Kuiva ja kutiava iho

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Suojakerroin
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 153

Tilaamasi tuotteet

  1. Bevita Voide 75 g
    Arvio:
    100%
    11,40 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 153

Tilaamasi tuotteet

Kuiva ja kutiava iho

Kuiva iho oireilee usein kutinana, ja se voi tuntua tavallista karheammalta tai hauraammalta. Kuiva iho saattaa myös halkeilla ja aiheuttaa ikäviä pieniä haavoja. Ihon kuivuminen on yleistä talvella pakkasella ja kuivalla ilmalla, mutta voi esiintyä koska tahansa.

Kuivalle iholle on usein hyväksi rasvapitoisempi kosteusvoide. Omaan tarpeeseen sopivimman tuotteen löytää yleensä kokeilemalla muutamaa eri vaihtoehtoa. Kosteusvoiteiden käytössä maltti on valtti — iho kannattaa rasvata kerran tai kaksi päivässä, ei sen useammin. Voide levittyy ja imeytyy erityisen hyvin suihkun jälkeen kostealle iholle. Valitse kuivalle iholle tarkoitettu pesuaine myös huolillisesti, jottei se ärsytä ihoa entisestään. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti myös itsehoitolääkkeitä ihon ja iho-ongelmien hoitoon.

Kutiava iho

Ihon kutina johtuu usein kuivuudesta, mutta kutinalla voi olla monta muutakin syytä. Kutinaa voi aiheuttaa tulehdus, ihottuma, nokkosihottuma, allerginen reaktio, syyhy, tai jotkin lääkeaineet.

Jos kutina johtuu ulkoisesta tekijästä, se on helpointa hoitaa poistamalla kyseinen tekijä. Tällainen saattaa olla vaikkapa ihoa ärsyttävä pesuaine. Jos kutinan aiheuttaa sairaus, kannattaa hoitaa sairautta, jolloin myös kutina helpottuu.

Jos kutinaa aiheuttaa ihottuma tai muu tilapäinen syy, kutinaan auttaa usein kortisonipohjainen voide. Kuivan ja kutsevan ihon paras hoito on usein perusvoiteen säännöllinen käyttö.