Valkaisevat hammastahnat

Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Yotuel Classic valkaiseva hammastahna 50 ml
  Arvio:
  92%
  9,50 €
 2. Yotuel Pharma valkaiseva hammastahna 50 ml
  Arvio:
  98%
  9,50 €
 3. Yotuel All-In-One snowmint hammastahna 75 ml
  Arvio:
  88%
  17,90 €
 4. Yotuel All-In-One wintergreen hammastahna 75 ml
  Arvio:
  93%
  17,90 €
 5. Gum Valkaiseva hammastahna 75 ml original white toothpaste
  Arvio:
  80%
  5,87 € 6,90 €
 6. Sensodyne Repair & Protect Whitening 75 ml hammastahna
  5,80 €
 7. iWhite Supreme valkaiseva hammastahna 75 ml
  10,80 €
 8. iWhite Instant Dark Stains Hammastahna 75 ml
  Arvio:
  80%
  10,80 €
 9. Superwhite Black edition hammastahna 75 ml
  Arvio:
  80%
  5,90 €
 10. Curaprox Be You Six-Taste-Pack hammastahna 6x10ml + hammasharja
  Arvio:
  100%
  16,50 €
 11. Curaprox Be you hammastahna greippi + bergamotti, keltainen 60 ml
  10,50 €
 12. Curaprox Be you hammastahna karhunvatukka + lakritsi, sininen 60 ml
  10,50 €
 13. Beconfident Multifunctional whitening hammastahna Coconut + mint 75 ml
  5,40 €
 14. Beconfident Multifunctional whitening hammastahna sensitive + mint 75 ml
  5,90 €
 15. Beconfident Multifunctional whitening hammastahna acai + mint 75 ml
  5,40 €
 16. Beconfident Multifunctional whitening hammastahna strawberry + mint 75 ml
  5,40 €
 17. Beconfident Multifunctional whitening hammastahna extra mint 75 ml
  5,40 €
 18. Curaprox Be you hammastahna vesimeloni, pinkki 60 ml
  10,50 €
  Ei saatavilla
 19. Curaprox Be you hammastahna gin tonic + persimon, punainen 60 ml
  10,50 €
  Ei saatavilla
 20. Curaprox Be you hammastahna omena + aloe vera, vihreä 60 ml
  10,50 €
  Ei saatavilla
 21. Elmex Anti-Caries Whitening hammastahna 75 ml
  4,30 €
  Ei saatavilla
 22. Curaprox Be you hammastahna persikka+aprikoosi, oranssi 60 ml
  Arvio:
  100%
  10,50 €
  Ei saatavilla
 23. Curaprox hammastahna+harja Black is White 90ml
  23,90 €
  Ei saatavilla
Aseta nousevaan järjestykseen

Valkaiseva hammastahna

Moni varmasti on miettinyt voiko hampaita valkaista kotona ilman erikoisempia, joskus melko kalliita operaatioita. Laadukas valkaiseva hammastahna sopii nimensä mukaan valkaisemaan hampaiden värjäytymiä myös kotikonstein.

 

Valkaiseva hammastahna sopii päivittäiseen käyttöön hampaiden pesun yhteydessä puhdistamaan sekä valkaisemaan hampaita. Valkaisevan hammastahnan vaikutus perustuu esimerkiksi hampaiden puhdistamiseen tai värjäymien poistamiseen hampaan pinnalta. Lue lisää ja löydä itsellesi sopiva valkaiseva hammastahna Olo-apteekin verkkokaupasta.

 

Mitä on valkaiseva hammastahna?

Valkaisevan hammastahna voi joko hyödyntää hankausta tai kemiallista valkaisua hampaiden valkaisuun. Kemialliseen valkaisuun perustuvat valkaisevat hammastahnat hyödyntävät muun muassa papaiinientsyymiä, jolloin värjäymät poistuvat ilman hankausta. Jotkin hammastahnat voivat lisäksi saada hampaat näyttämään valkoisemmilta väliaikaisesti. Kuten tavallinen hammastahna, myös valkaiseva hammastahna tukee suun ja hampaiden terveyttä oikein käytettynä.

 

Hammastahnan hankaavuutta kuvataan sen RDA-arvolla. RDA on lyhenne, joka tulee englanninkielisistä sanoista “relative dentin abrasivity” ja sen suositellaan olevan hammastahnoissa alle 250. Alhaisen RDA-arvon valkaisevalla hammastahnalla RDA voi olla alle 100. RDA-arvoa ei kuitenkaan ilmoiteta kaikissa hammastahnoissa. Hammastahnan liian korkea hankaavuus voi johtaa hampaiden kulumiseen. Hankaavat ainesosat hammastahnassa ovat kuitenkin tehokkaita poistamaan kiilteen pinnalle kertyviä värjäymiä ja saavat aikaan vaaleammat hampaat. Kannattaa kiinnittää huomiota oman hammastahnan sisältöön ja siihen, miten hankaava se on.

 

Vastakohtana hankaaville hammastahnoille ovat yllä mainitut kemialliseen vaikutukseen perustuvat hammastahnat. Vaikka monella voi olla ennakkoluuloja kemiallisesti perustuvaan hampaiden valkaisuun, ovat valkaisevat hammastahnat turvallisia käyttää, vaikka päivittäin. Kemiallisesti valkaisevat hammastahnat saavat vaikutuksensa entsyymeistä ja muista tuotteessa vaikuttavasta ainesosasta, joka auttaa hajottamaan kiilteen tummia kohtia. 

 

Koska kemiallisesti valkaisevat hammastahnat eivät ole usein yhtä hankaavia kuin ei-kemiallisesti valkaisevat tuotteet, voivat ne olla turvallisempia pidempiaikaisessa käytössä. Lyhytaikaista valkaisua tarjoavat myös hammastahnat, joiden teho perustuu hampaan pinnalle kiinnittyvään kalvoon. Tällainen niin sanottu optisesti valkaiseva hammastahna saa hampaat näyttämään valkoisemmilta ja toimivat nopeasti. Ne eivät kuitenkaan ole pitkäaikainen ratkaisu.

 

Valkaisevat hammastahnat Olo-apteekista

Laadukas hammastahna voi auttaa valkaisemaan hampaasi tehokkaasti. Parastakin hammastahnaa täytyy kuitenkin osata myös käyttää oikein, jotta saat aikaan parhaan mahdollisen vaikutuksen. Tutustu tuotteen käyttöohjeisiin ja toimi pakkauksen ohjeistuksen mukaan. Yleisesti on kuitenkin suositeltavaa harjata hampaat kahdesti päivässä aamuin illoin. Pese hampaat huolellisesti ja varmista, että jokainen osa suustasi tulee puhdistettua.

 

Olo-apteekin tuotteista esimerkiksi Youtel-merkin valkaiseva hammastahna perustuu luonnollisten entsyymien vaikutukseen ja hammastahna poistaa hampaiden tummentumia ilman hankaukseen perustuvaa vaikutusta. Youtel-hammastahna soveltuu päivittäiseen käyttöön ja siitä on saatavilla erilaisia makuja. Youtel-merkin valkaisevilla hammastahnoilla on matala RDA-arvo, alle 100.

 

Tutustu valkaisevien hammastahnojen omilla tuotesivuilla niiden ainesosiin ja käyttöön. Muistathan ottaa huomioon yksilölliset tarpeet sekä muistaa, että valkaisevat hammastahnat eivät yleensä sovellu lasten käyttöön. Tarvittaessa voit kysyä lisää valkaisevista hammastahnoista Olo-apteekin henkilökunnalta.

 

Muut tuotteet suun hyvinvointiin

Hampaiden harjaukseen tarvitaan laadukkaan hammastahnan lisäksi tietenkin myös hyvä hammasharja, joka on sopiva omille hampaillesi. Pidä huoli erityisesti, että hammasharjan harjakset eivät ole liian kovat. Älä myöskään harjaa liian kovaa välttääksesi ikenien rasituksen. Hammastahnan ja -harjan lisäksi voit täydentää suusi terveydestä huolehtimista suuvedellä ja hammaslangalla. Olo-apteekista löydät myös muita tuotteita hammasvälien puhtaana pitämiseen.