Heinix

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
  • Allergian hoito 5tuotetta
  • Antihistamiinit 5tuotetta
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Heinix - tehokas ja luotettava apu allergiaoireisiin

Heinix on tunnettu ja luotettava allergialääkemerkki, joka tarjoaa tehokasta helpotusta allergiaoireisiin. Heinixiä voidaan käyttää allergisen kausiluonteisen tai ympärivuotisen nuhan hoitoon. Se voi esimerkiksi vähentää allergiseen nuhaan liittyvää aivastelua, nuhaa ja nenän jälkivuotoisuutta. Lisäksi Heinixin käyttö voi vähentää allergiseen sidekalvotulehdukseen liittyviä silmäoireita, kuten kutinaa ja silmien kirvelyä.

Heinix on ollut markkinoilla jo vuosia, ja sen tuotteet ovat olleet monille allergiasta kärsiville korvaamattomia apuvälineitä. Brändin tavoitteena on tehdä allergiasta kärsivien arjesta hieman helpompaa tarjoamalla luotettavia ja tehokkaita tuotteita.

 

Mitä antihistamiinit ovat ja mihin niitä käytetään?

Antihistamiinit ovat nopeavaikutteisia allergialääkkeitä, joita käytetään allergisen nuhan, nokkosihottuman sekä hyönteisten pistosten hoitoon. Antihistamiini toimii estämällä kehossa esiintyvän välittäjäaineen, allergiaoireita aiheuttavan histamiinin, vaikutuksia elimistössä.

Yleisesti antihistamiinit ovat suun kautta nautittavassa tablettimuodossa, mutta myös jotkin paikallishoitoon tarkoitetut silmätipat tai nenäsumutteet voivat sisältää antihistamiinia.

 

Antihistamiinit helpottavat siitepölyallergiasta kärsivän arkea

Antihistamiinitabletit ovat tehokas keino lievittää siitepölyallergian oireita. Ne alkavat vaikuttaa nopeasti, noin tunnin kuluessa niiden ottamisesta, ja ne voivat myös lievittää nopeasti monia allergiaan liittyviä oireita, kuten aivastelua, tukkoisuutta ja silmien kutinaa. 

Antihistamiineja on saatavilla itsehoitolääkkeinä ilman reseptiä, ja niitä on turvallista käyttää lyhytaikaisesti allergiaoireiden lievittämiseen. Pidempiaikaista käyttöä varten lääkäri voi myös kirjoittaa lääkkeille reseptin. 

Suun kautta otettavien antihistamiinitablettien lisäksi allergiaa voi hoitaa kortisonia sisältävällä nenäsuihkeella ja allergian oireita vähentävillä silmätipoilla. Nenäsumutteen käytössä on hyvä tietää, että kortisonin teho on parhaimmillaan 1-2 viikon käytön jälkeen. 

Sumutteen käyttö onkin hyvä aloittaa ennakkoon, mikäli tietää olevansa jollekin allergeenille allerginen. Antihistamiinia sisältäviä silmätippoja kannattaa käyttää aamuin illoin siitepölykauden aikana helpottamaan siitepölyn aiheuttamia oireita.

 

Siitepölykausi vaivaa monia suomalaisia

Arviolta 20% suomalaisista kokee siitepölyallergian aiheuttamia hankaluuksia, ja erityisesti näille henkilöille kevät-syysjakso voi olla vaativaa aikaa, kun kasvit ja puut puhkeavat kukkaan. Siitepölyallergikkojen yleisin oire on kausittainen allerginen nuha. Ilmastonmuutos ja sääolosuhteet vaikuttavat vuosittain siitepölyn määriin.

Etelän lämpimät ilmavirtaukset tarkoittavat, että siitepölykausi käynnistyy aikaisemmin kuin pohjoisessa. Muutaman viikon ajanjakson jälkeen siitepöly leviää tavallisesti pohjoiseen tuulien mukana. Kaikkein herkimmät allergiasta kärsivät saattavatkin kokea oireita jo helmikuussa, kun etelästä saapuva siitepöly saavuttaa Suomen rajojen sisäpuolelle.

Suomessa puut ja kasvit kukkivat eri ajankohtina, joten jokaisella yksilöllä allergiaoireet voivat ilmaantua yksilöllisesti riippuen siitä, mille he ovat allergisia. Allergiasesonki käynnistyy eri allergeenien esiintymisen myötä vuodenajasta riippuen. 

Keväällä ja kesällä lehtipuiden kukinta aiheuttaa suuren osan allergisista oireista, kun taas keskikesällä heinäallergian vaikutukset voivat olla kaikkein voimakkaimpia. Loppukesästä pujon kukinta tuottaa tyypillisesti suurimman rasituksen allergikoille.

Suomessa yleisin allergiaoireita aiheuttava tekijä on koivun siitepöly, jota on ilmassa runsaimmillaan huhti-kesäkuun aikana. Oireiden voimakkuuteen vaikuttaa siitepölyn määrä ja sääolosuhteet. Aurinkoisella ja tuulisella säällä siitepölyä on ilmassa enemmän, kun taas sateisella säällä ilma on puhtaampaa ja siitepölyä leijuu ilmassa vähemmän.

 

Siitepölyallergian yleisimpiä oireita ovat: 

  • Nenän kutina, aivastelu, vuoto, tukkoisuus
  • Silmien kutina, vuoto, turvotus, sidekalvojen punoitus
  • Vinkuva hengitys, yskä, hengitysvaikeudet, paineentunne rinnassa
  • Muita oireita voi olla päänsärky, huono unenlaatu, väsymys, ihottuma

 

Heinixin tuotteet

Heinixin antihistamiinitablettien vaikuttavana aineena on setiritsiini. Setiritsiini on toisen sukupolven antihistamiini, joka ei yleensä aiheuta väsymystä, kuten ensimmäisen sukupolven antihistamiinit. Tämä tekee Heinixin tuotteista sopivia päivittäiseen käyttöön, ja ne auttavat käyttäjiä säilyttämään normaalin elämänlaadun allergiakauden aikana.

 

Heinixin käyttötarkoitukset - monipuolinen apu allergiaoireisiin

Heinixin antihistamiinitabletteja voidaan käyttää laajasti erilaisten allergiaoireiden hoitoon ja helpottamiseen. Siitepölyallergiassa Heinixiä käytetään allergisen kausiluonteisen nuhan oireiden, kuten aivastelun, nenän kutinan ja tukkoisuuden sekä silmien punoituksen ja kutinan hoitoon. 

Heinix voi myös olla tehokas apu pitkäaikaisen nokkosihottuman (kroonisen idiopaattisen urtikarian) hoidossa, sillä se vähentää kutinaa ja turvotusta, jotka liittyvät tähän iho-oireeseen.

 

Heinix haittavaikutukset

Heinixin antihistamiinitabletit ovat yleensä hyvin siedettyjä, mutta kuten kaikkien lääkkeiden kohdalla, niiden käyttöön voi liittyä joitakin haittavaikutuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi päänsärky, suun kuivuminen, vatsakipu ja uneliaisuus. 

Vaikka setiritsiini ei yleensä aiheuta väsymystä yhtä voimakkaasti kuin ensimmäisen sukupolven antihistamiinit, on silti hyvä olla tietoinen tästä mahdollisesta haittavaikutuksesta.

Heinix ei yleensä vaikuta ajokykyyn eikä kykyyn käyttää koneita, mutta jos kuitenkin tunnet itsesi uneliaaksi lääkkeen käytön jälkeen, on suositeltavaa välttää tällaisia toimintoja.

Heinix on reseptivapaa lääke, mutta se ei sovi kaikille. Raskauden ja imetyksen aikana sekä alle 6-vuotiaille lapsille Heinixiä tulisi käyttää vain lääkärin ohjeen mukaan. Jos sinulla on munuaisten tai maksan toimintahäiriöitä, ota yhteyttä lääkäriin ennen lääkkeen käyttöä.

 

Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin otat Heinix-tabletteja:

  • jos sinulla on munuaisten vajaatoiminta. Lääkäri määrää sinulle tarvittaessa uuden, pienemmän annoksen.
  • jos sinulla on virtsaamiskyvyttömyyttä esim. selkäydinvamman tai eturauhasen liikakasvun vuoksi.
  • jos sairastat epilepsiaa tai sinulla on alttius saada kouristuksia.
  • jos sinulle suunnitellaan allergiatestin tekemistä. Sinun on ehkä lopetettava Heinix-tablettien käyttö muutamaa päivää ennen testin tekemistä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa allergiatestin tuloksiin.

 

Varmista aina lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta

 

Heinix annostus ja käyttö

Heinixin annostelu on helppoa ja vaivatonta. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille suositeltu annos on yksi Heinix 10 mg -tabletti kerran vuorokaudessa. Alle 12-vuotiaille lapsille annostus on 1/2 tablettia kaksi kertaa vuorokaudessa. 

Tabletti niellään kokonaisena vesilasin kera, ja se voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman. Kuten muidenkin antihistamiinien käytön yhteydessä, tulee Heinixin ja alkoholin samanaikaista käyttöä välttää. Alkoholin käyttö voi vahvistaa mahdollisia allergialääkkeen väsyttäviä vaikutuksia. 

Heinixin vaikutus alkaa yleensä nopeasti, jopa 20 minuutin sisällä tabletin ottamisesta, ja sen vaikutus kestää noin 24 tuntia. Tämän vuoksi yksi tabletti riittää usein lievittämään oireita koko päiväksi. Jos oireet eivät helpota tai pahenevat lääkkeen käytön jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin.

Antihistamiinien oikeaoppinen käyttö on erittäin tärkeää, jotta niistä saa paras mahdollinen hyöty. On ensisijaisen tärkeää ymmärtää, kuinka antihistamiinitabletteja käytetään, miten annostus määräytyy, milloin ne tulisi ottaa sekä kuinka kauan niitä tulisi käyttää. Yleensä ohjeet antaa joko apteekkihenkilökunta tai lääkäri ja myös lääkkeen mukana tuleva pakkausseloste tarjoaa tärkeää tietoa..

Antihistamiinitabletit eivät välttämättä aina riitä lievittämään kaikkia allergian oireita, vaan vakavissa tapauksissa kortisonia tai antihistamiinia sisältävät nenäsuihkeet ovat tarpeen. Nenäsuihkeita käytetään yleensä 1-2 kertaa päivässä.

Allergisten silmäoireiden hoitoa varten on myös saatavilla antihistamiini- ja natriumkromoglikaattisilmätippoja, joita tulisi käyttää 2-4 kertaa päivässä riippuen tuotteesta. Kun käytät mitä tahansa tuotetta ensimmäistä kertaa, on tärkeää lukea sen mukana tuleva pakkausseloste, jotta varmistat sen oikeaoppisen käytön.

 

Milloin lääkärin tutkimuksiin?

Kausiluonteinen allerginen nuha voidaan usein diagnosoida melko helposti, varsinkin kun allergisoiva kasvi alkaa kukkia ja sen oireet ilmenevät. Lisäksi myös eläinten aiheuttaman nuhan tunnistaminen on yleensä suoraviivaista. Lisävahvistusta varten voidaan tietyissä tapauksissa tehdä ihopistokoe tai verikoe, jotta voidaan tunnistaa yksilön mahdolliset allergiat.

Allerginen nuha ja silmän allerginen sidekalvotulehdus ovat yleisiä sairauksia, jotka ovat yleensä hoidettavissa apteekeista saatavilla itsehoitolääkkeillä. Oireita voivat olla nenän tukkoisuus, silmien kutina ja aivastelu. Vaikeammissa tapauksissa, joissa oireet ovat pysyviä tai eteneviä itsehoidosta riippumatta, tai tilanteissa, joissa diagnoosi on epäselvä, on kuitenkin hakeuduttava erikoislääkärin tutkimukseen.