Perusvoiteet

Suodata
Rajaa:
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 104

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 104

Tilaamasi tuotteet

Perusvoiteet

Hyvä perusvoide on päivittäisen ihonhoidon kulmakivi. Perusvoide on hajusteeton ja lääkkeetön voide, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Perusvoiteita käytetään usein monen ihosairauden, kuten psoriaasin, hoidon tukemiseen, ja se soveltuu erinomaisesti perusterveen ihon hoitoon.

Minkä perusvoiteen valitsen?

Isoin ero perusvoiteiden välillä on niiden rasvaisuus. Perusvoiteet voi jakaa kolmeen ryhmään: kevyet, keskirasvaiset, ja rasvaiset. Mitä rasvaisempi voide on, sitä enemmän se kosteuttaa. Älä kuitenkaan valitse ihotyypillesi liian rasvaista perusvoidetta, jolloin voide ei imeydy kunnolla.

Rasvaisimmat perusvoiteet soveltuvat yleensä todella kuivien ihoalueiden, kuten kantapäiden ja jalkapohjien hoitoon, tai atooppisen ihon kosteutukseen. Keskirasvaiset voiteet ovat omiaan peruskosteutukseen, ja kevyimmät voiteet sopivat esimerkiksi akneiholle, koska ne eivät tuki ihohuokosia.

Joihinkin perusvoiteisiin on lisätty myös kosteuttavia aineita, kuten xylitolia, karbamidia tai glyserolia. Joissain voi olla myös ihon suojakerrosta korjaavaa keramidia.

Perusvoidetarpeesi voi vaihdella vuodenajan, vuorokaudenajan ja myös ruumiinosan mukaan. Tärkeintä on löytää itselle sopivin voide, ja joskus sellaisen löytää kokeilemalla muutamaa eri vaihtoehtoa.

Mihin perusvoiteita käytetään?

Peruskosteutuksen ja ihosairauksien hoidon lisäksi perusvoiteita voi käyttää moneen erilaiseen tarkoitukseen. Niillä voi poistaa meikin, pestä hiukset, pestä vartalon suihkussa tai suojata ihoa vaikka auringonoton tai parranajon jälkeen.

Perusvoiteiden käytöllä ei ole mitään tunnettuja haittavaikutuksia.