Flunssan hoito

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 203

Tilaamasi tuotteet

 1. IBUMAX 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 2. IBUMAX 400 mg 30 kpl tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 3. BURANA 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  8,89 € 9,99 €
 4. Posivil Fluzink sitruuna-lakritsi 40 imeskelytabl
  Arvio:
  80%
  11,40 €
 5. Nasolin Flustopper 15 ml nenäsumute
  Arvio:
  80%
  11,10 €
 6. PANADOL FORTE 1000 mg 15 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  7,74 € 8,70 €
 7. PAMOL F 250 mg 12 fol dispergoituva tabletti
  6,17 € 6,49 €
 8. OTRIVIN MENTHOL SÄILYTYSAINEETON 1 mg/ml 10 ml nenäsumute, liuos Freepod-pumppu
  8,54 € 8,99 €
 9. BURANA-CAPS 400 mg 30 fol kapseli, pehmeä
  13,28 € 13,98 €
 10. OTRIVIN SÄILYTYSAINEETON 1 mg/ml 10 ml nenäsumute, liuos Freepod-pumppu
  6,64 € 6,99 €
 11. NASO-RATIOPHARM 1 mg/ml 10 ml nenäsumute, liuos
  6,16 € 6,48 €
 12. PARAMAX RAP 500 mg 30 kpl tabletti
  4,84 € 5,09 €
 13. PANADOL 500 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  8,27 € 8,70 €
 14. Sarvikuono nenänhuuhtelukannu punainen 1 kpl
  Arvio:
  100%
  8,40 €
 15. Viruseptin nenäsumute 20 ml
  20,30 €
 16. Posivil Fluzink veriappelsiini 40 tabl imeskelytabletti
  11,40 €
 17. A-Vita Plus Nenävoide
  Arvio:
  90%
  11,30 €
 18. APTEEKKI FluAcute Zinc+ mustaherukka 20 ml
  17,80 €
 19. Posivil Fluzink mustaherukka 40 tabl imeskelytabletti
  Arvio:
  100%
  11,40 €
 20. PAMOL F 500 mg 12 fol tabletti, suussa hajoava
  6,17 € 6,49 €
 21. APTEEKKI FluAcute Zinc+ sitruuna-inkivääri 20 ml
  Arvio:
  100%
  17,80 €
 22. IBUTABS 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 23. Beurer FT65 infrapunakuumemittari
  Arvio:
  93%
  35,20 €
 24. IBUXIN 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 203

Tilaamasi tuotteet

Flunssan hoito

Flunssa eli nuhakuume on yksi yleisimmistä sairauksista, johon suurin osa meistä törmää vuosittain. Flunssaa aiheuttavia viruksia on yli 200, mukaan lukien RS-virukset, ja se tarttuu pisaratartuntana aivastaessa tai yskiessä sekä käsien kautta. Flunssan itämisaika vaihtelee viruksittain, mutta flunssa tarttuu ihmisestä toiseen jo sen itämisaikana ennen oireiden ilmaantumista.

 

Flunssan oireet

Flunssan oireet vaihtelevat, mutta tyypillisiä oireita ovat päänsärky, kurkkukipu, vilunväristykset, nenän tukkoisuus ja nuha. Nenän tukkoisuus johtuu siitä, että flunssavirukset aiheuttavat tulehduksen nenän limakalvoille, mikä saa limakalvot turpoamaan ja erittämään enemmän limaa. Tämä voi johtaa myös yskään, kun limaa valuu nielun takaseinämää pitkin alas.

Yskä on yleinen flunssan oire, ja se voi olla kuivaa tai limaa irrottavaa. Äänen käheyttä voi esiintyä, kun flunssavirukset ärsyttävät kurkunpään limakalvoja. Myös kuume on yleinen flunssan oire, mutta joillakin flunssaa sairastavilla sitä ei esiinny ollenkaan. Joskus flunssa voi aiheuttaa korkean kuumeen, mikä voi olla merkki siitä, että elimistö taistelee aktiivisesti flunssavirusta vastaan.

Vilustumisen oireet alkavat yleensä äkillisesti ja pahenevat parin päivän aikana. Oireet kestävät yleensä noin viikon, mutta yskä voi jatkua pidempään. Flunssan oireet vaihtelevat myös sen mukaan, mikä virus aiheuttaa taudin. Esimerkiksi RS-viruksen aiheuttamassa flunssassa yskä on yleisin oire.

Flunssan oireet voivat muistuttaa monien muiden sairauksien, kuten influenssan ja koronaviruksen, oireita. Jos oireet ovat vakavia tai ne eivät lievity viikon kuluessa, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin.

 

Tuotteet flunssaan

Flunssan hoitoon kuuluu oireiden lievitys ja kehon huolellinen hoito. Flunssan oireita tulee hoitaa hyvin, jottei tauti pitkittyisi eikä siitä seuraisi jälkitauteja. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä flunssan hoitoon. Flunssalääkkeet, kuten Finrexin tai Otrivin, ovat tarkoitettu tilapäiseen käyttöön ja ne voivat auttaa lievittämään flunssan oireita, kuten nenän tukkoisuutta ja yskää. Nenän limakalvoille tarkoitetut limakalvoja supistavat nenäsuihkeet voivat myös helpottaa oloa.

Lisäksi flunssan hoitoon kuuluu lepo, kuumeen alentaminen lääkkeillä, riittävä nesteytys, nenäkannun ja nenäsuihkeiden käyttö, yskän hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden käyttö ja keuhkoista liman liikkeelle saaminen pulloon puhaltamalla. Hunaja voi myös lievittää yskää. Sinkki ja C-vitamiini voivat lyhentää flunssan kestoa.

 

Pitkittynyt flunssa ja jälkitaudit

Vaikka flunssa on useimmiten itsestään rajoittuva tauti, joka paranee viikon tai kahden kuluessa, joissakin tapauksissa flunssa voi pitkittyä ja oireet voivat jatkua yli kaksi viikkoa. Tällöin puhutaan pitkittyneestä flunssasta. Pitkittynyt flunssa voi johtua monista tekijöistä, kuten toistuvista flunssavirustartunnoista, allergiasta tai sinuiitista eli poskiontelotulehduksesta.

Pitkittyneen flunssan oireita ovat esimerkiksi jatkuva yskä, nenän tukkoisuus ja nuha, kurkkukipu sekä väsymys. Jos flunssan oireet jatkuvat yli kaksi viikkoa, on syytä ottaa yhteys lääkäriin. Lääkäri voi tarvittaessa tehdä lisätutkimuksia, kuten röntgenkuvauksen tai laboratoriokokeita, taudin syyn selvittämiseksi.

Flunssaan voi joskus liittyä myös jälkitauteja, kuten korva- ja poskiontelontulehdus ja keuhkokuume. Nämä ovat usein bakteerin aiheuttamia jälkitauteja, jotka vaativat antibioottihoitoa. Jälkitaudit voivat olla vakavia ja ne voivat vaatia sairaalahoitoa, joten niiden tunnistaminen ja hoitaminen on tärkeää.

 

Flunssan ehkäisy

Flunssan tarttumisaika on aika, joka kuluu flunssaviruksen saamisesta oireiden alkamiseen. Tämä aika vaihtelee viruksittain, mutta yleensä se on 1-3 päivää. Flunssa tarttuu ihmisestä toiseen jo sen itämisaikana ennen oireiden ilmaantumista. Tämä tarkoittaa, että voit tartuttaa flunssaa toisiin ihmisiin jo ennen kuin itse tunnet oireita.

Flunssa tarttuu pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa tai puhuu. Virukset voivat levitä myös käsien kautta, jos kosket sairastuneen käsiä tai esineitä, joita sairastunut on koskettanut.

Flunssan ehkäisyyn kuuluu hyvä käsihygienia. Käsien pesu saippualla ja vedellä useita kertoja päivässä voi auttaa vähentämään flunssan tarttumista. Käsidesi voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun käsien pesu ei ole mahdollista.

Kättelemisen välttäminen flunssakaudella voi myös auttaa ehkäisemään flunssan leviämistä. Samoin flunssaisten ihmisten tapaamisen välttäminen voi olla hyvä keino suojautua flunssalta.

Myös terveelliset elämäntavat, kuten riittävä uni, tasapainoinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta, voivat auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja siten suojautumaan flunssalta.

Muista, että vaikka flunssaa ei voi aina välttää, sen oireita voi lievittää ja kestoa voi lyhentää oikeanlaisella hoidolla.

 

Erota flunssa muista taudeista

Flunssan, influenssan ja koronaviruksen aiheuttamat oireet voivat muistuttaa paljon toisiaan, mikä voi tehdä näiden tautien erottamisen toisistaan haastavaksi. Kaikille näille taudeille on tyypillistä esimerkiksi kuume, yskä ja kurkkukipu.

Flunssa on kuitenkin usein lievempi tauti kuin influenssa. Influenssassa oireet ovat yleensä voimakkaampia ja alkavat äkillisemmin. Influenssaan voi liittyä myös lihaskipuja ja -särkyjä, päänsärkyä sekä äkillistä väsymystä.

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19-tauti voi puolestaan alkaa lievin oirein tai oireettomana, mutta se voi myös johtaa vakavaan tautimuotoon. Koronaviruksen oireisiin kuuluu usein myös haju- tai makuaistin menetys.

On tärkeää muistaa, että flunssa on viruksen aiheuttama tauti, joka eroaa bakteerin aiheuttamista taudeista, kuten poskiontelotulehduksesta tai keuhkokuumeesta.

Jos oireet ovat vakavia, ne eivät lievity viikon kuluessa tai ne pahenevat, on syytä ottaa yhteys lääkäriin. Lääkäri voi tarvittaessa määrätä laboratoriokokeita taudinaiheuttajan selvittämiseksi.

Muista, että me Olo-apteekilla olemme aina apunasi flunssan hoidossa. Meiltä löydät laajan valikoiman flunssalääkkeitä sekä muita tuotteita flunssan oireiden lievitykseen ja nuhan hoitoon. Tutustu valikoimaamme ja löydä juuri sinulle sopivat tuotteet flunssan hoitoon.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä aiheuttaa flunssan?

Flunssan aiheuttaa yleensä virus, joita on yli 200 erilaista. Yleisimpiä ovat rhinovirukset, mutta myös RS-virukset voivat aiheuttaa flunssan.

 

Miten flunssa tarttuu?

Flunssa tarttuu pisaratartuntana aivastaessa tai yskiessä sekä käsien kautta. Flunssa tarttuu ihmisestä toiseen jo sen itämisaikana ennen oireiden ilmaantumista.

 

Mitkä ovat flunssan tyypilliset oireet?

Flunssan tyypillisiä oireita ovat päänsärky, kurkkukipu, vilunväristykset, nenän tukkoisuus ja nuha, yskä, äänen käheytyminen ja kuume.

 

Kuinka kauan flunssan oireet kestävät?

Flunssan oireet kestävät yleensä noin viikon, mutta yskä voi jatkua pidempään. Jos oireet jatkuvat yli kaksi viikkoa, on syytä ottaa yhteys lääkäriin.

 

Miten flunssaa hoidetaan?

Flunssan hoitoon kuuluu oireiden lievitys ja kehon huolellinen hoito. Flunssalääkkeet, kuten Finrexin, voivat auttaa lievittämään oireita. Lisäksi lepo, kuumeen alentaminen lääkkeillä, riittävä nesteytys, nenäkannun ja nenäsuihkeiden käyttö, yskän hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden käyttö ja liman liikkeelle saaminen pulloon puhaltamalla voivat auttaa.