Iho-ongelmat

Iho-ongelmat
Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 240

Tilaamasi tuotteet

 1. Whamisa Toner Deep Rich 155 ml
  Arvio:
  97%
  34,90 € 42,30 €
 2. BEPANTHEN 50 mg/g 30 g voide
  7,56 € 8,49 €
 3. Locobase Repair Erikoisvoide 30 g emulsiovoide
  Arvio:
  90%
  7,10 €
 4. Olivia Klein Balance Cream 50 ml
  Arvio:
  99%
  19,80 €
 5. Probicare 200 g voide
  Arvio:
  95%
  11,80 €
 6. Aco Rosacea 30 G
  Arvio:
  82%
  17,80 €
 7. Puhdas+ Tea Tree Oil 10 ml
  Arvio:
  89%
  7,13 €
 8. La Roche Posay Cicaplast Baume B5+ 40 ml
  Arvio:
  88%
  9,68 €
 9. Nailner kynsisienen hoitokynä 2in1 4 ml
  Arvio:
  87%
  30,20 €
 10. Puhdas+ Tea Tree Oil teepuuöljy 30 ml
  Arvio:
  82%
  13,94 €
 11. Nailner kynsisienen hoitoaine 2in1 5 ml
  Arvio:
  75%
  30,20 €
 12. Avene Cicalfate+ Repair Cream 40 ml
  Arvio:
  96%
  10,00 €
 13. Olivia Klein Hydra Serum 30 ml
  Arvio:
  86%
  27,60 €
 14. SyylEnd Skin tags jäädytyshoito 14,3 g varsiluomien poistoon
  Arvio:
  65%
  33,10 €
 15. Scholl Sieniä torjuva kenkäsuihke 250 ml
  Arvio:
  100%
  10,80 €
 16. BEPANTHEN 50 mg/g 100 g voide
  17,78 € 19,98 €
 17. Olivia Klein Renew Cream 50 ml
  Arvio:
  95%
  18,20 €
 18. Linola Suojaava balsami 100 ml
  Arvio:
  98%
  18,40 € 23,00 €
 19. Aveeno Skin Relief Moisturising Lotion 300 ml
  Arvio:
  97%
  10,70 €
 20. Aveeno Dermexa Daily Emollient Cream emulsiovoide 200 ml
  Arvio:
  100%
  14,10 €
 21. Bepanthen SensiCalm (Anti-Exem) 50 g
  Arvio:
  93%
  15,20 €
 22. Probicare 500 g voide
  Arvio:
  100%
  26,90 €
 23. Membrasin Vitality Pearls 90 kaps
  Arvio:
  73%
  28,56 € 35,70 €
 24. Excilor Kynsisienihoito, liuos 3,3 ml
  Arvio:
  85%
  28,30 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 240

Tilaamasi tuotteet

Yleisimmät iho-ongelmat ja tuotteet niiden hoitoon

Hyvinvoiva iho antaa meille itsevarmuutta, kun taas esimerkiksi häiritsevä huuliherpes tai kasvoilla kiusaava ruusufinni usein saavat aikaan alakuloa. Iho-ongelmat voivat johtua monesta eri syystä. Ihonhoidon tavoite on kaikissa ongelmatilanteissa sama: terve iho.

Iho-ongelmia on monenlaisia – mutta niin on myös ratkaisuja. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti myös itsehoitolääkkeitä iho-ongelmien hoitoon.

Arpien hoito

Harva meistä selviää elämästä täysin arvetta. Arpikudosta muodostuu, kun ihon syvemmät kerrokset vaurioituvat. Tästä jää pintakerroksiin pysyvä jälki eli arpi. 

Onneksi on Bepanthen: Bepanthen Anti-Scar -arpigeeli on vesipohjainen silikoniemulsio, joka ehkäisee punoittavan ja kohollaan olevan arven muodostumista.

Mikäli arpi on jo kohonnut, kokeile Kelo-Cote geeliä. Se pehmentää ja madaltaa koholla olevia arpia ja vähentää niiden punaisuutta sekä kutinaa. Väritön, itsestään kuivuva silikonigeeli muodostaa iholle hengittävän kalvon, jonka päälle voi meikata normaalisti tai levittää esimerkiksi aurinkosuojavoidetta.

Raskaus tai lihominen voivat aiheuttaa niin kutsuttuja raskausarpia, jotka ovat usein pystysuuntaisia ja esiintyvät etenkin vatsan alueella. Jo syntyneisiin raskausarpiin tai niiden ennaltaehkäisyyn suosittelemme Sebamed Anti-Stretch Mark raskausarpivoidetta

Huuliherpesvoide tai -laastari auttaa huuliherpekseen

Huuliherpes on viruksen aiheuttama tarttuva vaiva. Lähes kaikki aikuiset ovat saaneet huuliherpestartunnan jossain vaiheessa elämäänsä, mutta kaikilla se ei oireile. 

Huuliherpeksen aiheuttava herpes simplex -virus kuitenkin jää kehoon pysyvästi, ja tartunnan saanut saattaa oireilla vasta myöhemmässä vaiheessa.

Hoitava huuliherpesvoide tai huuliherpeslaastari on oiva apu huuliherpeksen paranemisen nopeuttamiseen ja oireiden rauhoittamiseen. SoreFix Hoitava huuliherpesvoide vähentää rakkuloita, lyhentää huuliherpeksen paranemisaikaa sekä lievittää kihelmöintiä ja kutinaa. 

Helppokäyttöinen ja varsin huomaamaton COMPEED®-huuliherpeslaastari hyödyntää aktiivista hydrokolloidigeeliteknologiaa, joka mahdollistaa nopeamman paranemisen ja ehkäisee arven syntymistä. 

Huuliherpeksen oireita voi hoitaa myös viruslääkkeillä, joita saa apteekista ilman reseptiä.

Kuiva iho kaipaa kosteutta ja suojaa

Kuiva iho oireilee usein kutinana, ja iho voi tuntua tavallista karheammalta tai hauraammalta. Kuiva iho saattaa myös halkeilla ja aiheuttaa ikäviä pieniä haavoja. Ihon kuivuminen on yleistä talviaikaan pakkasella ja kuivalla ilmalla, mutta voi esiintyä milloin tahansa.

Kuivalle iholle on usein hyväksi rasvapitoisempi kosteusvoide, kuten Locobase Repair. Tämä erittäin kuivan ihon erikoisvoide vaikuttaa jopa 24 tuntia levittämisen jälkeen.

Avène Cold Cream hoitovoide on erinomainen valinta pohjolan pakkasiin, sillä voide muodostaa iholle suojaavan kalvon kylmyyttä vastaan. Tuote kosteuttaa tehokkaasti, suojaa hydrolipidikalvoa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti.

Suureen suosioon noussut La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ on rauhoittava, uudistava ja suojaava voide kuiville ja ärtyneille ihoalueille, jota suosittelemme myös lämpimästi.

Kosteusvoiteiden käytössä maltti on valttia — iho kannattaa rasvata kerran tai kaksi päivässä, ei sen useammin. Voiteen imeytymistä edistää, jos sen levittää suihkun jälkeen vielä kostealle iholle tai käyttää voiteen alla syväkosteuttavaa kasvovettä.

Kutiava iho – mikä avuksi?

Ihon kutina usein johtuu kuivuudesta. Kutinalla voi kuitenkin olla myös muita syitä, kuten tulehdukset, ihottumat, nokkosihottuma, allerginen reaktio, syyhy tai jotkin lääkeaineet.

Kutiavalle iholle kannattaa valita hajustamaton perusvoide, kuten Probicare. Se on erinomainen voide herkästi reagoivalle iholle sekä kuivalle ja atooppiselle iholle. 

Koko perheelle sopii myös esimerkiksi kotimainen Luonkos INNOCENT vartalokakku, joka sisältää muun muassa täyteläistä kaakaovoita ja ihoa pehmentävää kauraöljyä. Vartalokakun säännöllinen käyttö helpottaa kuivuudesta johtuvaa kutinaa.

Ihottuman tai muun tilapäisen tekijän aiheuttamaan kutinaan voi auttaa tulehdusta vähentävä, kortisonipohjainen emulsiovoide

Erilaiset suojavoiteet iholle

Suojavoiteita on tarjolla monipuolisiin erityistarpeisiin. Löydät voiteita muun muassa suojaamaan ihon hankaumakohtia, suojaamaan ihoa kuivumiselta, sekä suojaamaan ihoa ammoniakilta ja hajuilta inkontinenssin yhteydessä.

Lähes kaikille suomalaisille tuttu Bepanthen soveltuu erityisesti palovammoihin, vaippaihottumiin, huonosti paraneviin haavoihin (myös nännihaavat), rohtuneisiin huuliin ja suupielien haavoihin, naarmuihin ja pykimiin sekä sukuelinalueen haavaumiin. 

Linola Suojaava balsami estää hien, virtsan ja ulosteen aiheuttaman ihon ärsytyksen sekä esim. pyöräilyn, vaatteiden ja pikkuhousunsuojien aiheuttamien hiertymien syntymisen.

Perheen pienimmille sopiva, hajusteeton Ainu sinkkivoide rauhoittaa ja viilentää vaippa-alueen ärtynyttä ihoa. 

Sienitulehduksia torjuvat sienivoiteet ja -puuterit

Sienivoiteet ja -puuterit on tarkoitettu hoitamaan ihon sienitulehduksia. Niitä voi käyttää esimerkiksi jalkasilsaan, vaippaihottumaan, sukupuolielinten hiivatulehduksiin, kynsien tulehduksiin ja moniin muihin hiiva- tai sienitulehduksiin.

Kynsisienen hoitoon suosittelemme esimerkiksi Nailner kynsisienen hoitokynää. Helppokäyttöinen hoitokynä tuo näkyviä tuloksia jo seitsemässä päivässä. 

Myös pihkalakka on tehokas apu aikuisten lievään ja keskivaikeaan kynsisieneen sekä jalkasilsaan ja kynsivallin tulehdukseen.

Scholl Sieniä torjuva kenkäsuihke on mielestämme varsin nerokas tuote – se pitää kenkien sisäpuolen hygieenisenä ja tappaa jalka- ja kynsisieni-infektioita aiheuttavia sieniä.

Kosteiden ihoalueiden hiivasienitulehdusten hoitoon kannattaa kokeilla Daktarin-puuteria. Puuteri on helppo käyttää: puuteria levitetään hoidettavalle alueelle 1-2 kertaa päivässä.

Syyhy vaatii oikeanlaista hoitoa

Syyhyn yleisin ja aikaisin oire on iltakutina. Varsinkin yhtäkkiä alkaneen iltakutinan jälkeen tulee tutkia, löytyykö ihosta syyhypunkin kaivamia käytäviä. Syyhyä voidaan hoitaa Nix- emulsiovoiteella.

On tärkeää, että kaikki perheessä hoidetaan samaan aikaan riippumatta siitä, oireilevatko he sillä hetkellä. Syyhyn oireiden ilmaantuminen voi kestää muutaman päivän, eli oireetonkin henkilö voi myöhemmin tartuttaa jo kerran hoidetut perheenjäsenet.

Hoidon jälkeen on tärkeä pestä kaikki käytössä olleet lakanat ja vastaavat sekä imuroida huonekalut ja lattiat siltä varalta, että niissä on jäljellä syyhypunkkeja.

Vesirokkoon tarkoitettu suihke kuivattaa rakkulat

Vesirokko aiheuttaa iholle kutisevia ja märkiviä rakkuloita, joiden raapiminen pahentaa tilannetta ja lisää todennäköisyyttä arpien jäämiseen. 

Kutinaan auttaa märkivien rakkuloiden hoitoon tarkoitettu A-Derma Cytelium Drying Spray, joka kuivattaa rakkulat ja vähentää ärsytystä. Helppokäyttöinen suihke sopii myös lapsen herkälle iholle, eikä värjää ihoa tai vaatteita.

Hoitovoide ruusufinniin eli rosacea-iholle

Ruusufinni eli rosacea on aikuisen ihosairaus, joka usein muistuttaa aknea. Aknen ja ruusufinnin välillä on kuitenkin eroavaisuuksia – kuten se, että ruusufinni usein pahenee auringonvalossa. Tästä syystä aurinkosuojavoiteen käyttö ruusufinni-iholla onkin tärkeää.

Ruusufinni oireilee yleensä ihon punoituksena, näkyvinä hiusverisuonina ja märkivinä näppylöinä. Ruusufinniin ei ole varsinaista parannuskeinoa, mutta sen oireita voi hoitaa. 

ACO Rosacea hoitovoide on suunniteltu lieviin ja keskivaikeisiin rosacean sekä couperosan oireisiin. Tämä hajusteeton voide sisältää myös UVA- ja UVB-suojan.

Atopik Balance Rosacea Hoitovoide on ruusufinnialueille tarkoitettu kevyt geelivoide. Sen tarkoin valitut raaka-aineet hoitavat ihoa tehokkaasti. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

Vaivaako ruusufinnin aiheuttama tulehdus silmien alueella? Kokeile Blephacura liposomiliuosta, joka edistää tulehtuneen silmäluomen reunan alueen luonnollista paranemisprosessia. 

Ratkaisu iho-ongelmiin Olo-apteekista

Iho-ongelmien hoito voi olla haasteellista. Me Olo-apteekin asiantuntijat haluamme auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun – valikoimastamme löydät tuotteet niin arpien hoitoon, huuliherpeksen nujertamiseen, kuivan ihon pelastamiseen kuin erilaisten tulehdusten taltuttamiseenkin. Älä epäröi kysyä apua, sillä me olemme täällä sinua ja ihoasi varten!