Apobase

Apobase
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Apobase Creme 440g emulsiovoide 30 %, pumppu
  Arvio:
  100%
  16,20 €
 2. Apobase Oily Creme 435 g emulsiovoide 60 %
  Arvio:
  100%
  18,00 €
 3. Apobase Oily Creme 100 g 60 %
  6,30 €
 4. Apobase Lotion 440 ml 20 % pumppu
  13,50 €
 5. Apobase Oily Creme 250g
  14,30 €
 6. Apobase Creme 100g 30% perusvoide
  6,30 €
 7. Apobase Face Cream 50 ml
  Arvio:
  81%
  11,90 €
 8. Apobase Oily Creme 900 g emulsiovoide 60 %, pumppu
  36,30 €
 9. Apobase Hand Cream 75 ml käsivoide
  5,80 €
 10. Apobase Cleansing Gel 125 ml
  Arvio:
  87%
  8,60 €
 11. APOBASE CREME 250 G tuubi
  14,30 €
 12. Apobase Lotion 1000g 20%
  26,70 €
 13. APOBASE CARBAMIDE 5 % EMULSIOVOIDE tuubi 250 G
  15,20 €
 14. Apobase Lotion 250g 20% perusvoide tuubi
  14,30 €
 15. APOBASE LOTION 20 % PERUSVOIDE 100 G
  6,30 €
Aseta nousevaan järjestykseen

Monikäyttöiset perusvoiteet jokaiselle iholle

Mikäli etsit toimivaa perusrasvaa päivittäiseen ihon kosteutukseen, kannattaa ehdottomasti tutustua Apobasen tarjontaan! Apobasen tuotteet ovat paljon enemmän kuin vain kosteusvoiteita; niitä voi esimerkiksi käyttää ihon suojaamiseen ääriolosuhteilta, ihon pesuun tai meikin hellävaraiseen poistoon. 

Apobasen tuotteita on saatavilla eri rasvapitoisuuksilla, jolloin voit valita voiteet käyttötarpeiden, ihon kunnon sekä vuodenajan mukaisesti. Kaikki voiteet ovat hajustamattomia ja väriaineettomia, joten ne ovat turvallinen valinta myös herkälle iholle. 

 

Perusvoiteet suojaavat ihoa monilta haitoilta

Voiteet ovat olennainen osa ihonhoitorutiinia, ja niitä voidaan käyttää yhdessä monien muiden kosmetiikkatuotteiden kanssa. Ne ovat monikäyttöisiä, eivätkä aiheuta allergioita tai herkkyyttä, koska ne ovat väriaineettomia ja hajusteettomia. Lisäksi voiteet tarjoavat erinomaiset kosteutusominaisuudet, jotka jättävät ihon sileäksi ja kosteutetuksi - täydellistä niille, jotka haluavat saavuttaa terveen ja hyvinvoivan ihon. Voiteet ovat oikea valinta kaikkiin kosmeettisiin ongelmiin aina ihonhoidon perustarpeista, kuten kuivuudesta, monimutkaisempiin tarpeisiin, kuten ekseemaan!

Kosteuden puutteen vuoksi ihon pintakerros ohenee ja kosteus haihtuu helposti. Kosteuden menetys johtaa ihon kuivumiseen ja halkeiluun, mikä voi tehdä siitä alttiimman bakteereille ja muille mahdollisille ärsytyksille. Säännöllinen ihon rasvaus perusvoiteilla on suositeltavaa, jotta ihosi pysyisi terveenä, kosteus tasapainossa ja iho suojattuna tällaista kuivuutta vastaan.

 

Perusvoiteet ovat ihanteellinen valinta jokapäiväiseen käyttöön, mutta ne voivat myös tarjota tehokkaan suojan ympäristöä vastaan vuodenajasta riippuen. Talvella, kun kylmät lämpötilat, pakkanen ja tuuli kuivattavat ihoa, suositellaan rasvaisempaa perusvoidetta suojaamaan ihoa. Kasvoilla on enemmän talirauhasia kuin vartalolla, joten niiden iho on luonnostaan kosteutetumpi. Ilman asianmukaista hoitoa vartalon iho voi kuivua nopeasti; tämä pätee erityisesti silloin, kun altistutaan kuivemmalle ilmastolle ja ympäristölle. 

Kuumempina kesäpäivinä voit valita kevyemmän perusvoiteen, joka suojaa silti ihoa tuntumatta raskaalta tai rasvaiselta iholla.

 

Miten valitset itsellesi sopivimman perusvoiteen?

Vaikka kaikki Apobasen tuotteet sopivat käytettäväksi kaikille ihotyypeille, voi juuri sopivan löytäminen aluksi tuntua monimutkaiselta, etenkin jos ei ole varma mitä perusvoiteiden rasvaprosentit tarkoittavat. Nyrkkisääntönä voiteen valinnassa voi pitää sen, että mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi voide. Jos voide ei imeydy ihollesi ja jättää rasvaisen tuntuman, on voide liian rasvaista. 

Apobase tarjoaa neljän eri rasvapitoisuuden voiteita monessa, joista löydät itsellesi omiin tarpeisiisi sopivat tuotteet:

 • Apobase Lotion: kevyt ja nopeasti imeytyvä voide normaalille iholle
 • Apobase Creme: keskirasvainen voide kuivan ja herkän ihon hoitoon
 • Apobase Carbamide: tehokosteuttava karbamidia sisältävä rasva kaikille ihotyypeille. Erityisen hyvä kuivan ihon hoitoon.
 • Apobase Oily Creme: korkean rasvapitoisuuden voide, sopii erityisen kuivalle iholle sekä suojarasvaksi

Jos et ole varma omasta ihotyypistäsi tai itsellesi sopivan voiteen valinnasta, lue alta erilaisten ihotyyppien kuvaukset helpottaaksesi oikean tuotteen löytämistä.

 

Normaali iho

Normaalin ihon tunnistat siitä, että se on tasainen ja joustava. Se ei ole liian kuiva, muttei myöskään rasvoitu helposti. Iho on väriltään tasainen, eikä sitä juurikaan kiristä. Kasvoissa Ihohuokoset ovat hädin tuskin näkyvissä sekä iho on pehmeä ja sileä. 

Vaikka sinulla olisikin normaali ihotyyppi, joka vaikuttaa terveeltä, tulee sen kosteustasapainoa silti huoltaa ylläpitää. Terveelle ihollekaan ei perusvoiteiden käytöstä ole haittaa, ja hyvin hoidettuna iho on suojassa ennenaikaiselta vanhenemiselta ja ilmansaasteilta sekä liialliselta UV-säteilyltä. 

Normaalille iholle riittää kevyt perusvoide, jota levitetään iholle vähintään kerran päivässä. Esimerkiksi Apobase Lotion on mainiosti normaalin ihon hoitoon sopiva perusvoide, joka imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ihoa hellästi. Halutessasi voit myös lisätä ihonhoitorutiiniisi paksumman voiteen käytettäväksi öisin. 

 

Kuiva iho

Ihmiset, joilla on kuiva iho, saattavat pelätä, että ihon peseminen pahentaa sitä, vaikka tämä ei ole totta. On tärkeää ylläpitää hyvää hygieniaa ja pitää lika ja hiki poissa iholta. Saippuaa tulisi kuitenkin käyttää kohtuudella ja kovaa hankausta tulisi välttää. Voit myös kokeilla saippuan vaihtamista pesunesteeksi sopivaan voiteeseen, joka puhdistaa ihon hellävaraisesti. 

Kosteusvoide on hyvä levittää mahdollisimman pian pesun jälkeen, jotta kosteus pysyy ihossa. Parhaan tuloksen saat valitsemalla kuivalle iholle rasvaisemman perusvoiteen ja käyttämällä juuri sinun tarpeisiisi sopivaa voidetta - säädä kosteusvoiteen koostumusta sen mukaan, miltä ihosi tuntuu.

Kuivalle iholle on tyypillistä pienet huokoset sekä karhea ja hilseilevä ihon pinta. Kuiva iho johtuu nimensä mukaisesti siitä, että siltä puuttuu kosteutta. Hyvä perusvoide kuivalle iholle on hiukan korkeammalla rasvapitoisuudella varustetut voiteet. Apobase Cremen palauttaa iholle sen tarvitsemansa kosteuden, jättämättä sille rasvaista tuntua.

Erittäin kuivalle iholle ja erityisen kuiville ihoalueille suunniteltu, rasvainen perusvoide Apobase Oily Creme soveltuu käytettäväksi suoja- ja yövoiteena sekä kuivan jalkapohjan hoitoon esimerkiksi halkeileville kantapäille. Voidetta voidaan myös käyttää kuuriluontoisesti ihon vaurioiden hoitamiseen. 

 

Herkkä iho

Herkkä iho voi vaikuttaa mihin tahansa ihotyyppiin, ja oireet vaihtelevat kuumuudesta ja punoituksesta yleiseen kireyden ja epämukavuuden tunteeseen. Herkkyyttä voi esiintyä tilapäisesti tai pysyvästi riippuen altistavista tekijöistä, kuten atopiasta tai couperosasta, vaihtelevista ilmasto-olosuhteista ja kausittaisista lämpötilavaihteluista. 

Herkkä iho vaatii erityistä varovaisuutta, sillä se voi helposti reagoida voimakkaasti tiettyihin ainesosiin, kuten hajusteisiin, eteerisiin öljyihin ja väriaineisiin. Tästä syystä on suositeltavaa välttää tällaisia tuotteita ja valita sen sijaan apteekkikosmetiikkaa, joka on suunniteltu erityisesti herkälle iholle, kuten Apobase Creme.

Vaikka herkkää ihoa voi esiintyä kaikkialla kehossa, se on yleisintä kasvojen osissa, jotka ovat alttiina useammille elementeille, kuten auringolle, pakkaselle ja tuulelle. Vartalolle voi levittää kevyempää voidetta, erityisen kuiville ihoalueille ja talvisin kasvojen alueelle suositellaan rasvaisempaa voidetta.

 

Ihosairaudet

Ihotaudit, kuten atooppinen ihottuma ja psoriasis vaativat erityistä hoitoa. Atooppista ihoa sairastavan tulee kiinnittää huomiota ihonsa kosteutuksessa, ja perusvoiteet ovatkin isossa roolissa sen hoidossa. Psoriasiksesta kärsivät taas voivat löytää perusvoiteiden käytöstä lievitystä sen aiheuttamaan kutinaan. On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että pelkästään perusvoiteet eivät paranna ihosairauksia, vaan toimivat niin sanotusti tukihoitona lääkehoidon kanssa.

 

Atooppista ihottumaa sairastavan ihon tarpeet voivat vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kesäisin iho kannattaa rasvata keskirasvaisella perusvoiteella, kuten Apobase Cremellä, josta tarpeen mukaan voi vaihtaa kevyempään tai rasvaisempaan voiteeseen.

Atoopikon iho on jatkuvasti koetuksella, kun monet ulkoiset tekijät altistavat herkän ihon kuivumiselle. Liiallista pesua tuleekin välttää, ettei iho kuivu entisestään. Pesunesteenäkin käytettävä Apobase Lotion on hyvä vaihtoehto saippualle, koska se puhdistaa hellävaraisesti ilman ihon liiallista kuivuttamista. 

Talvella iho vaatii yleensä enemmän kosteutusta, johon erittäin toimiva vaihtoehto on karbamidia sisältävä Apobase Carbamide. Se on tehokas atooppisen ihon rasva, jonka sisältämät ainesosat pehmentävät ja estää kosteuden haihtumista iholta. Karbamidilla on kosteuden säilyttävää ja ihon kuivumista estäviä ominaisuuksia, joiden ansiosta iho pysyy kosteana ja suojattuna myös talven vaativissa olosuhteissa. 

 

Psoriasiksen hoidossa perusvoiteet helpottavat oireiden, kuten kutinan, kuivuuden ja hilseilyn lievittämisessä. Psoriasiksen yhteydessä suositeltava rasvapitoisuus on vähintään 30 %, sillä liian kevyt rasva ei välttämättä tehoa sen aiheuttamiin oireisiin. 

Yleinen virhe, jonka psoriasiksesta kärsivät henkilöt tekevät ihonhoitoa etsiessään, on valita perusvoide, joka ei sovi heidän tilanteeseensa. Monet valitsevat mukavuudenhalusta helposti levitettävän, kevyemmän voiteen, mutta se ei välttämättä ole aina paras valinta. Rasvaiset voiteet sopivat usein paremmin niille, joilla on kuiva, paksu ja hilseilevä iho, kevyet voiteet ovat usein liian ohuita antamaan riittävää suojaa. Rikkinäinen iho voi myös aiheuttaa ärsytystä, joten oikean ihonhoitovoiteen valinnasta on monia etuja.