CALCICHEW APPELSIINI 500 mg 100 kpl purutabl

Saatavilla
10,77 €

Calcichew 500 mg -purutabletit sisältävät kalsiumia, joka on luun muodostuksen kannalta tärkeä aine. Niitä käytetään kalsiumin puutteen hoitoon ja ehkäisyyn sekä osteoporoosihoidon tukena.

Vaikuttava aine

KALSIUMKARBONAATTI

Käyttötarkoitus

Kalsiumin puutteen ehkäisy ja hoito sekä luukadon eli osteoporoosin ehkäisy ja hoito muun hoidon lisänä. Lääkärin määräämänä voidaan käyttää myös fosfaatin sitojana, jos veressä on runsaasti fosfaattia.

Annostus

Tavanomainen annos aikuisille on 1-3 purutablettia ja lapsille 1-2 purutablettia päivässä. Fosfaatin sitojana käytetään lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Purutabletti voidaan imeskellä tai pureskella ennen nielemistä. Yleensä lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Käytettäessä fosfaatin sitojana tabletit tulisi ottaa aterioiden yhteydessä, jotta fosfaatti sitoutuu ruokaan.

Vaikutustapa

Osa valmisteen sisältämästä kalsiumista imeytyy verenkiertoon ohutsuolesta. Sitä varastoituu luustoon, jota se vahvistaa.

Haittavaikutukset

Lääke ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää tavanomaisina annoksina raskauden ja imetyksen aikana. Raskauden aikana kalsiumin saanti ei saa ylittää 1500 mg vuorokaudessa.

Säilytys

Alle 30 °C, tiiviisti suljettuna ja kosteudelta suojattuna.

Ulkonäkö

Pyöreä, valkoinen, päällystämätön ja kupera tabletti, jossa voi olla pieniä täpliä.

Tuotetiedot
SKU 479535
EAN 7046264795354
Markkinoija Takeda Oy
Brändi Calcichew
Tuoteryhmät