Magnesium

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 66

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 66

Tilaamasi tuotteet

Magnesium

Magnesium on elimistöllesi tärkeä kivennäisaine, jota voit saada muun muassa täysjyvätuotteista, lihasta ja kasviksista. Magnesiumilla on keskeinen osa lukuisissa elimistösi toiminnoissa lihasten ja hermoston toiminnasta luun muodostumiseen.

Magnesiumia poistuu elimistöstä virtsan ja ulosteiden mukana. Magnesiumin poistumista voivat lisätä erilaiset lääkeaineet ja sairaudet, joista muutamia esimerkkejä kerromme tällä sivulla. Tarvittaessa voit konsultoida lääkäriäsi tai apteekkiemme henkilökuntaa siitä, sopivatko magnesiumvalmisteet juuri sinun tilanteeseesi.

Mihin magnesiumia tarvitaan elimistössä?

Magnesium on kivennäisaine, jota tarvitaan moneen asiaan elimistössä. Näitä ovat muun muassa lihasten ja hermoston optimaalinen toiminta, luuston hyvinvointi sekä elimistön yleinen hyvinvointi. Magnesiumia on kehossa lukuisissa kudoksissa ja se on keskeisessä osassa kehon normaalissa toiminnassa.

Millaisia magnesium-valmisteita on olemassa?

Kauttamme saat magnesiumia useissa eri muodoissa. Näin varmistamme, että jokaiselle löytyy sopiva tuote. Meiltä saat magnesiumia muun muassa tabletteina, poretabletteina, voiteina ja suihkeina. Osa näistä sisältää myös vitamiineja ja muita kivennäisaineita.

Tabletit ovat helppoja nauttia veden kanssa, missä ikinä oletkin. Magnesiumia sisältävät poretabletit, kuten Berocca-tabletit on helppoa liuottaa veteen ja juoda. Voiteet ja suihkeet sen sijaan sopivat iholla käytettäviksi sillä ne suihkutetaan tai voidellaan iholle. Näitä tuotteita käytetään erityisesti silloin, kun tavoitteena on hoitaa lihaspulmia, kuten kramppeja, joiden taustalla ajatellaan olevan magnesiumin puute. Toki magnesiumia kulkeutuu kaikissa valmistemuodoissa niin lihaksiin kuin muualle elimistöönkin. Valitse siis omaan arkeesi ja tottumuksiisi parhaiten sopiva valmiste, sillä tehokkain valmiste on se, jota sinun on helppoa ja mukavaa käyttää. Asiantuntijamme auttavat sinua tarvittaessa oikean valmisteen valinnassa.

Kenelle ja milloin magnesium-valmisteet sopivat?

Valikoimaamme kuuluvat magnesium-tuotteet ovat turvallisia ja soveltuvat magnesiumin puutteen hoitamiseen ja estämiseen. Tuotteista on hyötyä erityisesti silloin, kun sinulla on magnesiumin puutos tai riski sellaisen kehittymiseen esimerkiksi lääkityksesi vuoksi.

Ymmärrämme, että joskus elämässä voi tulla tilanteita, joissa on haastavaa saada kaikkia tarvittavia ravinteita ruoasta. Ei hätää, olemme täällä sinua varten ja haluamme tarjota apua näihin tilanteisiin!

Magnesiumin puute voi ilmetä monella tavoin muun muassa väsymyksenä, pahoinvointina, lihaskramppeina, vapinana ja jopa kouristeluna, mikäli puutostila on vaikea. Magnesiumia poistuu erityisen paljon esimerkiksi runsaan alkoholin käytön, diureettilääkityksen tai ripulin vuoksi. Myös silloin, kun magnesiumin saanti on vähäistä esimerkiksi siksi, että ruokavaliosi on yksipuolinen vaikka allergioiden vuoksi, tai sinulla on ravinteiden imeytymiseen vaikuttavia sairauksia, saatat hyötyä lisäravinteista.

Voit saada lisätietoa elimistösi tilasta ja mahdollisten oireiden syystä esimerkiksi laboratoriokokeiden ja muiden lääketieteellisten tutkimusten avulla. 

 

Lue lisää magnesiumin hyödyistä