Hoitoaineet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 74

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 74

Tilaamasi tuotteet

Hiustenhoitoaine apteekista

Hiukset ovat jo vuosituhanten ajan olleet tärkeä osa ihmisen yksilöllisyyttä, identiteettiä, ja itseilmaisua — on siis tärkeää, että ne pysyvät hyvässä kunnossa! Meiltä saat valikoiman laadukkaita hoitoaineita, jotka auttavat sinua pitämään omat hiuksesi ja päänahan mahdollisimman terveinä ja hyväkuntoisina.

Valikoimastamme löytyy hoitoaineita muun muassa hoitamaan hilsetttä, kutiavaa ja kuivaa päänahkaa, ja kuivia tai muuten vaurioituneita hiuksia.

On syytä huomioida, että allamainittujen syiden lisäksi kuiva tai kutiava hiuspohja ja hiustenlähtö voin johtua myös vuodenaikojen vaihtelusta, stressistä, isoista elämänmuutoksista, huonosta ruokavaliosta, liian useasta tai harvasta hiustenpesusta, tai liian runsaasta hiustuotteiden käytöstä. 

Hilse

Hilsettä syntyy, kun päänahan ihon solut jakautuvat tavallista nopeammin, aiheuttaen tavallista enemmän kuolleita ihosoluja. Hilseilyn syynä voi olla muun muassa tali-ihottuma, atooppinen iho, tai psoriaasi. Hilseilyä aiheuttava hiiva saa paljon ravintoa hilseilevästä päänahasta, mikä tarkoittaa, että hilseilystä voi helposti muodostua jatkuva kierre, jos sitä ei hoida. Hilseilyn hoitoon on monia shampoita ja hoitoaineita, joita voi käyttää myös osana arkirutiinia ennaltaehkäisevästi. Jos shampoohoito ei tehoa hilseilyyn, kannattaa keskustella lääkärin tai farmaseutin kanssa voimakkaammista hoitomenetelmistä.

Psoriaasi

Psoriaasi on krooninen sairaus, joka voi ilmetä monella eri tavalla. Vaikka psoriaasia voi esiintyä myös nivelissä, siihen useimmiten liittyy iho-oireita, jotka voivat levitä myös päänahkaan. Useissa tapauksissa psoriaasi myös alkaa päänahasta, jolloin se saattaa muistuttaa hilseilyä. Päänahan psoriaasiin voi käyttää apteekin hellävaraisia shampoita ja hoitoaineita, ja vaikeampien päänahan oireiden kohdalla voi käyttää myös lääkeaineita sisältäviä shampoita kuuriluontoisesti. 

Kutiava päänahka

Päänahan kutina voi johtua kuivuuden lisäksi monestakin eri syystä. Se saattaa olla yliherkkyysreaktio jonkin käyttämäsi kosmetiikkatuotteen ainesosaan, psoriaasioire, syyhy, silsa, tai merkki täistä. Jos et usko kyseessä olevan mikään näistä, kannattaa aloittaa apteekin hellävaraisilla shampoilla ja hoitoaineilla. Jos ne eivät tuo apua ongelmaan, on syytä jatkaa tutkimista kunnes kutiavan päänahan aiheuttaja löytyy, jotta voit hoitaa sen.

Kuiva päänahka

Kuiva päänahka on yleinen ongelma, joka liittyy usein kuivaan ihoon. Vaikeimmissa tapauksissa kuiva hiuspohja voi johtaa hilseilyyn, ekseemaan tai hiustenlähtöön, joten se kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon — varsinkin, kun moni hoitokeino on todella helppo.

Kuiva päänahka saattaa johtua yksinkertaisesti nestehukasta. Juotko päivittäin tarpeeksi vettä? Muiden mahdollisten piilo-oireiden lisäksi myös hiuspohjasi kiittää riittävästä vedenjuonnista. Myös sääolosuhteiden vaihtelu, kuten todella kylmä tai lämmin sää, voi kuivattaa hiuspohjaa. Apteekista löytyy monta erilaista kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, joita voit käyttää kuuriluontoisesti tai pysyvänä osana hiustenhoitorutiiniasi.