Raskaustestit ja ovulaatiotestit

Aseta nousevaan järjestykseen
 1. RFSU Raskaustestiliuska 8 kpl
  10,60 €
 2. MediGoo Herkkä raskaustesti liuska 2 kpl
  4,00 €
 3. Apteekkarin ovulaatiotesti 7 kpl
  13,10 €
 4. Clearblue Digital raskaustesti 1 kpl viikkonäytöllä
  14,40 €
 5. Apteekkarin raskaustesti 2 kpl
  7,20 €
 6. APTEEKKI Raskaustesti Ultra 2 testiä/rasia
  8,40 €
 7. Apteekkarin raskaustesti 1 kpl
  4,30 €
 8. APTEEKKI Ovulaatiotesti 7 kpl/pakkaus
  14,20 €
 9. APTEEKKI Raskaustesti Ultra 1 testi/rasia
  5,50 €
 10. Clearblue digitaalinen ovulaatiotesti 10 kpl kahden hormonin tasot
  50,00 €
 11. Clearblue raskaustesti 1 kpl
  10,40 €
 12. Clearblue early detection raskaustesti 1 kpl
  13,10 €
 13. Clear Choice AET 6 päivää ennen raskaustesti 1 kpl
  4,60 €
 14. Apteq raskaustesti 2 kpl
  9,30 €
  Ei saatavilla
 15. Clinic Basic ovulaatiotesti 5 kpl
  14,40 €
  Ei saatavilla
Aseta nousevaan järjestykseen

Raskaustestit ja ovulaatiotestit

Raskauden alkamisen tai raskauden aloittamisen ajankohdan voi testata helposti ja luotettavasti myös kotikonstein. Olo-apteekin ovulaatio- ja raskaustestien avulla saat selville oletko raskaana sekä onko ovulaation eli munasolun irtoamisen aika koittanut. Lue lisää Olo-apteekin raskaustesteistä sekä testeistä ovulaation ajankohdan testaamiseen. Löydät valikoimasta sekä kertakäyttöisiä että digitaalisia testejä kotikäyttöön.

 

Raskaustesti

Raskaustesti on luotettava ja kätevä tapa testata oletko raskaana kotioloissa. Raskaustesti toimii tunnistamalla raskauteen viittaavia hormoneja virtsasta. Kun raskaus alkaa, naisen virtsaan erittyy istukkahormonia eli hCG:tä. Hormonin nimi tulee sanoista “Human Chorionic Gonadotropin”. hCG:n korkea pitoisuus virtsassa viittaa raskauteen ja sen määrä kasvaa erityisesti raskauden alussa. Korkeimmillaan hCG on heti aamulla, jolloin myös testin tulos on luotettavampi. 

 

Oikein käytettynä raskaustesti on luotettava ja osaa kertoa raskauden alusta jopa kuusi päivää ennen kuin kuukautiset jäävät pois. Tutustu valitsemasi raskaustestin käyttöohjeisiin testin tulosten tulkintaa varten. Tuotekohtaisia eri raskaustestien kesken voi olla myös, siinä miten pian raskauden alkamisen jälkeen testi osaa kertoa raskaudesta. Monissa tuotteissa saat tuloksen nopeasti ja kaksi viivaa ilmoittavat, että raskaustesti on positiivinen. 

 

Ovulaatiotesti

Toisin kuin raskaustesti, jota käytetään tarkastamaan onko naisen raskaus alkanut, ovulaatiotestiä käytetään kun halutaan tietää, milloin on paras aika raskauden aloittamiseen. Ovulaatiotesti tunnistaa lutenisoivan hormonin eli LH:n tai estradiol-nimisen hormonin. Ovulaatiotestin tarkoitus on tunnistaa milloin naisen ovulaatio on alkamassa, sillä tällöin yhdyntä johtaa todennäköisemmin raskauteen. 

 

Ovulaatiotesti osaa kertoa milloin mitattavan hormonin pitoisuus on korkeimmillaan ja hetki raskauden aloittamiseen on sopiva. Tämä perustuu siihen, että esimerkiksi LH-hormonin pitoisuus nousee noin 16-48 tuntia ennen ovulaation alkamista. Kun ovulaatiotesti antaa positiivisen tuloksen, on sopiva aika olla yhdynnässä, mikäli toiveena on raskauden aloittaminen. Kuten raskaustestiä käytettäessä, muista lukea ovulaatiotestin käyttöohje tarkkaan, jotta saat luotettavan tuloksen ja osaat tulkita testin tulosta. Ovulaation alkamisesta kertoo yleensä kaksi punaista viivaa.

 

Miten raskaustesti tai ovulaatiotesti toimii?

Kotona käytettävät ovulaatio- ja raskaustestit perustuvat virtsassa olevien hormonien mittaamiseen. Testi tehdään joko suoraan virtsasuihkusta tai upottamalla testi virtsaa sisältävään astiaan. Miten testi tarkalleen tehdään riippuu tuotteesta, joten muista lukea tuotteen käyttöohjeet huolella varmistaaksesi tuloksen luotettavuuden. Kun naisen virtsa on testattu testillä, kuluu joitakin minuutteja ennen kuin testi antaa tuloksen. 

 

Testeissä on tavallisesti yksi kappale kontrolliviivoja, joiden lisäksi testiin ilmestyy toinen viiva, jos testi on positiivinen. Useimmat raskaus- ja ovulaatiotestit voivat antaa kolme erilaista tulosta, jotka yleensä ilmaistaan punaisilla viivoilla. Digitaalisen testin kanssa tulkinta voi olla helpompaa, vaikka myös kertakäyttöinen ovulaatio- ja raskaustesti on luotettava oikeinkäytettynä.

 

 • Positiivinen tulos: Testin tulos on yleensä positiivinen, kun testi näyttää kaksi viivaa. Raskaustestin tapauksessa tämä tarkoittaa, että testin tekijä on raskaana. Tässä tapauksessa on hyvä olla yhteydessä esimerkiksi neuvolaan, lääkäriin tai gynekologiin. Terveydenhuollon ammattilainen osaa neuvoa raskauteen liittyen tarkemmin. Ovulaatiotestin tapauksessa positiivinen tulos tarkoittaa, että on hyvä hetki yhdynnälle raskauden aloittamista varten.
 • Negatiivinen tulos: Jos tulos on negatiivinen eikä toista viivaa testin kontrolliviivan lisäksi ilmaannu, ei testin tekijä ole todennäköisesti raskaana. Tällöin kannattaa toistaa testi uudelleen parin päivän kuluttua. Ovulaatiotestin kanssa negatiivinen tulos tarkoittaa, että ovulaatio ei ole alkanut tai sen alkuun on vielä aikaa. Toista ovulaatiotesti uudelleen jonkin ajan kuluttua.
 • Virheellinen tulos: On myös mahdollista, että testin tulos on virheellinen. Näin voi tapahtua esimerkiksi, jos toinen viiva ilmestyy, mutta on vääränvärinen. Tällöin kannattaa toistaa testi uudelleen. Jos kyseessä on kertakäyttöinen testi käytä kokonaan uutta testiä, älä samaa testiä uudelleen.

 

Digitaalinen tai kertakäyttöinen testi raskauden ja ovulaation testaamiseen

Olo-apteekista löydät sekä kertakäyttöisiä että digitaalisesti tuloksen ilmoittavia raskaus- ja ovulaatiotestejä. Tutustu erilaisiin ovulaatio- ja raskaustesteihin Olo-apteekin verkkokaupassa ja lue lisää tuotteista sekä niiden käytöstä tuotteiden omilta tuotesivuilta. Muista aina lukea tarkkaan testin käyttöohje sekä kuinka tulkita testin tuloksia vääränlaisten tulkintojen välttämiseksi. Tutustu myös muihin Olo-apteekin tuotteisiin raskauteen ja imetykseen.