Kuumemittarit

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Kuumemittari

Kuumemittari on nimensä mukaan väline ihmisen kehon lämpötilan mittaamiseen. Ihmisen kehon normaali lämpötila on yleensä luokkaa 36-37°C, ja tyypillisesti ihmisellä sanotaan olevan lämpöä noin lukemilla 37-37.5°C ja kuumetta, kun kehon lämpötila ylittää 37.5°C.

Kehon lämpötilassa voi kuitenkin olla yksilöllistä vaihtelua ja myös mittauspaikka vaikuttaa hieman saatuihin tuloksiin ja niiden tulkintaan.

Kotikäyttöön tarkoitettu kuumemittarit ovat hyvä apu oman tai perheenjäsenen voinnin arvioon. Seuraavaksi esittelemme valikoimastamme löytyvät eri tyyppiset kuumemittarit, joilla voit mitata kehon lämpötilaa. Mallikohtaiset ohjeet esimerkiksi siitä, kuinka nopeasti mittari mittaa ja mistä mittarilla voi mitata löydät kunkin tuotteen tuotekohtaisilta sivuilta sekä tuotteiden pakkauksista.

Perinteiset digitaaliset kuumemittarit

Perinteisesti kuumemittarit ovat olleet suippoja laitteita, joissa on sisällä kehon lämmön mukaan nouseva nestepatsas ja analogiset numerot. Nykyään suosituin ja yleisin kuumemittari tyyppi on suipon mallinen, mutta digitaalinen kuumemittari. Digitaalinen perinteisen mallinen mittari soveltuu lämmön mittaamiseen kainalosta tai peräsuolesta. Mittarin kärki asetetaan kohteeseen ja mittari antaa mittaustuloksen mallista riippuen muutamien sekuntien kuluttua. Nykyiset digitaaliset mittarit antavat tuloksen tyypillisesti digitaaliselle näytölle numeroina. Perinteisen malliset kuumemittarit ovat edullisia, pieniä ja helppoja käyttää erityisesti aikuisille ja isommille lapsille. Vauvoille ja pienille lapsille korva- ja infrapunakuumemittarit ovat helpompia käyttää.

Korvakuumemittarit

Korvakuumemittarilla voit mitata kehon lämpötilan korvasta. Korvakuumemittarit ovat helppokäyttöisiä ja sopivat käyttöön niin lapsille kuin aikuisillekin. Korvakuumemittaria käyttäessä mittarin kärki tulee suojata siihen tarkoitetulla suojalla. Näin mittari pysyy hygieenisenä ja sitä voidaan tarvittaessa käyttää myös eri henkilöillä.

Infrapunakuumemittarit

Infrapunakuumemittarilla voit mitata kehon lämpötilan esimerkiksi otsan iholta parin sentin päästä. Infrapunamittari on hygieeninen sillä se ei edellytä ihokontaktia. Se on myös nopea ja helppokäyttöinen ja sopii kaikenikäisille henkilöille vauvoista iäkkäisiin. Infrapunamittari on erityisen hyvä lapsille ja vauvoille, sillä pienen potilaan ei tarvitse pysyä pitkään paikallaan ja mittaus on miellyttävämpi kuin esimerkiksi korvakuumemittarilla.

Milloin tulee hakeutua jatkotutkimuksiin?

Kuume voi liittyä kohtalaisen harmittomaan virusflunssaan, mutta se voi olla oire myös vakavammista sairauksista. Mikäli kuume pitkittyy, nousee korkeaksi tai vointisi on muutoin erityisen huono tai olet huolissasi tilanteesta, suosittelemme hakeutumaan lääkärin vastaanotolle syyn selvittämiseksi. Mikäli kyseessä on flunssan tyyppinen tilanne, kauttamme löydät oloasi helpottavia tuotteita, kysy tarvittaessa henkilökunnaltamme apua oikean tuotteen valintaan, olemme täällä sinua varten!