinteisten roll-on antiperspiranttien lisäksi valikoimassa on voiteita ja spray-antiperspirantteja. Antiperspirantit toimivat hikoilua ehkäisevinä tehokkaammin kuin hajuja sitovat deodorantit, ja niiden vaikutus kestää pidempään. Monet tunnettujen brändien antiperspiranteista ja erityisesti deodoranteista voivat olla erittäin vahvasti hajustettuja. Jos et halua hajustettua tuotetta hillitsemään hikoilua, voit valita myös hajusteettoman tai vain miedosti hajustetun deodorantin tai antiperspirantin Olo-apteekin valikoimasta. 

 

Runsas hikoilu aisoihin

Runsas hikoilu voi olla kiusallinen vaiva, mutta sen kanssa ei tarvitse jäädä ilman apua. Valitse itsellesi parhaiten sopiva roll-on, spray tai voide, joko miedosti hajustettuna tai hajusteettomana. Olo-apteekista saat monipuolisesta laadukkaita tuotteita hikoiluun, jotka sopivat myös herkälle iholle ja niille, joille deodoranttien hajusteet aiheuttavat oireita. Tutustu hajusteettomien deodoranttien ja antiperspiranttien lisäksi moniin Olo-apteekin vegaanisista tuotteista sekä monipuoliseen valikoimaan luonnonkosmetiikkaa.