No Problem lasten antimikrobinen kasvomaski

Rating:
100% of 100
Saatavilla
Vertailuhinta: 8.90 €/kpl
8,90 € 12,00 €

Antimikrobisesta polyesterikankaasta valmistettu uudelleen käytettävä ja pestävä kasvomaski. Erinomainen muotoilu ja käyttömukavuus.   Maskin antimikrobinen käsittely on pysyvästi kuidussa oleva polymeeripinnoite, joka tuhoaa virukset ja bakteerit niiden koskettaessa kuitua. Ominaisuus on tehokas ja turvallinen.

Lasten maskin mitat: leveys 16 cm ja korkeus 8 cm. Mitoitukseltaan lasten maskin käyttöiän skaala on laaja. Se sopii hyvin sekä kouluikäisille että myös pienempikasvoisille aikuisille muotovekkien ja kuminauhojen säädettävyyden takia. Maski toimii hyvin myös vähän pienemmillekin käyttäjille esim. n. 5-vuotiaasta ylöspäin, koska kuminauhojen pituutta voi säätää tekemällä pienen solmun korvan taakse. Alle kouluikäisten ja pienempien koululaisten kohdalla tulee huomioida maskin oikeaoppinen käyttö aikuisen ohjeistuksella ja valvonnassa.

No Problem shield on antimikrobisesta polyesterikankaasta valmistettu suusuoja, jossa on valmiina suojakäsittely. Tämä käsittely alkaa tuhoamaan bakteereja, mikrobeja ja viruksia siitä hetkestä alkaen, kun ne koskettavat kangasta. Kangas on 100% polyesteriä, joka on käyttäjälle turvallinen ja miellyttävä sekä allergisoimaton materiaali. Kuminauhoissa ei ole antimikrobista ominaisuutta.

Kankaan antimikrobisen ominaisuuden aikaansaamiseen käytetty käsittelyaine on vesipohjainen ja turvallinen käyttäjälle. Se ei sisällä useissa muissa antimikrobisissa materiaaleissa käytettyjä haitallisia aineita, kuten liukenevia jalometalleja (esim. hopea, kupari, sinkki), formaldehydiä, metanolia, polyklorinoituja phenoleja, tai arsenikkia.  Käsittelyaineen käyttöturvallisuus on kattavasti testattu haitallisia aineita vastaan. Aine on Ökotex ja REACH hyväksytty ja valmistettu EU:ssa. Tukesin mukaan kyseisen aineen käyttö kyseiseen tarkoitukseen on sallittua EU:ssa.

Samalla tavalla käsitellyistä materiaaleista on valmistettu vain ammattikäyttöön tarkoitettuja antimikrobisia julkitilakankaita mm. sairaaloiden käyttöön useita vuosia. Se tutkitusti tehoaa kattavasti eri mikrobeihin, esim. C-Diff Spore sekä viruksia vastaan.

Antimikrobinen teho perustuu mekaaniseen prosessiin. Molekyylipinnoite on positiivisesti varautunut ja se vetää negatiivisesti varautuneita mikro-organismeja puoleensa. Kun mikrobi osuu kuidun pinnoitteeseen, pinnoitteen miljoonat ”piikit” lävistävät sen solukalvon, jolloin sisällä olevat biokemikaalit saavat sähköiskun ja lävistysmekanismi deaktivoi mikrobin, sekä estää sen kasvun ja leviämisen. Turvallinen ja optimaalinen antimikrobinen suojaus kestää toistuvia pesuja desinfiointilämpötilassa hyvin  (testattu 75 asteessa). Pesuaineen suositellaan sisältävän ionittomia tensidejä ja mahdollisimman vähän anionisia tensidejä.

Muutamia valmistajan teettämien testien esimerkkejä bakteerien vähenemisestä kankaassa eri bakteeritesteistä eri aikoina suoritettuina:  

% -luku on hävinneiden bakteerien osuus, kun pesemätön kangas testataan, sitten x kertaa pesty ja sen tulos 1 h kuluttua ja saman tulos 24 h kuluttua pesusta.

  • Pesemätön kangas; 1 h kuluttua tuhoutui bakteereista kankaassa        99,99 %
  • 20 x pesu 60 ast. 1 h kuluttua pesusta <60 %,  24 h pesusta  97,1 %
  • 50 x pesu 75 ast. 1 h kuluttua pesusta <60 %, 24 h pesusta 93,5 %

Täyden tehon palautuminen vaatii valmistajan testien mukaan, että tuote saa palautua vuorokauden pesujen jälkeen. Eli henkilön on hyvä käyttää vaihtosuojusta pesun jälkeisenä päivänä parhaan tehon varmistamiseksi.

 Materiaalille on tehty myös testi koronavirusta vastaan.

Testissä käytettiin Coronavirus Feline -kantaa, joka on sijaisvirus SARS2/COVID-19 taudinaiheuttajavirukselle, koska näitä SARS2/COVID-19 viruksia ei saa olla muissa, kuin valtiollisissa erikoislaboratorioissa niiden vaarallisuuden vuoksi. Testattu virus kuuluu samaan koronavirusperheeseen, kuin SARS2/COVID-19 aiheuttajavirus.

 Testin EN 18184:2019 mukaan 1 tunnin kontaktiajalla infektiivisten virusten määrä oli vähentynyt:   92,8 %. 

 VTT on testannut  materiaalin hengittävyyttä ja partikkelin läpäisevyyttä standardin EN14683 (Ce-luokitellun kirurgisen kasvosuojaimen) mukaisesti.  Materiaalin hengittävyys on käytössä koettu miellyttäväksi ja erotuskyky on >75%.

No Problem Shield -maski ei siis ole kertakäyttöinen. Koska tuote on vesipestävissä, sitä voidaan käyttää uudelleen. Laboratoriotestit vahvistavat, että ominaisuus säilyy materiaalissa jopa kymmenien pesujen jälkeen. Käyttäjän on hyvä käyttää vaihtomaskia pesun jälkeisenä päivänä, jotta pesty suojus ehtii palautua parhaaseen tehoonsa.

 No Problem Shield -kasvomaski vähentää tehokkaasti viruksia ja bakteereja. Siksi käytetyn suu- ja nenäsuojan kangasta kosketeltaessa suojuksesta ei kehity ”viruslevittäjää”, koska se vähentää mikrobeja tehokkaasti niiden koskettaessa kangasta. Tämä on tärkeää myös silloin, kun henkilö ohjeiden vastaisesti pukee tai riisuu kasvomaskia epäpuhtailla käsillään.

 No Problem Shield -maski auttaa suojelemaan käyttäjäänsä ulkoa tulevilta viruksilta ja bakteereilta siltä osin, kuin ne ovat kosketuksessa kankaaseen. Maski suojelee myös muita ihmisiä pysäyttäessään ja tuhotessaan käyttäjän uloshengittämiä tai pärskimiä viruksia ja bakteereita.

 No Problem Shield -maski on pitkäkestoiseen käyttöön soveltuva. Siksi mm. rahdin, varastoinnin ja etenkin jätteen määrä vähenee. Lisäksi sairaana olevan henkilön ei tarvitse lähteä kauppoihin hakemaan uusia suojaimia.

 Tämä kasvomaski ei ole sairaalakäyttöön luokiteltu hengityssuojain tai CE merkitty kirurginen suu-nenäsuojain/-maski. Tuote on uudelleen käytettävä kasvomaski, jota ei ole tarkoitettu lääkinnälliseksi tuotteeksi. Se kuuluu samaan kategoriaan, kuin vaikkapa tavallisesta puuvillasta tehty kasvomaski. Erona on se, että käytetty materiaali on valmistusvaiheessa tehty antimikrobiseksi.

Pesuohje:

Pesu kattilassa liedellä

  1. Laita kattilaan puhdasta vettä 1 l. tai enemmän, maskien määrästä riippuen.
  2. Kuumenna vesi yli 60 asteeseen, ei kiehuvaksi. Ole varovainen kuuman veden käsittelyssä!
  3. Suihkuta kuivaan maskiin jotain keittiön ionittomia tensidejä sisältävää yleispuhdistusainetta. Tensidit mainitaan etiketissä.
  4. Laita maskit kattilaan ja hämmentele maskeja vaikka puhtaalla ruokalusikalla 4-5 min. ja huuhtele/puristele maskit haaleassa vedessä.


Pesu koneessa: 

Jos pestäviä maskeja on enemmän kuin kattilaan sopii, voit käyttää pesukonetta.

  1. Pese maskit omana eränään, ei muun pyykin seassa.
  2. Suihkuta tai kostuta maskit ennen pesua vastaavalla yleispuhdistusaineella, kuin kohdassa 1). (ionittomia tensidejä sisältävä yleispuhdistusaine)
  3. Säädä koneeseen sopiva ohjelma ja lämpötilaksi 60 – 90.

Pesun jälkeen ripusta maskit puhtain käsin kuivumaan ja ota käyttöön aikaisintaan 24 t. kuluttua. Säilytä pestyjä ja kuivia maskeja puhtaassa muovipussissa.

Huom. tavanomainen anionisia tensidejä sisältävä pyykkipulveri tai muu sopimaton pesuaine saattaa heikentää maskikankaan antimikrobisia ominaisuuksia.

Kirjoita arvostelu
Olet arvostelemassa:No Problem lasten antimikrobinen kasvomaski
Arviosi
Tuotetiedot
SKU 20000130
EAN 6430017652208
Markkinoija Import Numero 1 Oy
Brändi No Problem
Pakkauskoko1 kpl
Tuoteryhmät

Muut ostivat myös näitä tuotteita