Rakkolaastarit

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Rakkolaastarit

Jokainen on varmasti joskus kärsinyt rakoista, joita syntyy helposti esimerkiksi jalkoihin. Pahimmillaan rakot voivat tehdä kävelemisestä yhtä tuskaa, joten on hyvä varautua rakkojen varalta ja parhaimmassa tapauksessa ennaltaehkäistä rakkojen syntymistä ennen kuin ne ehtivät ilmaantua. Hyvä tapa rakkojen hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn on kätevä rakkolaastari. 

 

Rakkolaastarit ovat saatavilla myös Olo-apteekin valikoimassa, josta löydät monia muitakin tuotteita urheilun ja liikunnallisen elämäntavan tueksi. Tutustu Olo-apteekin verkkokauppaan ja tilaa oikeanlainen laastari omaan käyttöösi. Lisää tietoa löydät tuotteiden omilta tuotesivuilta, joilta voit tarkistaa myös valitsemasi rakkolaastarin tarkemmat käyttöohjeet.

 

Mitä ovat rakot ja miten ne syntyvät?

Rakot ovat yleinen vaiva kaikille aktiivisille henkilöille, jotka ovat paljon jaloillaan vaikkapa luonnossa tai urheiluharrastusten parissa. Hankaus, liike ja kitka voivat aiheuttaa ihon alle syntyvän, kirkasta nestettä sisältävän rakkulan eli rakon. Tämä on seurausta hankauksen ja paineen aiheuttamasta kuormituksesta sekä kulumisesta, kun ihonalainen kudos vaurioituu.

 

Rakkojen ehkäisyyn kannattaa valita oikeanlaiset jalkineet sekä sukat, jotta vääränlaista hankausta ei pääse syntymään. Esimerkiksi liian pienet tai suuret kengät voivat olla rakon syntymisen takana. Syntyessään rakko voi olla kivulias, varsinkin jos se pääsee puhkeamaan ja rakon sisällä oleva neste vapautuu. Jos mahdollista, koita olla puhkaisematta iholle syntynyttä rakkoa. Rakkoja voi syntyä myös esimerkiksi paleltumisten ja palovammojen seurauksena tai jos iholle pääsee jotain kemikaalia.

 

Rakkolaastari jaloille

Hyvä tapa hoitaa ja ennaltaehkäistä rakkoja on rakkolaastari, joka laitetaan suojaamaan jo syntynyttä rakkoa. Laadukas rakkolaastari imee pois ylimääräisen kosteuden ja lievittää rakosta syntyvää kipua. Rakkolaastari on oiva apuväline myös rakon paranemiselle laastarin suojaavan pehmusteen ansiosta. Hyvä rakkolaastari pysyy paikallaan pitkään, jopa usean päivän, edesauttaen rakon paranemista entisestään.

 

Laadukas rakkolaastari myös hengittää ja on hygieeninen käyttää. Varsinkin jos rakko puhkeaa, on hyvästä hygieniasta huolehtiminen tärkeää. Koska tarjolla on useita erikokoisia rakkolaastareita, löytyy oikeanlainen rakkolaastari moneen tarpeeseen. Kun rakon suojaa puhtaalla ja ehjällä rakkolaastarilla, voi välttää lian ja mikrobien pääsyä rakkoon. Tarkasta tuotteen tiedoista onko valitsemasi rakkolaastari vedenpitävä ja kuinka kauan sitä suositellaan käytettävän kerralla.

 

Esimerkiksi Compeed-merkin Medium rakkolaastari sopii erinomaisesti kantapään rakkojen hoitoon. Kaiken lisäksi rakkolaastareita on tarjolla erikokoisissa pakkauksissa, esimerkiksi 5, 6 ja 10 kpl pakkauksissa. Voit tarvittaessa hankkia myös pakkauksen erikokoisia ja -muotoisia rakkolaastareita käteväksi ensiapupakkaukseksi rakkojen varalta.

 

Ennaltaehkäise ja hoida jalkojen rakot

Hiertymien ja rakkojen ennaltaehkäisyyn on lisäksi saatavilla kätevä rakkopuikko, joka ehkäisee rakkojen syntymistä ja vähentää epämukavaa hankausta. Levitä puikolla hankausta vähentävää ainetta vaikkapa kantapäähän tai muuhun paikkaa, jonka tiedät olevan erityisen altis rakoille.


Kätevän rakkopuikon lisäksi löydät Olo-apteekista erilaiset rakkolaastarit muun muassa kantapäille, varpaille ja jalkapohjalle useassa eri koossa. Tutustu valitsemasi tuotteen käyttöohjeisiin, jotta saat siitä parhaan mahdollisen avun. Rakkolaastarien lisäksi saat Olo-apteekista paljon muuta hyödyllistä urheiluun, kuten erilaiset tuet ja urheiluteipit. Tutustu rakkolaastarien lisäksi myös muihin Laastari-kategorian tuotteisiin.