Sinkki ja seleeni

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 74

Tilaamasi tuotteet

 1. Puhdas+ Caps Tuplasinkki 25mg vegekaps 60 kpl
  Rating:
  93%
  5,90 € 8,70 €
 2. Puhdas+ Seleeni 100 mikrog 60 vegekaps
  Rating:
  93%
  7,93 € 12,20 €
 3. Apteekkarin C+Sinkkipore mansikka 20 tabl
  Rating:
  100%
  5,99 €
 4. Bertils Kelasin sinkkitabletti 200 kpl
  14,00 €
 5. LastenLunera 150 ml
  12,49 €
 6. Zincit 120 tabl
  Rating:
  80%
  8,79 €
 7. Apteq C+D+Sinkki 90 tabl
  Rating:
  100%
  17,00 €
 8. Ainoa Sinkki 25mg 100 kaps
  Rating:
  100%
  10,40 €
 9. Bertils Kelasin Sinkkiasetaatti 120 kpl imeskeltävä tabletti
  8,10 €
 10. Posivil Fluzink sitruuna-lakritsi 40 imeskelytabl
  Rating:
  80%
  7,29 €
 11. Apteekkarin C+ Sinkki pastilli veriappelsiini 30 KPL
  4,69 €
 12. bertils Immune Boost 30 tabl sinkki, C- ja D-vitamiini, seleeni, beetaglukaani
  Rating:
  100%
  8,10 €
 13. Posivil Fluzink veriappelsiini 40 tabl imeskelytabletti
  11,40 €
 14. Bertils Kelasin seleenipuriste 100 kpl
  7,80 €
 15. Apteekkarin C+ Sinkkipore mustaherukka 20 tabl
  6,39 €
 16. Bertils Kelasin sinkkitabletti 100 kpl
  8,00 €
 17. Bio-Sinkki 90 tabl
  6,89 €
 18. Vitatabs Tyrosiini + Jodi & Seleeni 60 tabl
  12,99 €
 19. Apteq C + sinkki poretabl. Appelsiini 20 kpl
  Rating:
  80%
  5,70 €
 20. APTEEKKI C-vitamiini + sinkki Pore appelsiini 20 tabl
  4,29 €
 21. Apteekkarin kuumajuoma annospussi 20 kpl
  8,99 €
 22. Apteekkarin C+ Sinkki pastilli mustaherukka 30 kpl
  4,89 €
 23. Sinkki asetaatti 60 tabl
  15,49 €
 24. Posivil Zink mustaherukka 20 annospussia kuumajuomajauhe
  7,40 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 74

Tilaamasi tuotteet

Sinkki ja seleeni

Tarvitsetko laadukkaita ravintolisiä täydentämään ruokavaliotasi? Olo-apteekista löydät monipuolisesti erilaisia tuotteita monipuolisen ruokavalion täydentämiseen vitamiineistä rautaan sekä rasvahapoista erilaisiin hivenaineisiin. Täältä löydät myös luotettavat lisät, joiden avulla saat kerralla täyteen päivittäisen tarpeesi sinkkiä ja seleeniä. Tutustu tuotteisiin ja tilaa kätevästi Olo-apteekin verkkokaupasta. Jatka lukemista, jos sinkki ja seleeni eivät ole ennestään tuttuja tai tarvitset lisää tietoa oikean tuotteen valitsemiseksi.

Sinkki

Sinkki kuuluu ihmisen elimistölle välttämättömiin hivenaineisiin, jonka riittävän saannin voi varmistaa monipuolisen ruokavalion avulla. Riittävä määrä sinkkiä ei ole kuitenkaan aina saavutettavissa ainoastaan ruoasta ja esimerkiksi ruokavaliot ilman lihaa tai eläinperäisiä tuotteita eivät välttämättä sisällä riittävästi sinkkiä. Tällöin sinkin saantia voi täydentään ravintolisän avulla.

Sinkin tehtävät

Sinkillä on useita tehtäviä ihmisen elimistössä ja elimistön tavallisen toiminnan takaamisessa. Sinkin tehtäviin kuuluvat muun muassa: ihon, kynsien ja hiusten hyvinvointi näkö ja sen normaali toiminta immuunijärjestelmän ylläpitäminen haju- ja makuaistin aineenvaihdunnan normaali toiminta

Saatko tarpeeksi sinkkiä?

Ruoasta sinkkiä voi saada esimerkiksi punaisesta lihasta ja broilerista sekä siemenistä. Esimerkiksi vegaanien on kuitenkin kiinnitettävä enemmän huomiota sinkin riittävän saantiin. Suomessa vegaaneille suositellaan noin 11-12 milligrammaa (mg) sinkkiä päivässä. Muille sinkin saantisuositus on 7 ja 9 mg välillä. Jos ihmisellä on sinkin puutostila, tämä voi ilmetä esimerkiksi hiustenlähtönä, ruokahaluttomuutena sekä kasvun häiriöinä lapsilla ja nuorilla.

Puutostiloja torjumaan voit turvautua ravintolisään, josta saat helposti täyteen päivittäisen annoksen sinkkiä. Ravintolisien sinkki voi olla tuotteessa eri muodoissa, kuten sinkkiasetaattina tai sinkkibisglysinaattina. Koska monet valmisteet sisältävät sinkkiä useammassa kuin yhdessä muodossa, tämä edistää sinkin imeytymistä ja mahdollistaa parhaan mahdollisen vaikutuksen.  Tutustu Olo-apteekin sinkkituotteisiin niiden omilla tuotesivuilla ja tarkista sinkkiä sisältävien ravintolisien pitoisuudet ja ainesosat löytääksesi sopiva tuote itsellesi. Voit tarvittaessa myös kääntyä osaavan henkilökuntamme puoleen sinkkiin ja muihin ravintolisiin liittyvissä kysymyksissä.

Seleeni

Toinen kivennäisaine, jolla on iso rooli ihmisen hyvinvoinnille ja ravitsemukselle on seleeni. On arvioitu, että Suomen maaperässä olisi poikkeuksellisen vähän seleeniä, jolloin riittävä saanti ei ole itsestäänselvää. Tästä syystä maataloudessa käytettävän lannoitteen seleenipitoisuutta tarkkaillaan viranomaisten toimesta. Kuten sinkillä, seleenillä on lukuisia tehtäviä ihmisen kehossa, tosin tarvittavat määrät seleeniä lasketaan mikrogrammoissa. 

Seleenin tehtävät

Seleeni muun muassa: tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ylläpitää elimistön antioksidanttijärjestelmää tukee kilpirauhasen normaalia toimintaa auttaa hiusten ja kynsien pysymistä terveenä suojaa karsinogeeneiltä ja raskasmetalleilta auttaa normaalia siittiöiden muodostumista

Kuinka paljon seleeniä tarvitset?

Seleeniä saa ravinnosta erityisesti lihasta, kalasta, maitotaloustuotteista sekä täysjyväviljasta. Eräs paljon seleeniä sisältävä lähde ruoassa on myös parapähkinä. Seleenin saantisuositus miehille on 60 μg päivässä ja naisille 50 μg. Myös naisilla seleenin tarve voi nousta 60 mikrogrammaan raskauden aikana. Riittävä seleenin saanti voidaan varmistaa myös ravintolisällä, joita löydät useita myös Olo-apteekin valikoimasta terveyttä edistäviä tuotteita.

Sinkki ja seleeni Olo-apteekista

Jos kaipaat lisää sinkkiä tai seleeniä ruokavaliostasi saatavan määrän lisäksi, kannattaa tutustua Olo-apteekin valikoimaan ravintolisiä. Hyvä valinta sinkin lisäämiseen ruokavalioosi on muun muassa Puhdas+ Tuplasinkki, joka sisältää sinkkiä kahdessa erittäin hyvin imeytyvässä muodossa ilman mitään ylimääräistä. Monipuolisesta valikoimasta löydät myös esimerkiksi Bertil’s Seleenin, joka imeytyy hyvin ja sisältää maltillisen määrän seleeniä.  Sopiva määrä seleeniä tai mitä tahansa muuta hivenainetta auttaa välttämään liiallisen saannin, jos monipuolista ruokavaliota täydennetään ravintolisillä.

Tutustu valitsemaasi ravintolisään Olo-apteekin tuotesivuilla, joista löydät tuotteiden sisältämät määrät kutakin niiden sisältämää ravintoainetta.