Ubikinoni Q10

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 25

Tilaamasi tuotteet

Ubikinoni koentsyymi Q10 - Energiaa arkeen

Oletko jo kokenut ubikinonin tehon vai onko kyseessä vielä täysin uusi tuttavuus? Et ole ainoa, jos ubikinoni eli koentsyymi Q10 ei ole sinulle ennestään tuttu. Tämä rasvaliukoinen molekyyli on terveyden ja ravintolisien saralla vielä monelle tuntemattomampi uutuus. Kannattaa kuitenkin perehtyä ubikinonin lukuisiin hyötyihin ja sen vaikutukseen terveydelle. 

 

Kun olet vakuuttunut ubikinoni Q10:n hyödyistä, löydät laadukkaat ubikinonia sisältävät ravintolisät Olo-apteekista. Tarjolla on useita tuotteita, joiden avulla saat täydennettyä elämääsi kapselin tai tabletin muodossa. Jatka lukemista, jos ubikinoni ja sen hyödyt vielä askarruttavat. Voit myös tarvittaessa kysyä lisää asiantuntevalta Olo-apteekin henkilökunnalta.

 

Mikä on ubikinoni eli koentsyymi Q10

Vaikka ubikinoni ei ole monelle tuttu, löytyy sitä kaikista ihmisen soluista, missä  ubikinonin tehtäviin kuuluu erityisesti solujen energiantuotanto. Ubikinoni toimii esimerkiksi solujen mitokondrioissa, jotka ovat tärkeässä osassa solujen energianlähteen ATP:n muodostamisessa. Ubikinonin käyttö voikin olla erityisen hyödyllistä silloin, kun elämä on kiireistä tai stressaavaa.

 

Ubikinoni eli koentsyymi q10 on rasvaliukoinen vitamiinin kaltainen aine, joka on välttämätön solujen energiantuotannolle ja se toimii myös antioksidanttina, eli se suojaa soluja hapettumisstressiltä ja vapailta radikaaleilta. Tästä syystä ubikinonin rooli on erityisen tärkeä paljon energiaa kuluttavissa soluissa, esimerkiksi ihmisen sydämessä. 

 

Ubikinoni on luonnollinen osa kehomme toimintaa ja elimistö tuottaa sitä itse, mutta sen määrä alkaa vähetä iän myötä. Siksi ubikinonin nauttiminen ravintolisänä voi olla hyvä idea, jos haluat pitää huolta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi.

 

Ubikinonia on käytetty muun muassa migreenin hoitoon sekä lihaskivun hellittämiseen, minkä lisäksi ubikinonin puute on yhdistetty moniin sairauksiin, kuten fibromyalgiaan sekä krooniseen väsymykseen. 

 

Yksi mahdollinen syy ubikinonin vähenemiselle elimistössä on tiettyjen lääkkeiden, kuten kolesterolin vähentämiseen käytettyjen statiinien, käyttö. Tämän lisäksi ubikinonin pitoisuus laskee ihmisen ikääntyessä. Ubikinonia syntyy ihmisen elimistössä, mutta sitä voi saada myös ravinnosta, kuten pähkinöistä, öljyistä, lihasta ja kalasta.

 

 

Ubikinoli

Ubikinoli on puolestaan ubikinonin pelkistynyt muoto ja useat ravintolisät sisältävät erityisesti ubikinolia. Tällä tavoin ohitetaan yksi ihmisen elimistössä tapahtuva vaihe, jonka aikana ubikinoni muuntuu ubikinoliksi. Koentsyymi Q10 taas on toinen nimitys ubikinonille. 

Kehomme voi itse muuttaa ubikinonin ubikinoliksi, mutta tämä prosessi saattaa hidastua, kun ikää tulee lisää tai joissakin terveydentiloissa. Ubikinonin muuttuminen ubikinoliksi on välttämätöntä, jotta koentsyymi Q10 voi toimia soluissa. Ubikinolia saa ravinnosta, mutta sen saanti voi olla riittämätöntä, jos ruokavalio on yksipuolinen

 

 

Q10 ja lisäravinteet

Ubikinonin puutetta korjaamaan on tarjolla lukuisia Q10-valmisteita, joita löydät myös Olo-apteekin verkkokaupasta. Näissä ubikinoni on saatavilla kätevästi kapselissa tai tabletissa, joten voit napata riittävän määrän Q10:tä nopeasti ja vaivattomasti. Ubikinonin annostus vaihtelee tuotteiden välillä, mutta yleinen annos eri Q10-tuotteissa on 100 mg yhdessä kapselissa. Tutustu Q10-tuotteiden tarkempiin tietoihin ja annostukseen niiden käyttöohjeista tai Olo-apteekin tuotesivuilla, joilta löydät myös tuotteiden ainesosaluettelot.

 

Ubikinoni -lisäravinteet tulisi ottaa aamupäivän aikana, koska se voi myöhemmin päivän aikana otettuna vaikuttaa nukahtamiseen tai yöuniin. 

 

Ubikinonin sijaan Q10-tuotteet voivat sisältää myös sen pelkistettyä muotoa, ubikinolia. Tällöin ubikinonin ei tarvitse muuttua elimistössä ubikinoliksi erikseen. Ravintolisissä Q10 on usein liuotettuna johonkin öljyyn sen rasvaliukoisuuden vuoksi. Useista Q10-valmisteista löydät myös esimerkiksi B-vitamiinia.

Ubikinoni -lisäravinteet sopivat jatkuvaan käyttöön ja sitä suositellaan etenkin ikääntyville, koska ubikinonin määrä elimistössä laskee ikääntymisen myötä. 

 

Ubikinonin haitat

Ubikinonilla ei ole yleensä vakavia haittavaikutuksia, mutta joillakin ihmisillä se voi aiheuttaa pahoinvointia, ripulia, ruoansulatusvaivoja tai allergisia reaktioita. Ubikinonin turvallisuudesta raskauden ja imetyksen aikana ei ole riittävästi tietoa, joten sitä ei suositella käytettäväksi ilman lääkärin neuvoa.

 

Ubikinoni Olo-apteekista

Olo-apteekin valikoimasta koentsyymi Q10 -tuotteita löydät muun muassa Puhdas+, Tri Tolonen sekä Bioactive -merkkien laadukkaat ja luotettavat valmisteet. 

 

Valikoimastamme löydät esimerkiksi Bio-Qinon Q10 -valmisteita monilla eri vahvuuksilla ja pakkauskoissa, jotta voit varmasti löytää myös itsellesi sopivat tuotteet. Lisäksi monet valikoimassamme olevat valmisteet sisältävät hyödyllisiä vitamiineja, jotka parantavat hyvinvointia. Muistathan tutustua huolella valmisteiden tuoteselosteisiin ja pitoisuuksiin Q10:tä, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan tuotteen.

 

Valikoimastamme löydät esimerkiksi:

Puhdas+ Ubikinonin, joka on valmistettu fermentoimalla, mikä takaa sen korkean laadun ja puhtauden. Lisäksi se sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka tukee ubikinonin vaikutusta ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Puhdas+ Ubikinoni on vegaaninen ja gluteeniton valmiste, joka sopii kaikille.

Q-Statin Q10. Laadukas ubikinoni- E-vitamiinivalmiste, joka auttaa sinua pysymään terveenä ja elinvoimaisena. Q-Statin kapselit ovat helppoja niellä ja ne sisältävät luonnollista ubikinonia sekä sen vaikutusta tukevaa E-vitamiinia kasviöljypohjaisessa gelatiinikapselissa. Q-Statin edistää solujen energiantuotantoa ja parantaa vastustuskykyäsi.

Tolonen Ubikinon, ravintolisä, joka sisältää B-ryhmän vitamiineja, kuten tiamiinia ja riboflaviinia. Nämä vitamiinit tukevat kehon energia-aineenvaihduntaa ja solujen terveyttä. Riboflaviini auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä, joka voi aiheuttaa soluvaurioita. Tiamiini puolestaan tukee sydämen ja hermoston toimintaa ja hyvinvointia.