Liukuvoiteet ja seksi

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Liukuvoiteet

Liukuvoiteiden tarkoitus on helpottaa yhdyntää esimerkiksi tilanteissa, jossa jonkun osapuolen limakalvot ovat kuivuneet esimerkiksi vaihdevuosien takia (lisää tuotteita emättimen kuivuudelle löydät Tuotteet > Intiimituotteet > Intiimialueen kosteutus ja tasapaino > Emättimen kosteus). Liukuvoiteita kuitenkin voi ja kannattaakin käyttää kaikissa muissa seksitilanteissa, sekä kumppanin kanssa että itsetyydyttäessä.

Jotkin liukuvoiteet lisäävät verenkiertoa ja tuntoherkkyyttä, mikä tekee seksistä nautinnollisempaa. Liukuvoide myös suojaa kondomia, sillä se vähentää kondomiin kohdistuvaa hankausta. Kondomin kanssa pitää kuitenkin varoa, mitä liukuvoidetta käyttää — öljypohjaiset voiteet haurastuttavat kondomeja. Silikoni- ja vesipohjaiset liukuvoiteet sen sijaan ovat turvallisia kondomille.

Suurin osa nykyajan liukuvoiteista ovat silikoni- tai vesipohjaisia. Vesipohjainen liukuvoide ei sotke vaatteita tai lakanoita, mutta se imeytyy nopeammin ihoon. Silikonipohjainen liukuvoide sen sijaan kestää kauemmin, mutta siitä voi jäädä tahroja tekstiileihin.

Seksin lisäksi liukuvoiteita voi käyttää helpottamaan esimerkiksi peräruiskun tai kuumemittarin käyttöä.