Iho-ongelmat

1-24 / 68

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu:
Sivu
 1. PROBICARE 200 G VOIDE
  11,80 €
 2. BEPANTHEN ANTI-EXEM 50 g
  15,20 €
 3. Avene Cicalfate+ Repair cream 40 ml
  8,60 €
 4. Avene Tolerance Emulsio 50 ml
  22,00 €
 5. ACO ROSACEA 30 g
  16,60 €
 6. Valkovaseliini 50 g
  3,50 €
 7. PROBICARE 500 G VOIDE
  26,90 €
 8. KELO-COTE GEELI 15 G TUUBI
  32,40 €
 9. Atopik Balance Rosacea Hoitovoide 30 ml
  17,90 €
 10. Atopik Sensitive Hoitobalsami 30 ml
  20,90 €
 11. Avene Cold Cream 40 ml
  11,80 €
 12. ACO EKSEEMA VOIDE 30 g
  8,90 €
 13. URTEKRAM ALOE VERA 100 G GEELI
  6,10 €
 14. A-Derma Dermalibour+ cream 50 ml
  7,90 €
 15. BEVITA R VITAMIINIVOIDE 75 G
  11,40 €
 16. BEVITA VOIDE 75 g
  11,40 €
 17. PROBICARE 30 G VOIDE
  2,80 €
 18. ACO PSORIASIS VOIDE 60 g
  15,80 €
 19. Murumuru Sinkkivoide 50 ml
  14,70 €
 20. A-Derma Epitheliale A.H DUO cream 40 ml
  12,20 €
 21. XYLIDERM GEELI 100 ML
  10,50 €
 22. BEVITA R VITAMIINIVOIDE 20 G
  4,60 €

1-24 / 68

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu:
Sivu

Iho-ongelmat

Iho-ongelmia on monenlaisia ja ne voivat johtua monesta eri syystä. Ihonhoidon tavoite on kaikissa ongelmatilanteissa sama: terve ja hyvinvoiva iho.

Arpien hoito

Harva meistä selviää elämästä täysin arvetta. Arpikudosta muodostuu, kun ihon syvemmät kerrokset vauroituvat. Tästä jää pintakerroksiin pysyvä jälki. Arpia voi tulla esimerkiksi leikkaushaavoista, muista haavoista, aknesta tai tulehduksista. Lisäksi raskaus tai lihominen voivat aiheuttaa niin kutsuttuja raskausarpia, jotka ovat usein pystysuuntaisia ja esiintyvät etenkin vastan alueella.

Osa arvista kalpenee ja katoaa ajan kanssa itsestään, mutta toisten jälki voi olla hyvinkin pysyvä. Arven muodostumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten ikä, arven sijainti ja perintötekijät. Arpien muodostumista voi kuitenkin ehkäistä hoitovoiteilla tai geeleillä. Osa arpein hoitoon tarkoitetuista tuotteista myös nopeuttaa vanhan arven kalpenemista.

Huuliherpes

Huuliherpes on viruksen aiheuttama tarttuva vaiva. Lähes kaikki aikuiset ovat saaneet huuliherpestartunnan jossain vaiheessa elämäänsä, mutta kaikilla se ei oireile. Huuliherpeksen aiheuttava herpes simplex -virus kuitenkin jää kehoon pysyvästi, ja tartunnan saanut saattaa oireilla vasta myöhemmässä vaiheessa.

Huuliherpeksen oireita voi hoitaa viruslääkkeillä, joita saa apteekista ilman reseptiä.

Kuiva iho

Kuiva iho oireilee usein kutinana, ja iho voi tuntua tavallista karheammalta tai hauraammalta. Kuiva iho saattaa myös halkeilla ja aiheuttaa ikäviä pieniä haavoja. Ihon kuivuminen on yleistä talviaikaan pakkasella ja kuivalla ilmalla, mutta voi esiintyä milloin tahansa.

Kuivalle iholle on usein hyväksi rasvapitoisempi kosteusvoide. Omaan tarpeeseen sopivimman ratkaisun löytää yleensä kokeilemalla muutamaa eri vaihtoehtoa. Kosteusvoiteiden käytössä maltti on valtti — iho kannattaa rasvata kerran tai kaksi päivässä, ei sen useammin. Voiteen imeytymistä editää, jos sen levittää suihkun jälkeen vielä kostealle iholle.

Kutiava iho

Ihon kutina saattaa johtua kuivuudesta, mutta kutinalla voi olla myös monta muuta syytä. Kutinaa voivat aiheuttaa tulehdukset, ihottumat, nokkosihottuma, allerginen reaktio, syyhy, tai jotkin lääkeaineet.

Jos kutina johtuu ulkoisesta tekijästä, se on helpointa hoitaa poistamalla kyseinen tekijä. Tällainen saattaa olla vaikka ihoa ärsyttävä pesuaine. Jos kutinan aiheuttaa taustalla oleva sairaus, sen hoito voi helpottaa kutinaa.

Ihottuman tai muun tilapäisen tekijn aiheuttamaan kutinaan voi auttaa kortisonipohjainen voide.

Jos kutina liittyy ihon kuivuuteen, kannattaa etsiä itselle sopiva hyvä perusvoide ja ottaa se säännölliseen käyttöön.

Suojavoiteet iholle

Suojavoiteita on tarjolla monipuolisiin erityistarpeisiin. Löydät voiteita muun muassa suojaamaan ihon hankaumakohtia, suojaamaan ihoa kuivumiselta, sekä suojaamaan ihoa ammoniakilta ja hajuilta inkontinenssin yhteydessä.

Sienivoiteet ja -puuterit

Sienivoiteet ja -puuterit on tarkoitettu hoitamaan ihon sienitulehduksia. Niitä voi käyttää esimerkiksi jalkasilsaan, vaippaihottumaan, sukupuolielinten hiivatulehduksiin, kynsien tulehduksiin ja moniin muihin hiiva- tai sienitulehduksiin.

Sienitulehdukset tarttuvat yleensä muilta, sillä ne tarttuvat helposti kosketuksen välityksellä. Hiivainfektio taas johtuu kehon normaaliflooraan kuuluvasta hiivasienestä.

Syyhy

Syyhyn aiheuttaa syyhypunkki, joka on pieni hämähäkkieläimiin kuuluva eliö. Syyhy tarttuu kosketuksen välityksellä, ja tartuntaan riittää yksikin syyhypunkki. Tartunta voikin tapahtua nopeasti esimerkiksi kätellessä. Syyhyn voi saada myös vaatteista tai lakanoista, mutta tämä ei ole yleinen tartuntatapa, sillä syyhypunkki ei selviä pitkään ihon ulkopuolella.

Syyhyn yleisin ja aikaisin oire on iltakutina. Varsinkin yhtäkkiä alkaneen iltakutinan jälkeen tulee tutkia, löytyykö ihosta syyhypunkin kaivamia käytäviä. Syyhyä voidaan hoitaa apteekista saatavalla voiteella. On tärkeää, että kaikki perheessä hoidetaan samaan aikaan riippumatta siitä, oirelevatko he sillä hetkellä. Syyhyn oireiden ilmaantuminen voi kestää muutaman päivän, eli oireetonkin henkilö voi myöhemmin tartuttaa jo kerran hoidetut perheenjäsenet.

Hoidon jälkeen on tärkeä pestä kaikki käytössä olleet lakanat ja vastaavat sekä imuroida huonekalut ja lattiat siltä varalta, että niissä on jäljellä syyhypunkkeja.

Vesirokko

Vesirokko aiheuttaa iholle kutisevia ja märkiviä rakkuloita, joiden raapiminen pahentaa tilannetta ja lisää todennäköisyyttä, että rakkuloista jää arpia. Kutinaan auttaa märkivien rakkuloiden hoitoon tarkoitettu suihke, joka kuivattaa rakkulat ja vähentää ärsytystä.

Rosacea-ruusufinni

Ruusufinni eli rosacea on aikuisen ihosairaus, joka usein muistuttaa aknea. Vaivoissa on kuitenkin eroja, kuten se, että ruusufinni usein pahenee auringonvalossa.

Ruusufinni oireilee yleensä ihon punoituksena, näkyvinä hiusverisuonina ja märkivinä näppylöinä. Ruusufinnin punoitus kestää kauemmin kuin tavallinen punastuminen, ja posket saattavat myös turvota.

Ruusufinniin ei ole varsinaista parannuskeinoa, mutta sen oireita voi hoitaa. Lisäksi punoittavalle iholle on olemassa kosmetiikkaa, joka rauhoittaa punoitusta ja peittää sitä.