Raskaus- ja imetysajan vitamiinit

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Suojakerroin
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Multivita Raskaus ja imetys monivitamiini 120 tabl
  Arvio:
  88%
  15,90 €
 2. Minisun Monivitamiini Mama 120 tablettia
  Arvio:
  97%
  13,99 € 15,90 €
 3. Femibion 1+D(800)Metafol 28 tabl
  Arvio:
  87%
  17,90 €
 4. Multivita Omegalive Raskaus&imetys 100 kaps
  Arvio:
  100%
  21,30 €
 5. Femibion 2+D(400)Met+Dha 28caps+28tabl
  26,90 €
 6. Femibion 3 28caps+28tabl
  Arvio:
  100%
  29,70 €
 7. Ainoa Raskausmonivitamiini 100 kaps
  Arvio:
  100%
  19,50 €
 8. Ainoa Folaatti 400 mikrog 100 kaps
  Arvio:
  87%
  17,40 €
 9. Terranova Prenatal Multivitamin Complex, 100 kaps.
  31,00 €
 10. Solgar Prenatal Nutrients (raskaana oleville) 120 tabl
  22,70 €
 11. Solgar Prenatal Nutrients (raskaana oleville) 60 tabl
  14,20 €
 12. Bio-Folin 400 mikrog 180 tabl
  11,30 €
 13. Natalben raskaus 30 fol kaps
  19,40 €
  Ei saatavilla
Aseta nousevaan järjestykseen

Raskausajan vitamiinit

Raskaus, imetys ja raskauden aloittaminen voivat vaikuttaa äidin ravintoaineiden tarpeeseen. Ruokavaliosta saatavien vitamiinien ja ravinteiden täydentämiseksi voikin joskus tulla tarpeeseen monipuolinen ravintolisä, kuten monivitamiini. Olo-apteekista löydät laadukkaat ravintolisät raskaana oleville sekä raskaaksi haluaville naisille. Mukana on myös ravintolisiä, jotka sopivat täydentämään imettävän äidin ruokavaliota.

 

Tutustu Olo-apteekin valikoimaan ja tilaa itsellesi sopivat raskausajan vitamiinit. Lue lisää tuotteista sekä niiden ravintosisällöstä ja annostuksesta tuotteiden omilta sivuilta. Muista tutustua ravintolisän, kuten monivitamiinin, käyttöohjeisiin ja oikeaan annostukseen ennen käytön aloittamista, jotta saat tuotteesta täyden hyödyn. Jos sinulla herää kysymyksiä itsellesi sopivasta tuotteesta, voit olla yhteydessä Olo-apteekin henkilökuntaan, joka osaa neuvoa raskausajan vitamiineihin liittyvissä asioissa.

 

Vitamiinit raskauden aikana

Jos vitamiinien tarve on kasvanut raskauden, raskauden yrityksen tai imettämisen aikana, on vajetta helppo paikata esimerkiksi monivitamiinilla. Monivitamiinissa on nimensä mukaan useaa vitamiinia kätevästi samassa annoksessa. Päivittäinen vitamiinien tarve tulee taattua nauttimalla monivitamiini tuotteen ohjeistuksen mukaisesti. Monivitamiini raskaana oleville voi sisältää muun muassa C- ja D-vitamiinia sekä B-vitamiinia sen eri muodoissa. Tutustu Olo-apteekin kaikkiin monivitamiineihin täällä

 

Muun muassa folaatti, joka on vesiliukoinen B-vitamiini, on tärkeä vitamiini raskauden aikana. Folaatin ja D-vitamiinin lisäksi monivitamiiniin voi olla lisätty muitakin ravintoaineita. Näihin kuuluvat muun muassa rauta, magnesium ja sinkki. Ravintolisiin lisätty sinkki on mukana tukemassa naisen normaalia hedelmällisyyttä. Foolihappo yhdessä muun muassa raudan kanssa puolestaan auttaa vähentämään väsymystä. 

 

Miten raskaana olevien vitamiinien tarve muuttuu?

Vitamiinien ja muiden ravintoaineiden tarve voi muuttua raskauden aikana. Erilaisten vitamiinien ja hivenaineden merkitys korostuukin juuri raskauden aikana esimerkiksi sikiön kasvulle ja kehitykselle. ​​Useaa raskaana oleville naisille tai raskautta yrittäville suunniteltua ravintolisää voidaan ottaa jo ennen raskauden alkua, kun vasta suunnittelet raskautta. Esimerkiksi foolihappo on ravintoaine, jonka nauttimista suositellaan jo raskauden suunnitteluvaiheessa. 

 

Myös Omega-3 rasvahapot ovat tärkeitä äidin ja sikiön hyvinvoinnille. Vitamiineista A-vitamiinin liiallista saantia suositellaan kuitenkin vältettävän. Tämän vuoksi monissa raskausajan vitamiineista ja ravintolisistä onkin jätetty pois juuri A-vitamiini.

 

Vitamiinit raskaana oleville Olo-apteekista

Muistathan, että ravintolisä tai erikseen nautittava vitamiineja sisältävä valmiste ei korvaa monipuolista ruokavaliota. Kiinnitä siis huomiota, että syöt riittävästi ja riittävän monipuolisesti koko raskauden ajan. Varmista aina tuotteen soveltuvuus itsellesi ennen sen käytön aloittamista. Raskausajan vitamiinien ainesosaluettelosta voit tarkistaa sisältääkö tuote esimerkiksi jotain, mikä ei sovi sinulle esimerkiksi yliherkkyyden, sairauden tai allergian takia.

 

Tutustu myös muihin luotettaviin ravintolisiin Olo-apteekin verkkokaupassa. Löydät täältä myös monivitamiinit ja monet muut ravintolisät lapsille. Valikoimassa on sekä tuttujen kotimaisten että parhaiden kansainvälisten brändien tuotteita terveytesi tueksi.