Kuume

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 85

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 85

Tilaamasi tuotteet

Kuume

Kuume voi viedä voinnin heikoksi ja on ikävä oire. Yleensä kuumeen taustalla on kuitenkin paraneva syy ja kuumetta voidaan helpottaa kotihoidolla. Me Olo-apteekissa haluamme tarjota sinulle tukea ja kuumettasi helpottavia tuotteita hyvinvointisi tueksi. 

Alla opit lisää siitä, mikä on kuume, mistä kuume johtuu, miten kuumetta hoidetaan ja milloin kuumeen vuoksi tulee hakeutua lääkäriin. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua sopivimman tuotteen löytämisessä juuri sinulle, niin kysythän rohkeasti apua asiakaspalvelustamme, olemme täällä sinua varten!

Mitä on kuume ja mistä se johtuu?

Kuume tarkoittaa kehon lämpötilan kohoamista normaalia korkeammaksi. Normaali kehon lämpötila on tyypillisesti välillä 36.5-37.5°C. Kehon lämpötila voi hieman vaihdella esimerkiksi vuorokauden aikana sekä naisilla kuukautiskierron eri vaiheissa. Yli 37.5°C lämpötila lasketaan kuumeeksi ja yli 38.5°C korkeaksi kuumeeksi. Voit mitata kehosi lämpötilan valikoimastamme saatavilla kuumemittareilla.

Kuume itsessään ei ole sairaus vaan oire. Kuumetta voivat aiheuttaa erilaiset flunssat ja infektiot, kuten poskiontelotulehdus, korvatulehdus, keuhkokuume tai haavainfektiot. Pitkittynyt kuume voi liittyä myös muihin sairauksiin, kuten sidekudostauteihin ja joihinkin syöpiin. Yleisimmin kuume kuitenkin liittyy johonkin akuuttiin virus- tai bakteeri-infektioon.

Miten kuumetta hoidetaan?

Kuumeen hoitoon kuuluu lepo ja riittävästä nesteiden juomisesta huolehtiminen. Myös hyvästä ravitsemustilasta huolehtiminen ruoan ja tarvittaessa lisäravinteiden avulla voi parantaa vointiasi ja auttaa kehoasi parantumaan. Lisäksi voit pitää viileää käärettä otsalla oloa helpottamassa. Kuumetta alentamaan sopivat lääkkeistä esimerkiksi parasetamoli ja tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni. Mikäli olet epävarma lääkkeiden sopivuudesta sinulle, kysy apua lääkäriltäsi. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä kuumeen hoitoon.

Lisäksi kuumeen hoitona toimii kuumetta aiheuttavan syyn hoito. Jos kuume johtuu esimerkiksi keuhkokuumeesta tai virtsatieinfektiosta näiden, hoito yleensä lopettaa myös kuumeilun. Kuumeen syyn selvittäminen vaatii lääkärin tutkimuksia.

Milloin kuumeen vuoksi tulisi hakeutua lääkäriin?

Mikäli itsehoito ei laske kuumetta, kuume nousee korkeaksi - yli 40 celsiukseen, on syytä hakeutua lääkäriin. Myös mikäli yleisvointisi on heikko, etkä pärjää kotona, on syytä tarkistuttaa tilanne lääkärillä. Mikäli kuumeilu jatkuu viikkoja, on myös tällöin hyvä selvittää lääkärissä, mistä on kyse.