Ubikinoni Q10

Suodata
Tuoteryhmä
  • Vitamiinit 1tuote
  • Ubikinoni Q10 23tuotetta
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Ubikinoni Q10

Oletko jo kokenut ubikinonin tehon vai onko kyseessä vielä täysin uusi tuttavuus? Et ole ainoa, jos ubikinoni eli koentsyymi Q10 ei ole sinulle ennestään tuttu. Tämä rasvaliukoinen molekyyli on terveyden ja ravintolisien saralla vielä monelle tuntemattomampi uutuus. Kannattaa kuitenkin perehtyä ubikinonin lukuisiin hyötyihin ja sen vaikutukseen terveydelle. 

 

Kun olet vakuuttunut ubikinoni Q10:n hyödyistä, löydät laadukkaat ubikinonia sisältävät ravintolisät Olo-apteekista. Tarjolla on useita tuotteita, joiden avulla saat täydennettyä elämääsi kapselin tai tabletin muodossa. Jatka lukemista, jos ubikinoni ja sen hyödyt vielä askarruttavat. Voit myös tarvittaessa kysyä lisää asiantuntevalta Olo-apteekin henkilökunnalta.

 

Mikä on ubikinoni eli koentsyymi Q10

Vaikka ubikinoni ei ole monelle tuttu, löytyy sitä kaikista ihmisen soluista, missä  ubikinonin tehtäviin kuuluu erityisesti solujen energiantuotanto. Ubikinoni vaikuttaa esimerkiksi solujen mitokondrioissa, jotka ovat tärkeässä osassa solujen energianlähteen ATP:n muodostamisessa. Tästä syystä ubikinonin rooli on erityisen tärkeä paljon energiaa kuluttavissa soluissa, esimerkiksi ihmisen sydämessä.

 

Ubikinoli on puolestaan ubikinonin pelkistynyt muoto ja useat ravintolisät sisältävät erityisesti ubikinolia. Tällä tavoin ohitetaan yksi ihmisen elimistössä tapahtuva vaihe, jonka aikana ubikinoni muuntuu ubikinoliksi. Koentsyymi Q10 taas on toinen nimitys ubikinonille.

 

Ubikinonia on käytetty muun muassa migreenin hoitoon sekä lihaskivun hellittämiseen, minkä lisäksi ubikinonin puute on yhdistetty moniin sairauksiin, kuten fibromyalgiaan sekä krooniseen väsymykseen. Yksi mahdollinen syy ubikinonin vähenemiselle elimistössä on tiettyjen lääkkeiden, kuten kolesterolin vähentämiseen käytettyjen statiinien, käyttö. Tämän lisäksi ubikinonin pitoisuus laskee ihmisen ikääntyessä. Ubikinonia syntyy ihmisen elimistössä, mutta sitä voi saada myös ravinnosta, esimerkiksi lihasta ja sisäelimistä. 

 

Q10 ja lisäravinteet

Ubikinonin puutetta korjaamaan on tarjolla lukuisia Q10-valmisteita, joita löydät myös Olo-apteekin verkkokaupasta. Näissä ubikinoni on saatavilla kätevästi kapselissa tai tabletissa, joten voit napata riittävän määrän Q10:tä nopeasti ja vaivattomasti. Ubikinonin annostus vaihtelee tuotteiden välillä, mutta yleinen annos eri Q10-tuotteissa on 100 mg yhdessä kapselissa. Tutustu Q10-tuotteiden tarkempiin tietoihin ja annostukseen niiden käyttöohjeista tai Olo-apteekin tuotesivuilla, joilta löydät myös tuotteiden ainesosaluettelot.

 

Ubikinonin sijaan Q10-tuotteet voivat sisältää myös sen pelkistettyä muotoa, ubikinolia. Tällöin ubikinonin ei tarvitse muuttua elimistössä ubikinoliksi erikseen. Ravintolisissä Q10 on usein liuotettuna johonkin öljyyn sen rasvaliukoisuuden vuoksi. Useista Q10-valmisteista löydät myös esimerkiksi B-vitamiinia.

 

Ubikinoni Olo-apteekista

Olo-apteekin valikoimasta koentsyymi Q10 -tuotteita löydät muun muassa Puhdas+, Tri Tolonen sekä Bioactive -merkkien laadukkaat ja luotettavat valmisteet. Tutustu valikoimaan Q10-kapseleita, joista saat päivittäisen tarpeesi joko ubikinonin muodossa tai suoraan ubikinolina. Tutustu huolella valmisteiden tuoteselosteisiin ja pitoisuuksiin Q10:tä, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan tuotteen.