Nicorette 15 mg/16 h pitkävaikutteinen laastari 7 kpl

16,00 € 16,65 €
Vertailuhinta: 0.57 €/g

Nicorette-depotlaastarin sisältämä nikotiini lievittää tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita ja ehkäisee näin ollen tupakoinnin uudelleen aloittamista.

Saatavilla
Tuotteen ostaminen edellyttää 18 vuoden ikää. Kirjauduthan, jotta voimme varmistaa ikäsi.

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

NIKOTIINI

Käyttötarkoitus

Laastaria käytetään tukemaan tupakoinnin lopettamista. Nicorette-laastaria ei pitäisi käyttää alle 18-vuotiaille ilman terveydenhuollon ammattilaisen suositusta.

Annostus

Runsaasti tupakoiville (voimakas nikotiiniriippuvuus: yli 20 savuketta/vrk) suositellaan hoito-ohjelman aloittamista yhdellä 25 mg/16 tunnin depotlaastarilla (Vaihe 1) päivässä. Hoidon kesto on yksilöllinen; normaalisti hoito kestää noin 2 kuukautta. Tämän jälkeen nikotiiniannosta pienennetään vaiheittain käyttämällä ensin yhtä 15 mg/16 tunnin depotlaastaria (Vaihe 2) päivässä 2 viikon ajan ja sitten yhtä 10 mg/16 tunnin depotlaastaria (Vaihe 3) päivässä seuraavien 2 viikon ajan. Yli 6 kuukauden hoitoa ei suositella.Vähän tupakoiville (lievä nikotiiniriippuvuus: alle 20 savuketta/vrk) suositellaan hoidon aloittamista yhdellä 15 mg/16 tunnin depotlaastarilla (Vaihe 2) päivässä. Hoidon kesto on yksilöllinen; normaalisti hoito kestää noin 2 kuukautta. Tämän jälkeen nikotiiniannosta pienennetään käyttämällä yhtä 10 mg/16 tunnin depotlaastaria (Vaihe 3) päivässä 4 viikon ajan. Yli 6 kuukauden hoitoa ei suositella.

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään puhtaaseen, kuivaan, karvattomaan ja ehjään kohtaan vartalon, käsivarren tai lantion iholle. Laastarin vaikutusaika on 16 tuntia eli hereilläoloaika. Kiinnitä laastari aamulla ja poista nukkumaan mennessäsi. Laastarin kiinnityskohtaa tulee vaihdella, ettei iho ärtyisi. Irronnut laastari voidaan kiinnittää heti uudelleen toiseen kohtaan. Kädet tulee pestä laastarin käsittelyn jälkeen.

Vaikutustapa

Nikotiinivalmisteiden avulla nostetaan nikotiinin pitoisuus elimistössä tasolle, jolla tupakoinnin lopettamisen yhteydessä ilmaantuvat nikotiinin vieroitusoireet helpottuvat tai pysyvät poissa. Nikotiinivalmisteita käytettäessä nikotiinipitoisuus jää alhaisemmaksi kuin tupakoitaessa ja lisäksi monet tupakansavun terveydelle haitalliset aineet, kuten terva ja häkä, jäävät pois.

Haittavaikutukset

Nikotiini voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta tai mahavaivoja. Laastarin kiinnityskohdassa voi paikallisesti esiintyä punoitusta ja kutinaa.

Raskaus ja imetys

Laastarin käytöstä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä pitää keskustella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Nicorette-depotlaastari on läpikuultava beigenvärinen laastari, jossa on päällyskalvo, nikotiinia sisältävä kerros ja ihoa vasten tuleva liimakerros, jota peittää alumiinilla ja silikonilla pinnoitettu kaksiosainen suojakalvo. Laastareihin on painettu vaaleanruskealla ”Nicorette”.

Tuotetiedot

Pakkauskoko28 g
Päiväys 31.8.2026
Brändi Nicorette
Markkinoija Johnson & Johnson
SKU 70580
EAN 3574661026947
Tuoteryhmät