Korvien puhdistus ja hoito

Suodata
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Korvien puhdistus

Vaivaavatko sinua ikävät vahatulpat korvakäytävissä? Nämä voivat olla kiusallisia, mutta onneksesi ne ovat hyvänlaatuisia ja helposti hoidettavissa. Me Olo-apteekissa tarjoamme sinulle korvien puhdistamista helpottavia tuotteita hyvinvointisi tueksi. Meiltä löydät korvaöljytipat ja -suihkeet sekä muut tuotteet korvien puhdistukseen. Puhtailla korvilla kuulet paremmin.. Lisäksi puhtaat korvat ovat helpommat tutkia, mikäli sinun tarvitsee käydä lääkärissä esimerkiksi korvatulehdusepäilyn vuoksi.

Alla opit lisää siitä, mitä korvien puhdistamiseen suunnitellut tuotteemme ovat ja miten niitä käytetään. Tarkat tiedot kustakin tuotteesta ja sen käytöstä löydät kunkin tuotteen tuotekuvaa klikkaamalla. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua sopivimman korvien puhdistustuotteen löytämisessä juuri sinulle, niin kysythän rohkeasti apua, olemme täällä sinua varten!

Korvaöljytipat korvien puhdistukseen

Korvaöljytipat ovat erilaisiin öljyihin perustuvia tuotteita korvien puhdistukseen. Korvaöljytipat liuottavat vahatulppia ja edistävät korvavahan, eli vaikun, poistumista korvakäytävästä. Säännöllinen korvaöljyn käyttö myös ehkäisee vahatulppien muodostumista. Korvaöljyistämme löytyy niin lapsille kuin aikuisille sopivia vaihtoehtoja. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa Oroclean, Otucur ja Remo-Wax -korvatipat.

Korvaöljytippoja käytetään tiputtamalla tippoja korviin. Tippoja voidaan käyttää niin vahatulpan liuottamiseen kuin säännöllisesti vahatulppia ehkäisemään. Tarkista kunkin tipan annostusohjeet tuotekohtaisesti. 

Korvasuihkeet korvien puhdistukseen

Korvasuihkeet ovat merisuolaliuokseen tai korvaöljyyn perustuvia tuotteita korvien puhdistukseen. Korvasuihkeet pehmittävät korvavahaa ja puhdistavat korvakäytävät vaikusta hellävaraisesti. Lisäksi nämä tuotteet estävät kuuloa häiritsevien korvavahatulppien muodostumista. Meiltä löydät muun muassa Remo-Wax, AudiSpray ja Otocur-korvasuihkeet.

Korvasuihkeita käytetään nimensä mukaisesti korvakäytävään suihkuttamalla. Tuotteen sumutekärki viedään korvakäytävän suulle ja tuotetta suihkaistaan molempiin korviin. Katso tuotekohtaisesti tarkemmat annosteluohjeet.

Muut tuotteet korvien puhdistukseen

Muita valikoimaamme kuuluvia tuotteita korvien puhdistukseen ovat vanupuikot ja korvapumput. Vanupuikot, eli muilta nimiltään topsipuikot ja pumpulipuikot, sopivat ulkokorvaan kulkeutuneiden korvavahapaakkujen hellävaraiseen poistamiseen. Vanupuikkoja ei tule työntää korvakäytävään sillä tämä voi ärsyttää ja jopa vahingoittaa korvakäytävää. 

Korvapumput sen sijaan ovat korvahuuhteluihin tarkoitettuja apuvälineitä. Pumppu täytetään kehon lämpöisellä, noin 37 asteisella keittosuolaliuoksella, jonka pumppaaminen korviin auttaa vahatulppia ja vaikkua poistumaan korvasta. 

Mikäli et saa korvia puhtaaksi kotikonstein, sairaanhoitaja voi myös suorittaa korvahuuhtelun.