Kuiva ja kutiava iho

Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Atopik Sensitive Rauhoittava Kauravoide 50 ml
  Rating:
  100%
  27,30 €
 2. Avene Tolerance Cream 50 ml
  Rating:
  100%
  22,90 €
 3. Avene Tolerance Emulsio 50 ml
  Rating:
  80%
  22,90 €
 4. Avene Xeracalm A.D Cream 200 ml
  Rating:
  100%
  21,10 €
 5. Avene Hydrance UV-Rich Spf 30 40 ml
  Rating:
  95%
  25,60 €
 6. Avene Cold Cream 40 ml
  Rating:
  100%
  12,90 €
Aseta nousevaan järjestykseen

Kuiva ja kutiava iho

Kuiva iho oireilee usein kutinana, ja se voi tuntua tavallista karheammalta tai hauraammalta. Kuiva iho saattaa myös halkeilla ja aiheuttaa ikäviä pieniä haavoja. Ihon kuivuminen on yleistä talvella pakkasella ja kuivalla ilmalla, mutta voi esiintyä koska tahansa.

Kuivalle iholle on usein hyväksi rasvapitoisempi kosteusvoide. Omaan tarpeeseen sopivimman tuotteen löytää yleensä kokeilemalla muutamaa eri vaihtoehtoa. Kosteusvoiteiden käytössä maltti on valtti — iho kannattaa rasvata kerran tai kaksi päivässä, ei sen useammin. Voide levittyy ja imeytyy erityisen hyvin suihkun jälkeen kostealle iholle. Valitse kuivalle iholle tarkoitettu pesuaine myös huolillisesti, jottei se ärsytä ihoa entisestään. 

Kutiava iho

Ihon kutina johtuu usein kuivuudesta, mutta kutinalla voi olla monta muutakin syytä. Kutinaa voi aiheuttaa tulehdus, ihottuma, nokkosihottuma, allerginen reaktio, syyhy, tai jotkin lääkeaineet.

Jos kutina johtuu ulkoisesta tekijästä, se on helpointa hoitaa poistamalla kyseinen tekijä. Tällainen saattaa olla vaikkapa ihoa ärsyttävä pesuaine. Jos kutinan aiheuttaa sairaus, kannattaa hoitaa sairautta, jolloin myös kutina helpottuu.

Jos kutinaa aiheuttaa ihottuma tai muu tilapäinen syy, kutinaan auttaa usein kortisonipohjainen voide. Kuivan ja kutsevan ihon paras hoito on usein perusvoiteen säännöllinen käyttö.