Liukuvoiteet ja seksi

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Aco Intim Caring Glide 50ml
  Rating:
  20%
  8,80 €
 2. Durex natural liukuvoide 100 ml
  12,10 €
 3. Durex Naturals moisture liukuvoide 100 ml
  12,10 €
 4. Durex Real Feel liukuvoide 50 ml
  12,10 €
 5. Durex Play Massage 2in1 aloevera 200 ml
  11,50 €
 6. Durex Intense stimulointigeeli 10 ml
  12,00 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Liukuvoiteet

Liukuvoiteiden tarkoitus on helpottaa yhdyntää esimerkiksi tilanteissa, jossa jonkun osapuolen limakalvot ovat kuivuneet esimerkiksi vaihdevuosien takia (lisää tuotteita emättimen kuivuudelle löydät Tuotteet > Intiimituotteet > Intiimialueen kosteutus ja tasapaino > Emättimen kosteus). Liukuvoiteita kuitenkin voi ja kannattaakin käyttää kaikissa muissa seksitilanteissa, sekä kumppanin kanssa että itsetyydyttäessä.

Jotkin liukuvoiteet lisäävät verenkiertoa ja tuntoherkkyyttä, mikä tekee seksistä nautinnollisempaa. Liukuvoide myös suojaa kondomia, sillä se vähentää kondomiin kohdistuvaa hankausta. Kondomin kanssa pitää kuitenkin varoa, mitä liukuvoidetta käyttää — öljypohjaiset voiteet haurastuttavat kondomeja. Silikoni- ja vesipohjaiset liukuvoiteet sen sijaan ovat turvallisia kondomille.

Suurin osa nykyajan liukuvoiteista ovat silikoni- tai vesipohjaisia. Vesipohjainen liukuvoide ei sotke vaatteita tai lakanoita, mutta se imeytyy nopeammin ihoon. Silikonipohjainen liukuvoide sen sijaan kestää kauemmin, mutta siitä voi jäädä tahroja tekstiileihin.

Seksin lisäksi liukuvoiteita voi käyttää helpottamaan esimerkiksi peräruiskun tai kuumemittarin käyttöä.