MELATONIN VITABALANS 5 mg 10 fol tabletti

4,76 € 5,01 €
Vertailuhinta: 0.50 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Melatonin Vitabalansin vaikuttava aine, melatoniini, on elimistön luontaisesti tuottama hormoni. Valmiste on tarkoitettu käytettäväksi lyhytaikaisesti aikaerorasitukseen aikuisille eikä sitä saa käyttää muihin käyttötarkoituksiin. Ei alle 18-vuotiaille lapsille.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

MELATONIINI

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten aikaerorasituksen (jet lag) lyhytaikaiseen hoitoon. Lääkärin määräyksellä sitä voidaan käyttää myös unettomuuden hoitoon 6–17‑vuotiaille lapsille, joilla on tarkkaavuus‑ ja ylivilkkaushäiriö (ADHD).

Annostus

Reseptivalmisteita otetaan lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa suositeltu annos aikuisille on yksi 3 mg tabletti illalla tavalliseen nukkumaanmenoaikaan paikallista aikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja enintään 4 vuorokauden ajan. Jos 3 mg annos ei lievitä oireita riittävästi, voidaan sen sijaan ottaa yksi 5 mg tabletti paikalliseen nukkumaanmenoaikaan. Suurin sallittu päiväannos on 5 mg vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa. 5 mg tabletissa on jakouurre osiin jakamisen helpottamiseksi, jos kokonaisena nieleminen on vaikeaa. Melatoniini tulisi ottaa kaksi tuntia ennen ruokailua tai kaksi tuntia ruokailun jälkeen. Alkoholia ei pidä käyttää samanaikaisesti, koska se heikentää melatoniinin tehoa ja voi mahdollisesti voimistaa joitakin aikaerorasituksen oireita.

Vaikutustapa

Lääke sisältää elimistön omaa melatoniini-hormonia, joka lisää univalmiutta ja auttaa elimistöä sopeutumaan vuorokausirytmin muutoksiin.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa vain harvoin haittavaikutuksia. Lääke saattaa aiheuttaa uneliaisuutta, joten liikenteessä suositellaan varovaisuutta.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

3 mg: Valkoinen tai beige, pyöreä, kupera tabletti, jossa merkintä ”7”. Halkaisija 7 mm.5 mg: Valkoinen tai beige, kapselinmuotoinen, jakouurteellinen tabletti. Tabletin leveys 5 mm ja pituus 10 mm. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Tuotetiedot

Pakkauskoko10 g
Päiväys 31.10.2027
Brändi Melatonin Vitabalans
Markkinoija Vitabalans
SKU 560609
EAN 6410530100189
Kategorioita