FUROSEMID HAMELN 10 mg/ml 10 x 25 ml injektioneste, liuos

43,64 €
Vertailuhinta: 0.10 €/g

lisää veden ja suolojen erittymistä virtsaan

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

FUROSEMIDI

Lääkkeen ottaminen

Sairaanhoitaja tai lääkäri antaa sinulle injektion.
Lääkäri päättää, mikä on sinulle sopiva annos sekä miten ja milloin injektio annetaan.
Furosemid Hameln -hoidon aikana lääkäri saattaa lähettää sinut verikokeisiin, jotta nähdään, ovatko kemialliset aineet ja nesteet tasapainossa elimistössäsi.
Jos Furosemid Hamelnia annetaan keskoselle, lääkäri seuraa vauvan munuaisten tilaa varmistaakseen, että Furosemid Hameln ei aiheuta ongelmia.

Jos käytät enemmän Furosemid Hamelnia kuin sinun pitäisi
Koska lääkäri tai sairaanhoitoja antaa ruiskeen, on epätodennäköistä, että saisit liikaa lääkevalmistetta. Jos epäilet saaneesi liikaa lääkevalmistetta, kerro siitä ruiskeen antaneelle henkilölle.
Furosemidin yliannostuksen oireita ovat matala verenpaine (sinua saattaa huimata tai pyörryt tai ihosi on kalpea), elimistön kuivuminen, veren muuttuminen paksummaksi, alentuneet natrium- ja kaliumtasot (tutkittu verinäytteestä).
Nestehukan ja kemiallisten aineiden epätasapainon seurauksena saattaa esiintyä seuraavia: verenpaineen voimakas aleneminen, joka voi johtaa sokkiin, epäsäännöllinen sydämen syke, vaikea munuaisten toimintahäiriö, veritulpat, psyykkisten toimintojen lasku, halvaus, johon liittyy lihasjänteyden menetys, tunteiden puuttuminen ja sekavuus.
Kun furosemidia annetaan suurina annoksina, seurauksena saattaa olla myös tilapäistä kuulon menetystä sekä kihtikohtauksia.

Jos sinulla on kysyttävää valmisteen käytöstä, käänny lääkärin tai sairaanhoitajan puoleen.

Haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Kerro lääkärille tai sairaanhoitajalle heti, jos havaitset jonkin seuraavista haittavaikutuksista – voit tarvita kiireellistä lääkärin hoitoa.

  • Allergiset reaktiot.
    Allergiset reaktiot voivat olla luonteeltaan vaikeita ja niihin saattaa sisältyä seuraavia: (vaikea) kutina, ihottuma, nokkosihottuma, (korkea) kuume, hengitysvaikeudet, kylmännihkeä iho, kalpea iho ja sydämen tiheälyöntisyys, valoherkkyys, punaiset läiskät iholla, nivelkipu ja /tai silmätulehdus, tietyt sairaudet tai tilat, kuten äkillinen yleistynyt eksantematoottinen pustuloosi (AGEP, lääkkeen aiheuttama äkillinen kuumeinen ihoreaktio) tai lääkkeeseen liittyvä yleisoireinen eosinofiilinen oireyhtymä (DRESS), jolle on tyypillistä vaikea, äkillinen (allerginen) reaktio, johon liittyy kuumetta ja ihorakkuloita/ihon kesimistä ja pieniä pisteitä ihossa, jotka ovat peräisin verenvuodoista. Ihon rakkulointi tai kesiminen huulten, silmien, nenän ja sukuelinten alueella, influenssan kaltaiset oireet ja kuume voivat johtua Stevens-Johnsonin oireyhtymästä. Vaikeammassa ihoreaktiomuodossa, toksisessa epidermaalisessa nekrolyysissä (joka tunnetaan myös nimellä Lyellin oireyhtymä), ihoa voi kuoriutua pois kerroksittain, mikä jättää paljaaksi laajoja vereslihalla olevia alueita ympäri kehoa.
  • Voimakas ylävatsakipu, joka siirtyy kohti selkää. Tämä voi olla pankreatiitin (haimatulehduksen) oire.
  • Munuaistulehduksen merkit, kuten verivirtsaisuus ja alaselkäkipu.
  • Munuaisten äkillinen vajaatoiminta.
  • Mustelmien saaminen tavallista helpommin tai verenvuoto, tulehdusten (esimerkiksi kurkkukipu, suun haavat, kuume) lisääntyminen, heikkouden tai väsymyksen tunne tavallista useammin. Furosemidi voi vaikuttaa verisolujen määrään ja aiheuttaa vakavia vereen liittyviä ongelmia.
  • Lisääntynyt janon tunne, päänsärky, huimaus tai heikotus, pyörtyminen, sekavuus, lihas- tai nivelkivut tai -heikkoudet, krampit tai kouristukset, vatsavaivat tai epätasainen sydämen syke. Nämä voivat olla merkkinä elimistön kuivumisesta tai kemiallisten aineiden tasapainossa tapahtuneista muutoksista. Vaikea elimistön kuivuminen voi aiheuttaa veritulppia (etenkin iäkkäillä) tai kihtiä.
  • Aineenvaihdunnallisen asidoosin merkit, kuten rintakipu, epäsäännöllinen syke, pahoinvointi, oksentelu, heikkous.
  • Ihon tai silmänvalkuaisten kellertäminen tai virtsan muuttuminen väriltään tummemmaksi. Nämä voivat olla merkkejä maksasairaudesta. Potilailla, joilla on entuudestaan jokin maksasairaus, saattaa ilmetä vakavampi maksavaurio, joka tunnetaan nimellä maksaenkefalopatia. Sen oireisiin kuuluvat muistamattomuus, kohtaukset, mielialojen vaihtelut ja kooma.
  • Hengenvaarallinen tajuttomuuden muoto.

Kerro lääkärille mahdollisimman pian, jos sinulla esiintyy jokin seuraavista haittavaikutuksista:

  • Kuulemisvaikeudet tai korvien soiminen (tinnitus). Tämä koskee etenkin henkilöitä, joilla on munuaisvaivoja.
  • Ryömivä tunne iholla, kutina tai kihelmöinti ilman syytä, ihon tunnottomuus.
  • Vähäiset mielialan muutokset, kuten levottomuuden tai ahdistuneisuuden tunne.
  • Heitehuimaus, pyörtyminen ja tajunnanmenetys (seurauksena oireita aiheuttavasta matalasta verenpaineesta). Lisäsi päänsäryt, keskittymiskyvyn menetys, reaktioiden hidastuminen, uneliaisuuden tai heikkouden tunne, näköongelmat, suun kuivuminen. Nämä voivat johtua matalasta verenpaineesta.
  • Näköhäiriöt (näön sumentuminen).
  • Verisuonitulehdus.
  • Fusosemidi saattaa aiheuttaa kehon nesteiden voimakasta vähenemistä (esimerkiksi normaalia tiheämmin toistuva virtsaaminen) ja mineraalikatoa (natrium, kalium, magnesium, kalsium), joiden esiintymistiheyttä ei tunneta (ei voida arvioida saatavilla olevien tietojen perusteella):
    • Natriumvajeen oireisiin kuuluvat seuraavat: heitehuimaus, uneliaisuus, sekavuus, heikkouden tunne, välinpitämättömyys, ruokahaluttomuus, pohjelihaskrampit.
    • Kaliumvajeen oireisiin kuuluvat seuraavat: lihasheikkous ja kyvyttömyys supistaa yhtä tai useampaa lihasta (halvaus), lisääntynyt virtsaneritys, sydänvaivat, vaikeissa tapauksissa suoliston toimintahäiriöt tai sekavuus, joka voi aiheuttaa kooman.
    • Magnesium- ja kalsiumvajeen oireita: lisääntynyt lihasten ärtyvyys, sydämen rytmihäiriöt.

Kerro lääkärille, jos joku seuraavista haittavaikutuksista muuttuu vakavaksi tai kestää muutamaa päivää pidempään tai jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu.

  • Pahoinvointi tai yleinen huonovointisuuden tunne, ripuli ja oksentelu sekä ummetus.
  • Henkilöt, joilla on virtsarakko- ja eturauhasvaivoja, saattavat havaita kipua virtsaamisen yhteydessä. Tämä johtuu virtsan määrän kasvusta.
  • Jos sinulla on diabetes, et pysty niin hyvin kontrolloimaan verensokeritasoasi.
  • Virtsan määrän lisääntyminen, joka seuraa tavallisesti 1 tai 2 tunnin kuluttua tämän lääkkeen ottamisesta.
  • Pistoskohdan kipu. Kipua esiintyy, kun lääke pistetään lihakseen.
  • Kuulonmenetys (kuuroutuminen), joka saattaa toisinaan olla korjaantumatonta.

Verinäytteet
Furosemidi saattaa muuttaa maksaentsyymien tai kehon rasvojen - eli kolesterolin ja triglyseridien - pitoisuuksia, mutta yleensä ne palautuvat normaaleiksi 6 kuukauden kuluessa.

Muut haittavaikutukset lapsilla
Kalsiumsuolojen kertymistä munuaisiin ja sydänvikoja, kuten avointa valtimotiehyettä, on raportoitu esiintyneen keskosilla furosemidihoidon jälkeen.

Jos epäilet, että tämä injektio aiheuttaa sinulle ongelmia tai olet huolissasi asiasta, ota yhteys lääkäriin, sairaanhoitajaan tai apteekkihenkilökuntaan.

Haittavaikutuksista ilmoittaminen
Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista myös suoraan (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta.

www-sivusto: www.fimea.fi
Lääkealan turvallisuus- ja, kehittämiskeskus Fimea
Lääkkeiden haittavaikutusrekisteri
PL 55, 00034 FIMEA

Säilytys

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Älä käytä Furosemid Hameln -valmistetta ampullissa tai pahvipakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää

Säilytä alle 25°C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Älä käytä tätä lääkettä, jos havaitset liuoksessa näkyviä hiukkasia tai värivirheitä.

Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.

Tuotetiedot

Pakkauskoko448 g
Markkinoija Hameln Pharma GMBH
SKU 475460
EAN 04260016653522
Tuoteryhmät