Virtsankarkailu

1-24 / 34

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu:
Sivu
 1. Tena Lady Normal 12 kpl
  3,60 €
 2. Tena Discreet Extra Plus 16 kpl instadry
  7,70 €
 3. Tena Men Level 16 kpl
  10,50 €
 4. Tena Discreet Ultra Mini 28 kpl
  3,70 €
 5. Tena Lady Super 30 kpl
  17,30 €
 6. Tena Discreet Extra 10 kpl
  4,50 €
 7. Tena Discreet Maxi Night 6 kpl
  4,20 €

1-24 / 34

tuotetta

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu:
Sivu

Virtsankarkailu

Virtsankarkailu eli inkontinenssi on yleinen vaiva etenkin ikääntyvien ihmisten keskuudessa. Virtsankarkailua voi esiintyä niin miehillä kuin naisilla, sukupuolesta ja sukuelimistä riippumatta.

Pakkokarkailu vai ponnistuskarkailu?

Virtsankarkailua on kahta eri lajia: pakkokarkailua ja ponnistuskarkailua. Pakkokarkailulla tarkoitetaan sitä, että vessahätä iskee yllättäen etkä ehdi ajoissa vessaan. Pakkokarkailu voi liittyä toistuviin virtsatietulehduksiin, tai vaihtoehtoisesti myös neurologinen sairaus, kuten MS-tauti. Pakkokarkailu on usein myös vaihdevuosien seuraus.

Ponnistuskarkailu taas on se, kun virtsaa karkaa muutama pisara tai jopa loraus esimerkiksi nauraessa tai yskiessä. Ponnistuskarkailua aiheuttaa virtsaputken ja sitä ympäröivien rakenteiden heikkous. Ponnistuskarkailulle voi altistaa ylipaino, raskaus, synnytys, tai tupakointi.

Virtsankarkailun hallinta

Virtsankarkailua voi yrittää hallita ja parantaa lantionpohjan lihaskuntoharjoitteilla. Jos virtsankarkailu alkaa vaihdevuosien jälkeen, myös estrogeenivalmisteet voivat auttaa.

Virtsankarkailun juurisyyn ratkaisemisen lisäksi löydät meiltä nimenomaan virtsankarkailuun tarkoitettuja suojia, jotka ovat huomaamattomia ja mukavia käyttää. TENA-suojukset sopivat jokapäiväiseen käyttöön ja imevät tehokkaasti kosteutta. Voit siis olla huoletta arjessa!