Intiimihygienia

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 32

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 32

Tilaamasi tuotteet

Intiimihygienia – löydä sinulle sopivat tuotteet

Intiimihygienia on tärkeä osa kehon hyvinvointia. Valitse laadukkaat intiimituotteet, joiden käyttö on helppoa ja miellyttävää. Näin intiimihygieniasta huolehtiminen on mukava, arkinen rutiini.

Valikoimamme hellävaraiset pesunesteet ovat suunniteltu ylläpitämään emättimen bakteeri- ja pH-tasapainoa. Sopivan happamat intiimipesunesteet sopivat jokapäiväiseen käyttöön ja pitävät emättimen puhtaana ja terveenä. Valikoimasta löydät myös erityisesti sheivaukseen tarkoitetut tuotteet, kuukupit sekä intiimialueen puhdistuspyyhkeet

Intiimialueen pesuneste

Sukupuolielinten ja intiimialueen puhtaana pitäminen on todella tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Intiimialueella ei tule käyttää mitään puhdistusaineita, jotka eivät ole tarkoitettu nimenomaan siihen – unohda siis tavanomaiset suihkugeelit ja saippuat.

Muut pesuaineet, etenkin hajustetut sellaiset, voivat sekoittaa esimerkiksi emättimen bakteeritasapainon ja aiheuttaa bakteerivaginoosin tai hiivatulehduksen

Sebamed Feminine Intimate Wash

Sebamed Feminine Intimate Wash puhdistaa intiimialueen hellävaraisesti. Tämän puhdistusnesteen pH 3,8 tukee intiimialueen oman suojakerroksen toimintaa. Sisältää muun muassa kosteuttavaa aloe veraa ja antibakteerista, kamomillasta uutettua bisabololia.

Atopik Sensitive Intiimipesu

Etsitkö luonnonkosmetiikan pesunestettä? Atopik Sensitive Intiimipesu on kotimainen, hellävarainen ja pH-tasapainotettu intiimipesuneste. Tuotteen luonnolliset raaka-aineet, kuten puolukka ja prebiootit, tukevat ihon suojakerroksen luonnollista toimintaa.

ACO Intim Cleansing Wash hajusteeton

Mieto ja hellävarainen, hajusteeton ACO Intim Cleansing Wash puhdistaa hellävaraisesti intiimialueen sekä auttaa säilyttämään sen luonnollisen kosteustasapainon. Pehmeästi vaahtoava, miellyttävän tuntuinen pesuneste.

Kuukuppi – vaihtoehto siteille ja tamponeille

Kuukuppi on edullinen, kestävä sekä helppokäyttöinen vaihtoehto kertakäyttöisille siteille ja tamponeille. Kuukuppia voit käyttää uudelleen ja uudelleen, eikä sitä tarvitse tyhjentää kuin 2-4 kertaa päivässä. Jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva koko.

Lunette kuukuppi

Lunette-kuukautiskupit ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne valmistetaan vegaanisesta lääketieteellisestä silikonista, joka ei sisällä lateksia, kemikaaleja tai BPA:ta. Lisäksi Lunette-kuukautiskupit valmistetaan Suomessa. Lunette-kuukuppeja on kahta kokoa: 

  • Koko 1 on tarkoitettu niukalle vuodolle
  • Koko 2 on tarkoitettu runsaalle vuodolle

Saatavilla on myös erilaisia värivaihtoehtoja.

Nomai kuukuppi

Nomai-kuukautiskuppi on gynekologin suunnittelema kuukuppi, joka istuu sinulle täydellisesti. Nomai valmistetaan Suomessa lääketieteellisestä silikonista. Sileä pinta ei hankaa limakalvoja ja on helppo pitää puhtaana. Nomai-kuukuppeja on kolmea kokoa: 

  • S-koko on tarkoitettu niukalle vuodolle
    M-koko  on tarkoitettu keskirunsaalle vuodolle
    L-koko on tarkoitettu runsaalle vuodolle

Saatavilla on myös erilaisia värivaihtoehtoja.

Kuukupin puhdistus helposti

Kuukuppi tulee puhdistaa säännöllisesti. Kuukupin pesuun sopii parhaiten siihen tarkoitettu puhdistusneste. Suosittelemme esimerkiksi Nomai puhdistusgeeli vartalolle ja kuukupille

Matkassa mukana kulkevat kätevästi Lunette Kuppipyyhkeet, joiden avulla sipaiset puhtaiksi niin kupin kuin kädetkin. Kuppipyyhkeet sisältävät vain vettä ja alkoholia, ei muita aineita. 

Myös Nomai sterilointiastia on helppo tapa puhdistaa kuukuppi. Laita kuukuppi astiaan, täytä astia vedellä ja laita astia mikroaaltouuniin täydelle teholle 3–5 minuutin ajaksi. Kuukuppi on tämän jälkeen steriloitu ja valmis käyttöön. Astia sopii lisäksi kuukupin säilyttämiseen.

Tiesitkö tämän kuukupista?

Kuukuppia ei ole koskaan yhdistetty TSS-oireyhtymään (eli niin kutsuttuun tamponitautiin), joten voit huoletta käyttää sitä yönkin yli. Kuukuppi sopii kaikenikäisille ja -kokoisille, ja sitä voi käyttää kaikenlaisen liikunnan aikana. Kuukuppi on hygieeninen vaihtoehto, sillä se ei kuivata emättimen limakalvoja eikä vaikuta emättimen omaan bakteerikantaan.

Intiimihygienia osana koko kehon hyvinvointia

Intiimialueen ongelmat voivat johtua intiimihygienian puutteesta. Jotta intiimialue voi hyvin, on siitä huolehdittava päivittäin intiimialueen hoitoon tarkoitetuilla tuotteilla. Etenkin intiimipesu tulisi kuulua jokapäiväiseen rutiiniin.

Intiimialueen pesunesteet sekä puhdistuspyyhkeet ja muut tuotteet auttavat pitämään alueen puhtaana ja hyvinvoivana. Valikoimastamme löydät myös suositut kuukupit, jotka toimivat vaihtoehtona siteille sekä tamponeille. Kokeile ja ihastu!