Decubal

Decubal

Perusvoiteet

Kasvoille

Hiukset ja päänahka

Aurinkovoiteet

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Decubal kuivalle ja herkälle iholle

Decubal on hellävaraista ja tehokasta ihonhoitoa sinulle, jolla on kuiva ja herkkä iho. Decubal on kehitetty suojaamaan ihoa pohjoisessa ilmastossa ja lähes 50 vuoden kokemuksella ymmärrämme mitä ihon luontaisen kosteuden ja kimmoisuuden säilyttäminen vaatii. Tästä syystä ihotautilääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset Pohjoismaissa suosittelevat Decubalia, sekä isoille että pienille, päästä varpaisiin, vuoden ympäri.

Kehitetty elämiseen pohjoismaisessa ilmastossa

Pohjoisen raaka ilmasto saattaa olla kovin haastava herkälle iholle. Decubal on kehitetty ihon suojaamiseen pohjoismaiselta ilmastolta, jossa vuodenajat, lämpötilat ja ilmankosteus vaihtelevat kovasti. Pohjoisen ilmasto haastaa erityisesti heidän ihoaan, jotka viettävät aktiivista ulkoilmaelämää ympäri vuoden. Decubal on kehitetty suojaamaan ihoa pohjoismaisessa ilmastossa, jotta voit turvallisesti nauttia pitkistä valoisista kesäpäivistä rannalla, tuulisista syyssäistä metsässä sekä kylmistä, pakkasenpuremista talvista tunturissa.

Hellävarainen iholle

Decubal-tuotteissa on käytetty vain kaikkein hellävaraisimpia raaka-aineita. Kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, ja valtaosalla on markkinoiden korkein mahdollinen allergialuokitus, Allergy-Certified-sertifikaatti. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet ovat toksikologien hyväksymiä sekä testattu allergeenien, epäpuhtauksien, karsinogeenien sekä hormonitoimintaa häiritsevien yhdisteiden varalta. Decubal on siksi varma valinta sinulle ja perheellesi.

Decubal-tuoteperhe

Decubal tarjoaa laajan tuotevalikoiman, jolla varmistetaan ihosi terveys ja hyvinvointi. Kaikki tuotteet on kehitetty ihon syvälliseen ymmärtämiseen perustuen, ja niissä on otettu huomioon yksilöiden erilaiset tarpeet iästä, elämäntyylistä ja ympäristöstä riippuen. 

Olo-apteekin valikoiman tuotteet tarjoavat ennaltaehkäiseviä hoitoja, jotka soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön, sekä teho- ja täsmähoitotuotteita vakavampien iho-oireiden hoitoon. Decubalin tuotteet ovat suunniteltu etenkin kuivan ja herkän ihon hoitoa ajatellen. 

Sinulla on todennäköisesti herkkä iho, mikäli tunnistat itsestäsi seuraavia asioita:

  • iho tuntuu kiristävältä 
  • iholla on punoitusta ja kuumotuksen tunnetta 
  • iho kutisee 
  • iho hilseilee 
  • todettu atooppinen ihottuma
  • iholla voi olla myös rosaceaa tai couperosaa
  • iho reagoi nopeasti ja voimakkaasti erilaisiin ärsykkeisiin 

 

Perusvoiteet arkiseen käyttöön

Ihon rasvaus on yksi terveen ja hyvinvoivan ihon tärkeimmistä tekijöistä. Kuiva iho voi hilseillä, punoittaa, tuntua kiristävältä tai kutittaa. Kuivaa ihoa aiheuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät. Mm. lämpötilanmuutokset, UV-säteily ja hormonimuutokset kuivattavat ihoa, jonka takia ihon hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta. 

Decubalin päivittäiseen ihonhoitoon sopivat tuotteet tarjoavat kaiken mitä tarvitset kehosi luonnolliseen kosteutukseen. 

 

Vartalo

Päivittäiseen käyttöön tarkoitettu Decubal Clinic Cream on täydellinen valinta, jos sinulla on kuiva, herkkä tai atooppinen iho, joka tarvitsee päivittäistä kosteutusta. Sen sisältämä dimetikoni pehmentää ihoa ja muodostaa suojakerroksen ihon kosteuden säilyttämiseksi. Glyseriini auttaa vähentämään ärsytystä, punoitusta ja rakentaa uudelleen ihon luonnollista suojakerrosta. Luonnollinen puhdistettu lanoliini auttaa voidetta imeytymään nopeasti ja pehmentämään ihoa. 

Voide on hajusteeton, väriaineeton ja allergiasertifioitu. Voide sopii käytettäväksi koko vartalolle, ja sen sisältämät aineet ravitsevat ja kosteuttavat ihoa pitkään. Voiteen matalan pH arvon (4,5) ansiosta se sopii myös käytettäväksi jalkavoiteena, koska alhainen pH hillitsee mikrobien kasvua.

Decubal Lipid Cream tarjoaa erittäin ravitsevan ja kosteuttavan kokemuksen. Se on kehitetty erityisesti erittäin kuivan ja ongelmallisen ihon hoitoon ja ihon kosteus- ja lipiditasapainon palauttamiseen. Lisäksi se auttaa vahvistamaan ihon suojakerrosta suojaamalla kosteuden haihtumiselta ja parantamalla ihon kimmoisuutta. 

Korkean 70 % rasvapitoisuutensa ansiosta sitä suositellaan myös herkälle iholle ja se sopii päivittäiseen käyttöön sekä aikuisille että lapsille. Decubal Lipid Cream -voidetta suositellaan käytettäväksi kaikkialla kehossa, ja se on erinomainen tapa tukea ihonhoitorutiineja oireettomien jaksojen välillä ja auttaa ihottumien hoidossa.

 

Kasvot

Kasvot kärsivät herkästi vaihtuvista olosuhteista. Kylmä sää saattaa kuivattaa huuliasi ja ihoa, jolloin lopputuloksena on kuivat, kiristyneet kasvot tai rohtuneet huulet. Valikoimastamme löydät kaiken tarvittavan kasvojen puhdistuksesta huulten hoitoon. 

 

Kasvojen onnistunut ihonhoito alkaa sen puhdistuksesta. Herkän ihon puhdistuksessa täytyy kiinnittää huomiota, ettei vain pahenna oireitaan käyttämällä liian aggressiivisia puhdistustuotteita. Decubal Face washin suunnittelussa on pidetty erityisesti mielessä herkän ihon tarpeet. Sen moussemainen rakenne tuntuu kevyeltä ja pehmeältä, ja puhdistaa ihon tehokkaasti sitä kuivattamatta. 

Face Washin sisältämä glyseriini ja pantenoli (B5-vitamiini) ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Rasvattoman koostumuksensa ansiosta tuote sopii hyvin mm. aknesta kärsiville. 

Jokapäiväiseen käyttöön suunniteltu Decubal Face Cream kasvovoide on hellävarainen ja kosteuttava voide, joka sopii täydellisesti käytettäväksi kasvojen pesun jälkeen. Sen sisältämän e-vitamiinin ja lanoliinin yhdistelmä pehmentää kasvojen ihoa ja suojaa ulkopuoliselta rasitukselta, kuten tuulelta ja pakkaselta. 

 

Kuiville huulille suunniteltu, tehokosteuttava Decubal Lips & Dry Spots Balm -voide on on täydellinen valinta sinulle, joka vietät paljon aikaa ulkona. Pitkään ulkona oleminen altistaa sinut talvisin kylmälle säälle ja auringon UV-säteille, jolloin huulet kuivuvat, halkeilevat ja huulten iho rohtuu. 

Kuivia ja rohtuneita huulia varten on kehitetty rasva ravitsee ja tukee ihon paranemista. Kuivien huulten lisäksi rasva sopii muille kehon kuiville alueille, kuten kyynärpäille, kynsinauhoille ja polville.

 

Hiukset ja kuiva päänahka

Kasvojen tai vartalon kuivasta ihosta kärsivä mitä todennäköisemmin kärsii myös kuivasta hiuspohjasta. Kuivan hiuspohjan oireilu voi esiintyä voimakkaana kutinana tai ihon ärtyneisyytenä. Yleensä oireet vaihtelevat vuodenajan mukaan, ja yleensä se johtuu päänahan kosteustasapainon häiriintymisestä.

Kuivasta hiuspohjasta kärsivän tulisi aina kiinnittää huomiota myös käyttämäänsä shampooseen, koska liian vahvaa shampoota käyttämällä hiuspohjan oireet vain pahenevat. Siksi oireiden vähentämiseksi tulisikin aina käyttää mietoa shampoota. Decubal Shampoo on mieto, toistuvaan hiusten pesuun sopiva pesuaine, joka sisältää vitamiineja ja luonnollisia öljyjä pehmentämään ja rauhoittamaan ihoa.

Kuivan päänahan oireiden lievittämiseksi on myös shampoota tukeva hoitoaine Decubal Dry Scalp Treatment, joka auttaa ehkäisemään kuivan hiuspohjan oireita lievittämällä kutinaa ja ärtyneisyyttä. Sen sisältämät pantenoli ja vehnäuute kosteuttava ja vähentävää kutinaa, kun taas mentoli viilentää ja rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa. 

 

Tehokkaammat ratkaisut vaativalle iholle

Decubal Repair cream on suunniteltu erityisesti erittäin kuivalle ja vaurioituneelle iholle. Syväravitsevat ominaisuudet yhdistettynä tehokkaisiin keramideihin auttavat jälleenrakentamaan ihoa, edistävät uusiutumista ja paranemista. B3-vitamiini (niasiiniamidi) edistää ihon uudistumisprosessia tukemalla ihon luonnollista lipidituotantoa. Korkean rasvapitoisuuden ansiosta voide sopii erityisen kuiville iho-alueille, kuten halkeileville kyynär- ja kantapäille sekä käsille.

Decubal Face Vital cream on sopii henkilölle, jolla on erityisen herkkä ja kuiva iho. Sen sisältämät useat aktiiviset ainesosat rakentavat ihoa uudelleen sisältäpäin tehokkaasti ihoa kosteuttaen. Ominaisuuksien ansiosta Face Vital Cream sopii käytettäväksi sekä päivä- että yövoiteena. 

 

Kenelle Decubal-tuotteet sopivat?

Tuotteiden valmistuksessa käytetään vain hellävaraisimpia raaka-aineita, jonka ansiosta ne sopivat lähes jokaiselle. Kaikki valikoiman tuotteet ovat hajusteettomia, sekä suurimmalla osalla on lisäksi markkinoiden korkein mahdollinen allergiasertifikaatti. 

Toksikologien hyväksymät tuotteet ovat myös turvallinen valinta, koska ne ovat testattu allergeenien, epäpuhtauksien, karsinogeenien ja hormonitoimintaa häiritsevien aineiden varalta. Decubalin tuotteet ovat turvallinen valinta, joita kaikenikäiset voivat käyttää. 

Sopivien tuotteiden valintaan eniten vaikuttaa ihotyyppisi. Normaalin kuivan ihon hoitoon sopii perusrasva, jota voit käyttää päivittäin. Ihoalue, jossa aiot tuotetta käyttää, vaikuttaa myös tuotteen rasvaisuuden valintaan:

Kasvoille ja karvaisille ihoalueille kannattaa valita vähempirasvainen voide, jotta ihohuokoset ja karvatupet eivät tukkiudu. Kantapäille, jalkapohjille ja taipeisiin voi käyttää rasvaisempaa voidetta. Nyrkkisääntönä valinnassa voi kuitenkin pitää, että mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi voide.

Atooppinen iho vaatii erityishoitoa ja huomiota, jotta tulehdusta voidaan rauhoittaa, kutinaa vähentää ja punoitusta lieventää. Perusvoiteet ovat hyvä tuki atooppisen ihon hoidossa, sillä ne lisäävät ihon kosteutusta kuitenkaan sitä ärsyttämättä. Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuivuuteen, jolloin talvella kannattaa käyttää rasvaisempaa voidetta, kun taas kesäksi riittää kevyempi voide. 

Kuiva päänahka voi olla vaikea hiusongelma. Oikeanlainen shampoo- ja hoitoaineyhdistelmä voi kuitenkin lievittää oireita, kuten hilseilyä ja kutinaa. Kokeile ensin vaihtaa miedompaan, kuivaa hiuspohjaa hoitavaan shampooseen, jotta voit nähdä myönteisiä vaikutuksia. Jos tämä ei tuo riittävästi helpotusta, kannattaa harkita hoitoaineen lisäämistä hiustenhoitorutiiniin. Se voi hyvinkin osoittautua lisätueksi, jota tarvitset parempien tulosten saavuttamiseksi, kun kyse on hiuspohjan pitämisestä kosteutettuna ja ärsytyksen välttämisestä.

Valmista iho kylmempiin vuodenaikoihin

Kuiva iho on tavallinen pohjoisessa ilmastossamme. Iho saattaa tuntua kireälle, hilseillä, kutista ja rikkoutuakin. Sekä aikuiset että lapset voivat kärsiä tästä. Onneksi vaivoja voi ennaltaehkäistä. Tähän olemme keränneet vinkit kylmien syys- ja talvipäivien varalle.

Kuiva iho lapsella: vinkit kylvetykseen

Kuiva iho on lapsilla tavallinen ongelma, joka voi lisätä riskiä ihotulehduksille ja ihottumille. Lue vinkit lapsen kylvetykseen. 

Kevättalven ihonhoitovinkit ulkoilijalle

Vaellus, luistelu vai koko päivä rinteessä? Kevättalven ulkoilusesongin kuiva ja kylmä ilma lisää tarvetta pehmentävälle ja kosteuttavalle ihonhoidolle, ja on hyvä syy suoda iholle hiukan ylimääräistä huolenpitoa. Tähän olemme keränneet vinkit ja neuvot koko perheelle.