Melatoniini

Suodata
Tuoteryhmä
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Apteq Melatoniini Comp 1,9 mg 100 tabl
  Rating:
  100%
  21,80 €
 2. Melarest Melatoniini Extra Vahva mint 100 tabl 1,9 mg
  20,90 €
 3. Melarest Melatoniini Extra Vahva 60 tabl salmiakki-lakritsi 1,9 mg
  15,39 € 17,10 €
 4. Melarest Melatoniini pitkävaikutteinen 90 tabl 1,9 mg
  20,90 €
 5. Ainoa melatoniini 1,9mg 100 kaps
  18,80 €
 6. Melarest Melatoniini Extra Vahva 60 tabl mansikka 1,9 mg
  15,39 € 17,10 €
Aseta nousevaan järjestykseen

Melatoniini

Jokaisella on luultavasti ajoittain ongelmia nukkumisen ja nukahtamisen kanssa. Tämä voi johtua esimerkiksi matkustamisesta, stressistä tai arjen odottamattomista tapahtumista. Tilapäisen unettomuuden, aikaerorasituksen sekä vuorokausirytmin ongelmien hoitoon on onneksi saatavilla itsehoitolääkkeitä ja muita tuotteita. Useissa näistä pääosassa on yöhormoni eli melatoniini.

 

Löydät laadukkaat ja luotettavat melatoniinia sisältävät tuotteet Olo-apteekin monipuolisesta valikoimasta. Tutustu erilaisiin melatoniinivalmisteisiin ja valitse omaan käyttöösi parhaiten sopiva sekä riittävästi melatoniinia sisältävä tuote. Olo-apteekista saat kätevät, juuri sopivan määrän sisältävät melatoniinitabletit, -jauheet ja -suihkeet. Lue lisää tuotteista ja melatoniinista Olo-apteekin sivuilta ja tilaa tuotteet netistä.

 

Mitä on melatoniini?

Melatoniini on hormoni, jota syntyy ihmisen käpyrauhasessa. Ihmisen väliaivojen yläosassa sijaitseva käpyrauhanen säätelee melatoniinin tuotantoa ja eritystä kehoon esimerkiksi valon ja vuorokauden ajan perusteella. Päivällä valoisassa ympäristössä melatoniinin määrä on pieni, mutta päivän edetessä ja valon hämärtyessä käpyrauhasen tuottaman melatoniinin määrä kasvaa. Tästä syystä melatoniinia kutsutaan myös pimeähormoniksi. Melatoniinin eritys kiihtyy nukkumaanmenoajan lähestyessä, ja tämän seurauksena ihminen alkaa tuntea itsensä väsyneeksi. 

 

Mikä voi aiheuttaa ongelmia nukahtamisen kanssa?

Melatoniinin luonnollinen tuotanto voi kuitenkin häiriintyä monista syistä. On myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikeuttaa nukahtamista. Näihin kuuluvat:

 

 • älylaitteet ja sinistä valoa tuottavat laitteet, kuten tietokoneet ja puhelimet
 • valoisa ympäristö
 • aikaerorasitus
 • alkoholi ja muut päihteet
 • runsas kofeiinin nauttiminen aiemmin päivällä ja lähellä nukkumaanmenoa
 • stressi

 

Melatoniinivalmisteet ja niiden käyttö

Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa, heräilet usein keskellä yötä tai sinun on vaikea nukahtaa uudestaan heräämisen jälkeen, voi yllämainittujen seikkojen korjaaminen auttaa. Aina ei ole kuitenkaan helppoa vaikuttaa nukahtamiseen ja nukkumiseen itse tai syy unettomuuteen ei ole selvillä. Tällöin voit auttaa unta ja nukahtamista esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa otettavalla melatoniinia sisältävällä ravintolisällä.

 

Esimerkiksi Olo-apteekissa myytävät melatoniinituotteet voidaan ottaa suun kautta nautittavana tablettina, jauheena, suihkeena tai iholle levitettävänä voiteena. Ota melatoniini noin tunti ennen nukkumaanmenoa, jolloin melatoniini ehtii vaikuttaa kehossa. Oikeaan aikaan nautittu melatoniini helpottaa nukahtamista sekä voi parantaa unen laatua, joten tunnet itsesi virkeämmäksi ja levänneeksi aamulla herätessäsi. 

 

Melatoniinivalmisteiden vahvuus vaihtelee eri tuotteiden ja merkkien välillä, mutta suositeltu annostus aikuisille on yleensä 1-3 milligrammaa (mg). Kannattaa kuitenkin aloittaa melatoniinin käyttö miedommalla tuotteella, esimerkiksi 1 milligrammalla tai jopa pienemmällä annoksella. Useat tuotteet voivat sisältää esimerkiksi 1 mg melatoniinia ja vahvemmissa valmisteissa melatoniinia on annoksessa muun muassa 1,9 mg.

 

Jos sinua vaivaa unettomuus, ota tuotteen suositeltu annos melatoniinia, yleensä noin 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos sinua puolestaan vaivaa matkustamisesta johtuva aikaerorasitus eli ns. “jetlag”, ota melatoniini samalla tavalla lähellä nukkumaanmenoa ensimmäisenä matkapäivänä sekä muutamana seuraavana päivänä tämän jälkeen.

 

Melatoniini - Helpotusta ennen nukkumaanmenoa

Jos kaipaat apua nukahtamiseen tai sinulla on edessä matka ja tarvitset jotain aikaerorasituksen helpottamiseen, tutustu Olo-apteekin melatoniinivalmisteisiin. Melatoniini sopii käytettäväksi useimmille, eikä siitä yleensä synny haitallisia oireita. Yleisesti melatoniinia on turvallista käyttää itsehoitolääkkeenä tilapäisesti unettomuuteen, palauttamaan häiriintynyttä vuorokausirytmiä sekä aikaerorasituksen helpottamiseen. 

 

Melatoniinia ei kuitenkaan kannata käyttää yhdessä esimerkiksi alkoholin tai varfariinin kanssa. Muista myös tutustua eri tuotteiden pakkausselosteisiin, tuotetietoihin ja ainesosiin ennen melatoniini käytön aloittamista. Tuotetiedot ja käyttöohjeet löydät myös Olo-apteekin verkkokaupasta tuotteiden omilta sivuilta. Jos unettomuus jatkuu eikä sille löydy syytä, kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.