Arvio:
100% of 100

Puhdas+ Premium 100 % Mustakuminaöljy 150 ml

12,90 €
30 päivän alin hinta: 12,90 €
Vertailuhinta: 0.05 €/g

Mustakuminaöljyllä hellit niin ulkoista kuin sisäistäkin kauneutta. Tätä erittäin ravintorikasta öljyä voi käyttää ravintolisän tapaan sisäisesti nautittuna, ruokaöljynä ja mausteena tai ulkoisesti kauneudenhoitoon.

Ei saatavilla

Arvostelut

5
 • Mainio tuote

  Tuote vaikuttaa laadukkaalla, olen ollut tyytyväinen. Pullon korkki voisi olla suljettu tiukemmin tehtaalla.

  Suosittelen
 • Käytän sisäisesti öljyshotissa osana. Pullon suulla kaipaisi öljypullon muovista kaatonokkaa - hankala käyttää siististi.

  Suosittelen
 • Käytin kuivan ihon hoitoon. Olipas hyvä ja tehokas. Suosittelen!

  Suosittelen
 • Hyvä hinta/laatu suhde.

  Suosittelen
 • Keuhkoissa tuntui paremmalta, olen astmaatikko

  Suosittelen

Tuotekuvaus

Mustakumina eli Ryytineito on kukkiva maustekasvi, jonka aromikkaat mustat siemenet ovat täynnä arvokasta öljyä.

Mustakumina sisältää peräti 100 bioaktiivista ainetta, eli ainetta, joilla on tieteellisissä tutkimuksissa osoitettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Mustakuminaöljy, tai toiselta nimeltään Black Seed Oil, sisältää muun muassa ihoa suojaavaa linolihappoa (omega-6) sekä erityistä, tymokinoni nimistä eteeristä öljyä, jonka katsotaan olevan mustakuminan terveyttä tukevien vaikutusten taustalla. Siemenet sisältävät lisäksi mm. myristiini-, palmitiini-, palmitoleiini-, steariini- ja oleiinihappoja, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä ja fosforia.

Annostus: 1-3 teelusikallista (5-15 ml) vuorokaudessa. Käytä sellaisenaan, sekoitettuna juomiin tai salaatinkastikkeena. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Ei lasten ulottuvilleMustakuminaöljyä ei suositella käytettävän raskauden aikana.

Kuten kaikkien rohdoskasvien tapaan, myöskään mustakuminaöljyllä ei ole virallisesti hyväksyttyjä terveysväittämiä, mutta sen pitkä historia on antanut runsaasti positiivista, käyttökokemuksiin ja tutkimukseen perustuvaa näyttöä öljyn useista terveyshyödyistä.

Mustakuminaöljyä voidaan käyttää sisäisesti ruokaöljynä juomien tai salaatin joukossa tai ravintolisän tapaan ottamalla noin 2 tl öljyä pari tuntia ennen ateriaa tyhjään vatsaan. Öljyn on maultaan hienostuneen mieto, mutta hieman pippurinen ja karvas. Älä kuumenna öljyä, sillä lämpö tuhoaa öljyn herkkiä rasvahappoja. Mustakuminaöljyä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana.

Ravitsemuksellisestikin arvokas mustakuminaöljy on niittänyt mainetta myös kauneusöljynä sen ihon lipidikerrosta suojaavien ja vahvistavien ominaisuuksiensa ansiosta jo kuningatar Kleopatran aikaan. Öljyn uskotaankin olleen tärkeä osa hänen legendaarisen kauneutensa ylläpitoa.

Mustakuminaöljy ravitsee, kosteuttaa ja suojaa ihoa. Öljyä suositellaan käytettävän erityisesti kuivan, ärtyneen ja allergiaherkän ihon hoitoon. Vaikutuksiltaan mustakumina on sekä ravitseva, että tulehduksia ehkäisevä ja suojaava. Näin ollen se sopii erityisen hyvin myös akne- ja psoriasisiholle.

Ainesosat

Mustakuminan siemenistä (Nigella sativa) kylmäpuristettu 100 % öljy. Ei sisällä laktoosia, hiivaa eikä gluteenia.  Ei sisällä sokeria, suolaa, tärkkelystä, maissia, soijaa, makeutusaineita. Sopii kasvissyöjille ja vegaaneille.


Vuorokausiannos 1-3 teelusikallista (5-15 ml) sisältää:

Kylmäpuristettu mustakuminaöljy 5–15 ml

josta linolihappoa (omega-6) 2750–8250 mg

oleiinihappoa (omega-9) 1150–3450 mg

Tuotetiedot

Pakkauskoko243 g
Brändi Puhdas+
Markkinoija New Organics
SKU 342102
EAN 6430077250048
Tuoteryhmät

Lisää tuotteita tuotemerkiltä Puhdas+