Nolla

Nolla
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Nolla on suomalainen innovaatio käsien puhdistamiseen

Nolla Antimicrobial on suomalainen teknologiayhtiö, joka valmistaa hopeapolymeeriteknologiaan pohjautuvia biosidisiä tuotteita bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja vastaan. Tuotevalikoiman ensimmäinen tuote on alkoholiton Nolla Käsidesivaahto.

Yrityksen innovatiivisen käsidesivaahdon tehoaine Nolla™ Silver Polymer Technology on 20 vuoden suomalaisen kehitystyön tulos. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen teknologia on patentoitu yli 140 maahan. Yhtiö tuo markkinoille myös lisää samaan teknologiaan perustuvia muita tuotteita.

Nollan tuotteiden aktiiviaine valmistetaan Suomessa, Helsingin Viikissä. Teknologialla on Allergia-, iho ja astmaliiton Allergiatunnus sekä Avainlippu-tunnus. Yhtiö on yksityisomisteinen, ja osakkaina on myös tunnettuja suomalaisia urheiluvaikuttajia, kuten Teemu Selänne ja Valtteri Bottas.

Alkoholiton käsidesi ei kuivata ihoa

Koska Nollan teknologia on alkoholiton, se ei myöskään kuivata käsien ihoa vaan sen korvaava desinfektio säästää käsien ihoa. Näin tuote on iholle hellävarainen myös pidempiaikaisessa käytössä. Tehokkaiden, alkoholittomien käsidesien kysyntä on maailmanlaajuisesti suurta, sillä terveydenhuollossa on useita kohteita, joihin alkoholia sisältävä käsidesi ei sovellu.

Nolla käsidesivaahto on lisäksi tuoksuton ja hajusteeton. Se sopii erinomaisesti herkälle iholle ja sitä voi käsien pesun lisäksi käyttää jatkuvasti ja toistuvasti ilman huolta ihon ärsyyntymisestä. Käytössä käsidesivaahtoa pumpataan runsaasti kuiviin käsiin siten, että iho kostuu. Sen jälkeen käsidesivaahtoa hierotaan perinteisen käsidesin tapaan huolellisesti käsiin sormenpäitä myöten ja annetaan kuivua.

Nolla Käsidesivaahdolla on eurooppalainen EN 1500 -käsidesistandardi. Nollan käsidesivaahdolle on myönnetty myös EN14476-standardi, mikä tarkoittaa, että tuotteen on todettu tehoavan koronaviruksen lisäksi tehokkaasti myös muihin vaipallisiin viruksiin. Tällaisia viruksia ovat muun muassa Hepatiitti C ja B, Ebolaa aiheuttava Filoviridae Flavivirus, tuhkarokko, rabies sekä HIV. Käsidesivaahto tuhoaa tehokkaasti myös haitallisia bakteereja ja sen on todettu tepsivän muun muassa maailman terveysjärjestö WHO:n listaamiin viiteen haitallisimpaan superbakteeriin.

Pitkävaikutteinen, tehokas ja iholle ystävällinen käsidesi

Nollan käsidesivaahdossa käytetään hopeapolymeeriteknologiaa, jossa hyödynnetään bakteereja ja viruksia tuhoavaa hopeaa sen pienimmässä eli ionisessa muodossa. Kun käsidesivaahtoa levitetään iholle, hopeaionit tunkeutuvat virusten ja bakteerien rakenteeseen ja tuhoavat ne.

Nolla™ Silver Polymer Technology on ihoystävällinen jo siksi, että mikroskooppinen annostus aktiiviainetta antaa riittävän tehon käsien puhdistumiseen. Se, että tuote desinfioi minimaalisella annostuksella tekee siitä myös äärimmäisen tehokkaan.

Nolla™ Silver Polymer Technology voikin eliminoida jopa 99,99999% mikrobeista äärimmäisen pienestä annostustarpeesta huolimatta. Pienen annostelun vuoksi tehoaine on erityisen hellävarainen.

Nolla käsidesivaahto on myös pitkävaikutteinen, sillä toisin kuin alkoholi sen tehoaine ei haihdu iholta. Lisäksi alkoholiton käsidesi ei kuivata käsien ihoa ja tuotteella onkin Allergia- Iho- ja astmaliiton myöntämä allergiatunnus.