Silmätipat

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Näin valitset oikeat silmätipat allergiaan

Allergiat voivat aiheuttaa monenlaisia ​​oireita, ja silmäoireet ovat yksi yleisimmistä. Silmien kutina, punoitus, roskan tunne silmässä ja turvotus ovat tyypillisiä silmäallergian oireita, jotka voivat häiritä arkipäiväistä toimintaa.

Allergiasilmätipat toimivat vähentämällä silmien tulehdusta, joka johtuu allergeeneista, kuten siitepölystä, pölystä ja eläinten hilseestä. Ne sisältävät antihistamiineja, jotka estävät histamiinireseptorit silmissä, jotka ovat vastuussa allergisten reaktioiden aiheuttamisesta. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti silmätippoja itsehoitolääkkeinä allergiaoireiden hoitoon.

Allergiasilmätippoja kannattaa harkita, mikäli koet jotain seuraavista oireista:

  • silmien kutina
  • punoitus
  • silmäluomien turvotus
  • harvinaisempia oireita ovat myös valonarkuus, rähmiminen ja vetistys

 

Miten allergiasilmätipat toimivat?

Allergiasilmätipat sisältävät antihistamiineja, jotka toimivat estämällä histamiinireseptoreita silmissä. Histamiini on kemikaali, joka vapautuu kehossa allergisen reaktion aikana ja aiheuttaa allergiaoireita, kuten silmien punoitusta, kutinaa ja vetistystä. Kun antihistamiinit estävät histamiinireseptoreita, ne estävät histamiinin vaikutuksia, jolloin allergiaoireet helpottavat.

Allergiasilmätipat voivat myös sisältää muita ainesosia, jotka vähentävät turvotusta ja punoitusta silmissä. Suurin osa silmätipoista soveltuvat myös piilolinssien käyttäjille. 

Allergiatippoja voi käyttää tarvittaessa, kun silmät kutisevat tai ovat ärtyneet. Allergiasilmätipat ovat yleensä reseptivapaita ja niitä on saatavilla apteekeista. Jos silmäoireet jatkuvat pitkään tai ovat erittäin voimakkaita, kannattaa kuitenkin hakeutua lääkärin vastaanotolle.

 

Allergiaoireet silmissä

Useimmiten allergiset silmäoireet johtuvat siitepölystä tai eläinpölystä. Allergiset silmäoireet ovat yleisiä siitepölyallergiassa, mutta ne voivat myös liittyä allergiseen nuhaan. Keväällä koivun siitepöly on yleisin allergisten silmäoireiden aiheuttaja, heinäkuussa heinien siitepöly ja loppukesästä pujo. Silmien vuotaminen ja ärsytyksen tunne ovat yleisiä allergiaoireita, mutta silmätipoilla voidaan helpottaa oireita.

Allergiaan liittyviä silmäoireita voidaan hoitaa apteekeista ostettavilla itsehoitolääkkeillä, kuten antihistamiinisilmätipoilla ja natriumkromoglikaattitipoilla. Jos allergiaoireet eivät lievene pelkästään silmätipoilla, hoidon tueksi kannattaa yhdistää allergiatipat suun kautta otettavaan antihistamiinitablettiin.

 

Allerginen silmätulehdus: oireet ja syyt

Allerginen sidekalvotulehdus on silmien tulehdustila, joka johtuu altistumisesta allergeeneille. Se aiheuttaa yleensä punoitusta, kutinaa, turvotusta ja vetistystä silmissä. Allergisen sidekalvotulehduksen oireet voivat olla lieviä tai vaikeita, ja ne voivat kestää päiviä tai viikkoja. Allerginen silmätulehdus silmätulehduksista yleisin.

Allergiseen silmätulehdukseen voi liittyä muitakin oireita, kuten silmien kuivumista, arkuutta ja valonarkuutta. Silmäsi voi punoittaa ja kutiaa. Oireet ovat yleensä molemmissa silmissä.

Allergisen sidekalvotulehduksen syitä ovat erilaiset allergeenit, kuten siitepöly, pöly, homeitiöt ja eläinpöly. Allergeenit saavat aikaan kehon immuunivasteen, joka vapauttaa histamiinia ja muita tulehdusvälittäjäaineita, jotka aiheuttavat silmäoireita.

 

Silmätulehduksen hoito

Mikäli epäillään sidekalvon tulehdusta, on aina ensiksi hakeuduttava lääkäriin. Sidekalvon tulehduksen vakavuudesta riippuen hoitoon riittää yleensä silmätipat. Sidekalvotulehduksen hoitoon voi kokeilla esimerkiksi Lomudal -silmätippoja. Antibioottisilmätipat taas ovat tarpeen, mikäli kyseessä on vakavampi silmätulehdus. 

 

Mitkä silmätipat allergiaan?

Allergian hoitoon on saatavilla erilaisia silmätippoja, jotka sisältävät erilaisia vaikuttavia aineita. Joitakin yleisimpiä silmätippojen vaikuttavia aineita ovat antihistamiinit ja kortikosteroidit. 

Silmätipat voivat auttaa lievittämään allergian aiheuttamia silmäoireita nopeasti. Ne vähentävät punoitusta, kutinaa, turvotusta ja vetistystä silmissä. Lisäksi silmätipat voivat auttaa estämään allergioiden pahenemista.

 

Antihistamiinipohjaiset silmätipat

Antihistamiinipohjaiset silmätipat vähentävät histamiinin vapautumista ja siten vähentävät allergian aiheuttamia oireita. Niitä käytetään yleisesti lievien allergiaoireiden hoitoon. Esimerkkejä antihistamiinipohjaisista silmätipoista ovat Livostin ja Zaditen

 

Kortikosteroidipohjaiset silmätipat

Kortikosteroidipohjaiset silmätipat ovat tehokkaita allergian aiheuttamien silmäoireiden hoidossa, sillä ne vähentävät tulehdusta ja turvotusta silmissä. Ne ovat yleensä tarkoitettu vakavien allergiaoireiden hoitoon, ja niitä tulee käyttää vain lääkärin ohjeiden mukaan. 

Kortikosteroidipohjaiset silmätipat voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia, kuten silmien kuivumista ja ärsytystä.

 

Usein kysytyt kysymykset allergiasilmätipoista

Onko allergiasilmätippojen käyttö turvallista pitkäaikaisesti?

Allergiasilmätipat ovat yleensä turvallisia käyttää lyhytaikaisesti allergiaoireiden hoitoon. Pitkäaikainen käyttö voi kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten silmien kuivumista tai ärtyneisyyttä. Jos sinulla on pitkäaikaisia allergiaoireita, keskustele lääkärisi kanssa muista hoitovaihtoehdoista.

 

Mitä haittavaikutuksia allergiasilmätipoilla on?

Kuten kaikilla lääkkeillä, allergiasilmätipoilla voi olla haittavaikutuksia. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat silmien kirvely, pistely ja punoitus. Jos koet vakavia haittavaikutuksia, lopeta silmätippojen käyttö ja ota yhteyttä lääkäriin.

 

Mitä teen, jos silmätipat eivät auta oireisiin?

Jos silmätipat eivät auta oireisiin, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi arvioida tilanteen ja määrätä tarvittaessa muita hoitokeinoja, kuten antihistamiinilääkkeitä tai kortikosteroidipohjaisia silmätippoja.

 

Milloin minun tulee hakeutua lääkärin hoitoon?

Jos allergian aiheuttamat silmäoireet ovat vakavia tai pitkäaikaisia, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi arvioida oireiden vakavuuden ja määrätä tarvittaessa lääkitystä, kuten kortikosteroidipohjaisia silmätippoja.