Kalsium

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 42

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 42

Tilaamasi tuotteet

Kalsium

Kalsium, tai kansankielisesti kalkki, on elimistöllesi tärkeä kivennäisaine, jota voit saada luonnollisesti muun muassa maidosta, juustosta sekä jonkin verran manteleista sekä kasvistuotteista, joihin kalsiumia on lisätty. Kalsiumilla on keskeinen osa monissa elimistösi toiminnoissa muun muassa luun muodostumisesta ja hampaiden hyvinvoinnissa.

Seuraavaksi opit lisää kalsiumin merkityksestä elimistössä ja kalsiumvalmisteista. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti sekä lääkkeettömiä että itsehoitolääkkeinä myytäviä kalsiumvalmisteita.

Mihin kalsiumia tarvitaan elimistössä?

Kalsium on kivennäisaine, jota tarvitaan moneen asiaan elimistössä. Näitä ovat muun muassa luuston hyvinvointi, hampaiden lujuus, hermoston ja sydämen toiminta sekä elimistön yleinen hyvinvointi. Kalsiumin puute voi ilmetä monella tavoin muun muassa luiden haurastumisena, eli osteoporoosina, jossa luut murtuvat poikkeavan helposti. Lisäksi kalsiumin puute voi aiheuttaa sydän- ja hermosto-oireita, mikäli puutostila on vaikea. 

Puutos voi aiheutua ruokavalion puutteista esimerkiksi sairastelun tai kiireen vietyä ruokahalun. Myös rajoitukset ruokavaliossa esimerkiksi maitoallergian myötä voivat heikentää kalsiumin saantia,  aiheuttaen puutostilan. Myös silloin, kun kalsiumin tarve on kohonnut tai poistuminen lisääntynyt esimerkiksi raskauden tai nuoruuden kasvupyrähdyksen aikana, saatat hyötyä lisäravinteista.

Millaisia kalsiumvalmisteita on olemassa?

Olo-apteekista saat kalsiumia useissa eri muodoissa. Näin varmistamme, että jokaiselle löytyy sopiva tuote. Valikoimassamme on kalsiumia muun muassa veden kanssa nieltävinä tabletteina ja pureskeltavina purutabletteina. Kalsiumia on lisäksi mukana osassa monivitamiinivalmisteista. Monet kalsium-valmisteet sisältävät kalsiumin ohella D-vitamiinia sillä D-vitamiini edesauttaa kalsiumin imeytymistä elimistössäsi ja näin saat maksimaalisen hyödyn valmisteesta.

Tabletit ovat helppoja nauttia veden kanssa, missä ikinä oletkin. Purutabletit eivät vaadi edes vettä vaan voit pureskella ne sellaisenaan. Kalsiumia sisältävät poretabletit, kuten Berocca-tabletit on helppoa liuottaa veteen ja juoda. Valitse ensisijaisesti omaan arkeesi ja tottumuksiisi parhaiten sopiva valmiste, sillä tehokkain valmiste on se, jota sinun on helppoa ja mukavaa käyttää. Asiantuntijamme auttavat sinua tarvittaessa oikean valmisteen valinnassa.

Kuinka paljon kalsiumia tarvitsen?

Eri ikäiset tarvitsevat eri määrän kalsiumia. Kalsiumin määrä elimistössä yleensä vähenee ikääntyessä, koska elimistön D-vitamiinin tuotanto laskee. Sen vuoksi on tärkeää ylläpitää sekä kalsiumin että D-vitamiinin saantia. Myös lapsuudessa tarvitaan paljon kalsiumia tukemaan luiden ja hampaiden kasvua.

Yleinen kalsiumin saantisuositus on 800 mg vuorokaudessa, ja ikääntyville suositellaan lisäksi vähintään 500 mg kalsiumlisää. Kalsiumia saa esimerkiksi maitotuotteista sekä manteleista, viikunasta, tofusta ja soijajauhoista. Myös moneen kasvimaitoon lisätään kalsiumia. 100 millilitrassa lehmänmaitoa on noin 125 mg kalsiumia, ja vastaavassa määrässä soijamaitoa ilman lisättyä kalsiumia on 25 mg.

Kenelle ja milloin kalsiumvalmisteet sopivat

Valikoimaamme kuuluvat kalsium-tuotteet ovat turvallisia ja soveltuvat kalsiumin puutteen hoitamiseen ja estämiseen. Tuotteista on hyötyä erityisesti silloin, kun sinulla on kalsiumin puutos tai riski sellaisen kehittymiseen. Ymmärrämme, että joskus elämässä voi tulla tilanteita, joissa on haastavaa saada kaikkia tarvittavia ravinteita ruoasta. Ei hätää, olemme täällä sinua varten ja haluamme tarjota apua näihin tilanteisiin!