Kala- ja kasviöljyt

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 63

Tilaamasi tuotteet

 1. Omega7 tyrniöljy 2x150kpl säästöpakkaus
  79,90 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 63

Tilaamasi tuotteet

Omega-3 sekä kala- ja kasviöljyt

 

Joko tunnet Omega-3-rasvahapot? Nämä monityydyttymättömät rasvahapot ovat tärkeitä ihmisen terveydelle, erityisesti sydämelle sekä aivoille. Omega-rasvahapot ja niiden riittävä saanti voi kuitenkin olla monimutkainen aihe, erityisesti erilaisten lyhenteiden, kuten DHA, EPA ja DPA, vuoksi. Jos oma tai läheisesi riittävä Omega-3-rasvojen saanti mietityttää, kannattaa tutustua Olo-apteekin valikoimaan erilaisia kala- ja kasviöljyjä, joiden joukosta löydät myös pullollaan Omega-3-rasvoja olevia tuotteita.

 

Tutustu tuotteiden omiin tuotesivuihin, joilta löydät tarkemmat tiedot ravintolisistä sekä niiden sisältämistä ainesosista ja eri rasvahappojen pitoisuuksista. Jos Omega-rasvahapot ja muut ravintolisiin liittyvä kysymykset vaivaavat, voit olla myös yhteydessä asiantuntevaan henkilökuntaamme, joka varmasti osaa neuvoa sinut oikean tuotteen pariin. Jatka lukemista, sillä kerromme lisää Omega-3-rasvahappojen terveysvaikutuksista sekä esimerkiksi siitä, mitä ovat DHA, EPA ja DPA.

 

Omega-3

Omega-3-rasvahapot kuuluvat monityydyttymättömien rasvahappojen joukkoon, joita usein kutsutaan myös pehmeiksi rasvoiksi. Nimensä Omega-3 saa sen hiiliketjun ensimmäisen kaksoissidoksen sijainnista. Omega-3 ei kuitenkaan ole ainoa Omega-rasvahappoihin kuuluva rasva, sillä olemassa on myös Omega-6 ja -9-rasvahappoja. 

 

Omega-3-rasvahapoista ihmisen terveydelle edullisia ovat:

 

 • DHA: dokosaheksaeenihappoa eli DHA:ta löytyy erityisesti rasvaisesta kalasta, kuten lohesta ja makrillista.
 • EPA: eikosapentaeenihappoa eli EPA:a saadaan DHA:n tavoin varsinkin kalan rasvasta, mutta sitä on saatavilla myös esimerkiksi joistain syötävistä levistä.
 • DPA: dokosapentaeenihappo eli DPA on kolmanneksi yleisin Omega-3-rasvahapoista.

 

Omega-3-rasvahappojen kannalta tärkeä on myös alfalinoleenihappo eli ALA, jota ihmisen elimistö pystyy valmistamaan EPA:sta. ALA:a sisältävät runsaasti esimerkiksi pellava sekä monet muut siemenet ja pähkinät.

 

Omega-3-rasvahappojen terveysvaikutukset

Omega-3-rasvahapoilla on useita ihmisen terveydelle edullisia vaikutuksia. Näihin kuuluvat ainakin:

 

 • sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisy
 • tyypin-2 diabetesriskin vähentäminen
 • aivoverenkierron edistäminen
 • immuunijärjestelmän tukeminen
 • reumakipujen lievittäminen

 

Yksi syy sille, miksi tyydyttynyttä eli ns. kovaa rasvaa pidetään haitallisena ihmisen terveydelle on se, että se ei sisällä pehmeän tyydyttymättömän rasvan tapaan terveydelle hyödyllisiä Omega-rasvahappoja. Tyydyttyneen rasvan saanti ravinnosta onkin suositeltava pitää kohtuullisena.

 

Mistä saan Omega-3-rasvahappoja?

Kuten yllä mainittiin, Omega-3-rasvahappoja esiintyy paljon kalan rasvassa. Erinomaisia Omega-3-rasvahappojen lähteitä ovat muun muassa lohi ja monen muun rasvaisen kalan, kuten makrillin liha. Tämä puolestaan johtuu siitä, että kalat käyttävät ravintonaan vesistöissä kasvavia leviä, jotka sisältävät muun muassa DHA:ta ja EPA:a. Vaikka erityisesti rasvainen kala sisältää paljon Omega-3-rasvoja, myös vähemmän rasvaa sisältävät kalat, kuten hauki ja monet järvikalat ovat terveyden kannalta hyviä ruokia.

 

Esimerkiksi DHA:ta on runsaasti myös äidinmaidossa. Alfalinoleenihappoa on puolestaan paljon kasviöljyissä, kuten rypsissä, sekä pähkinöissä ja siemenissä. Alfalinoleenihappoa on mahdollista muuntaa DHA:ksi ja EPA:ksi. 

 

Kala- ja kasviöljyt Olo-apteekista

Riittävän Omega-3-rasvojen ja muiden rasvahappojen saannin voit varmistaa laadukkailla ravintolisisillä. Olo-apteekista löydät erilaiset kala- ja kasviöljyt, joiden avulla täytät päivittäisen tarpeesi kätevästi. Laadukkaiden kalaöljyä sisältävien Omega-3-valmisteiden joukkoon kuuluvat muun muassa Friend of the Sea -sertifioidut Puhdas+ Omega-3-tuotteet sekä Möller-merkin Omega-3-kapselit. Myös lapsille on saataville omat Omega-3-rasvahappoja sisältävät valmisteet, jotka myös maistuvat hyvältä. Älä siis huoli pahanmakuisista kalaöljyistä, vaan nauti päivittäisen rasvahapot kätevästi kapselin muodossa.

 

Olo-apteekki tarjoaa myös vegaaneille sopivia Omega-rasvahappoja sisältäviä tuotteita, joissa rasvahappojen lähteenä toimivat muun muassa tyrniöljy ja muut laadukkaat kasvipohjaiset rasvahappojen lähteet. Tutustu tuotteiden ainesosiin Olo-apteekin verkkokaupassa ja löydä itsellesi sopivat kala- ja kasviöljyt. Tuotteiden sivuilta löydät lisäksi tuotteiden pitoisuudet sekä muut niiden sisältämät ravintoaineet terveytesi hyväksi.