Clearblue digitaalinen ovulaatiotesti 10 kpl kahden hormonin tasot

Saatavilla
46,70 €
Vertailuhinta: 4.67€/kpl

Clearblue® Advanced Digital -ovulaatiotesti toimii eri tavalla kuin muut ovulaatiotestit, sillä se on suunniteltu tunnistamaan kaksi hormonia, estrogeenin ja LH:n. 

Clearblue® Advanced Digital -ovulaatiotesti toimii eri tavalla kuin muut ovulaatiotestit, sillä se on suunniteltu tunnistamaan kaksi hormonia, estrogeenin ja LH:n. Kun testi havaitsee estrogeenitason nousun, se ilmoittaa korkeasta hedelmällisyydestä näytössä vilkkuvalla hymynaamalla. Testi ilmoittaa korkeasta hedelmällisyydestä myös seuraavina päivinä odottaessaan LH-huippua. Kun LH-huippu havaitaan, testi ilmoittaa huippuhedelmällisyydestä yhtäjaksoisesti näkyvällä hymynaamalla.


Ovulaatiotesti

Joskus raskaaksi tuleminen voi olla haastavaa ja vaatia suunnittelua. Haluamme olla tukenasi perheenlisäyksen suunnittelussa ja hankkimisessa. Kauttamme saatavat ovulaatiotestit, kuten ClearBlue kahden hormonin ovulaatiotesti, voivat helpottaa raskaaksi tulemista ja auttaa yhdyntöjen ajoittamisessa.


Ovulaatiotestit ovat nimensä mukaan testejä, joiden avulla voit selvittää ovulaation ajankohdan. Alla opit lisää siitä, mikä ovulaatio on ja mikä sen merkitys on. Lisäksi saat tietoa siitä, miten testejä käytetään, kenelle ne sopivat ja mikä tekee ClearBlue kahden hormonin ovulaatiotestistä erityisen.


Kuukautiskierto ja ovulaatio lyhyesti selitettynä


Kuukautiskierto tarkoittaa kerran kuussa naisen elimistössä tapahtuvaa prosessia, joka alkaa kuukautisvuodon alusta ja päättyy seuraavan vuodon alkuun. Tyypillisesti yhden kuukautiskierron pituus on noin 25-30 päivää, josta ensimmäiset 3-6 päivää ovat vuotopäiviä ja noin kierron puolivälissä on tyypillisesti ovulaatio. 


Ovulaatio tarkoittaa munasolun irtoamista munasarjasta ja ovulaation aikaan nainen on hedelmällisimmillään, eli raskaaksi tulemisen todennäköisyys on suurimmillaan, mikäli ovulaation aikaan tai juuri sitä ennen on yhdyntöjä. Ennen ovulaatiota kohdun limakalvo on alkanut paksuuntua, jotta hedelmöittyneen munasolun olisi helppo kiinnittyä limakalvoon. Mikäli raskaus ei ala, paksuuntunut limakalvo vuotaa kuukautisvuotona ulos. Mikäli raskaus alkaa, kuukautiset jäävät pois. Raskauden voit varmistaa kotona tehtävillä raskaustesteillä tai verikokeella.


Kuukautiskiertoa säätelevät hormonit. Kierron alkuvaiheessa follikkeleja stimuloivan hormonin, eli FSH:n pitoisuus on korkea. Seuraavaksi nousevat lutenisoivan hormonin, LH:n sekä estrogeenin pitoisuudet. LH ja estrogeeni yhdessä saavat aikaan ovulaation ja siksi näiden hormonien määrän kohoaminen tarkoittaa sitä, että raskaaksi tulemisen  todennäköisyys on korkea. Loppukierrossa LH:n ja estrogeenin pitoisuudet laskevat ja progesteronin pitoisuus aluksi kohoaa ja sitten laskee, mikäli raskaus ei ole alkanut. Tämä saa kuukautisvuodon alkamaan.


Raskaaksi tulemisen kannalta parhaita päiviä yhdynnöille ovat tyypillisesti kuukautiskierron puoliväliin ja hieman sitä ennen osuvat päivät. Voit seurata kiertoasi esimerkiksi kalenterin avulla. Mikäli haluat varmistua ovulaation ajankohdasta, voit hyödyntää ovulaatiotestejä ja näin onnistua yhdyntöjen ajoittamisessa vieläkin paremmin. 


Mikä on ClearBlue kahden hormonin ovulaatiotesti?

Valtaosa ovulaatiotesteistä mittaa pelkän LH:n pitoisuutta ja sen avulla pyrkii arvioimaan ovulaation ajankohtaa. ClearBlue kahden hormonin ovulaatiotesti tarjoaa kuitenkin enemmän ja määrittää kahden hormonin - LH:n ja estrogeenin pitoisuudet naisen virtsasta. Näin testi tarjoaa perinteistä testiä tarkemman arvion hedelmällisimmistä päivistäsi. 


Testin havaitessa estrogeenitason kohoamisen, se ilmoittaa vilkkuvalla hymynaamalla korkeasta hedelmällisyydestä. Havaitessaan LH-huipun testi näyttää yhtäjaksoisesti hymynaamaa. LH-huipun ajankohta on korkeimman hedelmällisyyden ajankohta.


Mihin ja kenelle ovulaatiotestit sopivat?

Ovulaatiotestit sopivat hedelmällisessä iässä oleville raskautta suunnitteleville henkilöille. Testi tehdään naisen virtsasta ja sen avulla voidaan selvittää ovulaation ajankohta, eli päivät, jolloin on suurin todennäköisyys saada raskaus alkamaan. Ovulaatiotestit ovat erityisen hyödyllisiä, jos naisella on epäsäännöllinen kierto, jolloin kalenterin avulla ovulaation ajankohdan arvioiminen on haastavaa.


Ovulaatio ei tapahdu kuukautisten aikaan, joten testejä on turha tehdä tällöin. Kuukautisten päätyttyä alkukierrosta kierron puoliväliin sen sijaan on optimaalinen aika tehdä ovulaatiotestejä ja selvittää ovulaation ajankohtaa. Mikäli raskaus ei ala, voidaan testaus toistaa seuraavissa kierroissa. Vaikka olisitte ajoittaneet päivät täydellisesti, on täysin normaalia, ettei raskaus silti välttämättä ala ensimmäisellä yrittämällä. Koettakaa siis olla ahdistumatta ja jatkaa yrittämistä, vaikkei heti tärppäisikään.

Kirjoita arvostelu
Olet arvostelemassa:Clearblue digitaalinen ovulaatiotesti 10 kpl kahden hormonin tasot
Arviosi
SKU:
2109403
EAN:
4015600775100
Pakkauskoko:
10 kpl
Markkinoija:
Teva Finland
Tuotemerkki: