Kuivat limakalvot

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 31

Tilaamasi tuotteet

 1. Gynevia emätingeeli 8x5ml
  Arvio:
  84%
  15,90 €
 2. Vagisan kosteuttavat emätinpuikot 16 kpl cremolum
  Arvio:
  91%
  16,52 € 18,35 €
 3. Vagisan kosteuttava emätinvoide 50 g + asetin
  Arvio:
  87%
  16,20 € 18,00 €
 4. Multi-Gyn Actigel 50 ml
  Arvio:
  77%
  18,00 €
 5. Ceraderm Intime hoitoöljy 100 ml
  Arvio:
  88%
  8,20 €
 6. Vagisan kosteuttava emätinvoide 25 g ilman asetinta
  Arvio:
  90%
  10,71 € 11,90 €
 7. Femisan Vital 36 g emätingeeli
  Arvio:
  93%
  13,95 € 18,60 €
 8. Repadina Plus 10 mg emätinpuikko 10 kpl
  Arvio:
  97%
  21,90 €
 9. Gynevia emätingeeli kampanjapakkaus 16x5 ML
  Arvio:
  90%
  28,60 €
 10. Vagimoist Ratiopharm 10 kpl emätinpuikko
  Arvio:
  100%
  16,10 €
 11. Vagisan suojaava voide 75 ml
  Arvio:
  80%
  14,24 € 17,80 €
 12. Membrasin Vaginal Vitality Cream 50 ml
  Arvio:
  89%
  21,80 €
 13. Aco Intim Soothing Cream hajusteeton 50ml
  9,12 € 11,40 €
 14. Membrasin Vitality Pearls 90 kaps
  Arvio:
  73%
  35,70 €
 15. VAGIFEM 10 mikrog 18 fol emätinpuikko, tabletti
  28,46 € 31,98 €
 16. Multi-Gyn Floraplus 5X5 ml
  17,80 €
 17. OVESTIN 1 mg/g 15 g emätinemulsiovoide asetin
  27,10 € 28,53 €
 18. Vagisan kombi-yhdistelmäpakkaus 1 kpl 8 puikkoa+10 g voide
  14,56 € 18,20 €
 19. Membrasin Vaginal Vitality Cream 30 ml emätinvoide
  Arvio:
  100%
  15,70 €
 20. Multi-Gyn Calming Cream 50g
  Arvio:
  90%
  13,70 €
 21. i say: Vaginal Dryness 75 ml
  Arvio:
  80%
  14,20 €
 22. FEMISAN OIL öljy intiimialueelle 100 ML
  Arvio:
  100%
  9,12 € 11,40 €
 23. Multi-Gyn Liquigel 50ml 50 ml
  Arvio:
  70%
  15,30 €
 24. OVESTIN 0,5 mg 30 fol emätinpuikko
  29,47 € 31,02 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 31

Tilaamasi tuotteet

Kuivat limakalvot ja emättimen kuivuus

Emättimen kuivuus on yleinen vaiva, joka liittyy estrogeenin puutteeseen. Sen takia kuivuus ilmaantuu usein vaihdevuosien aikaan, tai jos hormonitasapaino on jostain muusta syystä muuttunut. Vaikka emättimen kuivuus ja kuivat limakalvot ovat useimmiten ikääntyvien naisten ongelma, joka johtuu estrogeenin ja sen vaikutuksen vähenemisestä, kuivasta emättimestä voivat kärsiä myös nuoremmat naiset. Emättimen kuivuus nuoremmalla iällä voi johtua esimerkiksi joistain sairauksista, ehkäisypillereiden käytöstä sekä raskaudesta ja imetyksestä. 

 

Emättimen kuivuus voi aiheuttaa virtsankarkailua, kipuja yhdynnän yhteydessä, ja lisätä emätintulehdusten ja virtsatietulehdusten mahdollisuutta. Kuiva emätin voi olla epämiellyttävä ja kiusallinen, mutta onneksi emättimen kuivuuteen on saatavissa apua ja helpotusta. Jos tarvitset lisäapua kuivuuden kanssa, Olo-apteekista löydät kosteuttavia geelejä, voiteita, ja emätinpuikkoja, jotka auttavat kosteuttamaan emätintä ja pitämään sen terveenä ja hyväkuntoisena. 

 

Tutustu Olo-apteekin valikoimaan geelejä, voiteita, emätinpuikkoja ja muita tuotteita kuivien limakalvojen sekä emättimen kuivuuden hoitoon. Tarkemmat tuotetiedot löydät jokaisen tuotteen omalta sivulta, jossa voit tutustua myös tarkemmin tuotteiden ainesosiin ja käyttöön. Osta tuotteet emättimen kuivien limakalvojen hoitoon Olo-apteekista ja tilaa kätevästi netistä. 

 

Emättimen kuivat limakalvot ja niiden hoito

Jopa joka toinen nainen kärsii emättimen kuivuudesta jossain vaiheessa elämäänsä. Jos sinulla on kuivat limakalvot, et siis ole yksin vaivan kanssa. Kuivaa emätintä voi auttaa hyvällä hygienialla, välttämällä saippuapesuja ja hajustettuja hygieniatuotteita. Kannattaa lisäksi kiinnittää huomiota käyttämiisi alusvaatteisiin ja siihen, että ne eivät hankaa tai kiristä liikaa käytettäessä. Emättimen pH:n voi vaikuttaa myös ruokavaliolla. Esimerkiksi runsas sokerin käyttö voi vaikuttaa emättimen pH-arvoon haitallisesti, altistaen sitä herkemmin kuivuudelle, kutinalle ja tulehduksille.

 

Emättimen limakalvojen kuivuuden hoitoon on olemassa erilaisia tuotteita sekä itsehoitolääkkeitä. Vaikka emättimen kuivuuden ja kuivien limakalvojen hoitoon käytetään usein hormoneja sisältäviä lääkkeitä ja tuotteita, on tarjolla myös lukuisia hormonittomia voiteita, geelejä, öljyjä ja puikkoja kuivien limakalvojen hoitoon. Tarjolla on myös ravintolisiä, joiden ravintoaineet kosteuttavat ihoa, mukaan lukien limakalvojen herkkää ihoa.

 

Tuotteet emättimen kuivien limakalvojen hoitoon

Jos vaivanasi ovat emättimen kuivat limakalvot, voi aluksi olla vaikea valita oikeaa tuotetta tämän vaivan hoitoon. Olo-apteekin valikoimassa on useita tähän tarkoitukseen sopivia tuotteita ja tuotetyyppejä. Seuraavassa kerromme lisää yleisistä tuotetyypeistä: voiteista, geeleistä ja öljyistä sekä emätinpuikoista ja ravintolisistä.

 

Voiteet, öljyt ja geelit

Yksi vaihtoehto emättimen limakalvojen kuivuuden hoitoon on kosteuttava voide.

Kyseessä on lääkinnällinen valmiste, joka sekä ylläpitää limakalvojen terveyttä että hoitaa limakalvojen kuivuutta. Voiteen ainesosat hoitavat ja hillitsevät limakalvojen kuivuudesta johtuvia oireita, kuten ärsytystä, arkuutta ja kipua, jota voi ilmetä esimerkiksi liikkuessa ja urheillessa. Voiteet emättimen kuivuuden hoitoon voidaan myydä joko asettimen kanssa tai ilman. Voiteiden pH-arvo vastaa emättimen luonnollista pH:ta ja on edullinen emättimen limakalvojen terveydelle. Useissa tuotteissa tästä vastaa esimerkiksi maitohappo.

 

Emättimen limakalvojen kuivuuden hoitoon tarkoitettujen voiteiden lisäksi tarjolla on samaan tarkoitukseen käytettäviä geelejä ja öljyjä. Hormonittomissa voiteissa, geeleissä ja öljyissä vaikuttavia aineita voivat olla muun muassa hyaluronihappo, jojoba- ja tyrniöljy sekä beetakaroteeni. Joitakin geelejä ja vastaavia tuotteita kuivien limakalvojen hoitoon voidaan käyttää myös liukasteena. Muistathan kuitenkin tarkistaa tuoteselosteen ja tuotteen käyttöohjeen ennen sen käyttämistä sekä varmistaaksesi tuotteen käyttötarkoituksen.

 

Emätinpuikko

Toinen vaihtoehto emättimen kuiville limakalvoille on emätinpuikko. Emätinpuikko lievittää kuivuutta, kirvelyä, haavaumia emättimessä, kuivuudesta johtuvaa kipua sekä muita emättimen kuivien limakalvojen vaivoja. Jos kyseessä on hormoniton emätinpuikko, voidaan sitä käyttää myös esimerkiksi hormonikorvaushoidon aikana. Kuten voiteissa, myös emätinpuikoissa käytettävä maitohappo pitää huolen emättimen luonnollisesta pH:sta ja sen tasapainosta. Tutustu emätinpuikon käyttöohjeeseen ja siihen, kuinka käyttää tuotetta oikeaoppisesti.

 

Ravintolisä

On olemassa myös ravintolisiä kuivien limakalvojen hoitoon. Nämä ravintolisät voivat olla esimerkiksi kapselien muodossa. Emättimen kuivuuteen tarkoitettujen ravintolisien ravintoaineet kosteuttavat koko kehoa sekä uudistavat ja ravitsevat naisille tärkeitä limakalvoja. Kosteuttamalla kuivia limakalvoja sekä ihoa sisältäpäin, nämä ravintolisät pitävät huolta emättimen herkistä limakalvoista ja auttavat kuivuudesta johtuvien vaivojen kanssa. Kuten muidenkin tuotteiden kanssa, tarkista käyttöohjeet ja ainesosaluettelo ennen tuotteen käyttämistä.

 

Tuotteet emättimen kuivien limakalvojen hoitoon Olo-apteekista

Jos sinulla on vaivana emättimen kuivat limakalvot sekä siitä seuraava kutina, kipu ja muut vaivat, tutustu Olo-apteekin valikoimaan. Olo-apteekista saat voiteet, geelit, öljyt, emätinpuikot ja muut tuotteet emättimen kuivuuteen ja tilaat ne kätevästi netistä. Tutustu tuotevalikoimaan ja tuotteisiin Olo-apteekin verkkokaupassa ja lue lisää.