OTRIVIN MENTHOL SÄILYTYSAINEETON 1 mg/ml 10 ml nenäsumute, liuos Freepod-pumppu

8,54 € 8,99 €
Vertailuhinta: 0.32 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Otrivin Menthol 1 mg/ml on mentolintuoksuinen nenäsumute, joka lievittää nenän tukkoisuutta. Nenäsumutteen vaikuttava aine ksylometatsoliini supistaa nenän limakalvon verisuonia. Vaikutus alkaa nopeasti ja kestää noin 10 tuntia. Säilytysaineeton. Lyhytaikaiseen käyttöön aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

KSYLOMETATSOLIINIHYDROKLORIDI

Käyttötarkoitus

Nenän limakalvon turvotuksen vähentäminen tilapäisesti nuhan ja poskiontelotulehduksen yhteydessä. Välikorvatulehduksessa se auttaa vähentämään limakalvoturvotusta nenässä ja nielussa. Lääkärin määräyksestä voidaan käyttää myös nenäntähystyksen yhteydessä.

Annostus

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset voivat annostella yhden suihkeen kumpaankin sieraimeen tarvittaessa 3 kertaa päivässä. Lääkettä saa käyttää kumpaankin sieraimeen enintään kolme kertaa päivässä. Otrivinia voidaan käyttää yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan. Ei alle 12-vuotiaille.

Lääkkeen ottaminen

Sumute annostelee tietyn suuruisen annoksen kerralla. Nenä on niistettävä aina ennen lääkkeen ottamista. Pullon kärjen päällä oleva muovisuojus poistetaan. Ennen ensimmäistä käyttökertaa (tai jos valmistetta ei ole käytetty yli 6 päivään tai sumutetta ei tule lääkettä otettaessa) sumutepumppu saatetaan käyttökuntoon painamalla sitä neljä kertaa. Pullon kärki viedään sieraimeen ja suihkutetaan kerran voimakkaasti. Sama toistetaan toiseen sieraimeen. Otettaessa sumutetta kannattaa hieman hengittää samalla nenän kautta sisään, jolloin lääke leviää tasaisemmin nenäonteloon. Pullon kärjen suojus laitetaan paikalleen käytön jälkeen. Päivän viimeinen lääkeannos kannattaa ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa.

Vaikutustapa

Ksylometatsoliini supistaa nenän pieniä verisuonia, jolloin turvotus laskee ja kirkkaan liman eritys vähenee. Vaikutus alkaa muutamassa minuutissa ja kestää useita tunteja. Lisäksi valmiste sisältää viilentäviä tuoksuaineita, mentolia ja eukalyptolia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, pahoinvointia, nenän limakalvojen kuivumista tai epämiellyttävää tunnetta nenässä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valmisteen kuvaus: kirkas tai valkeahko mentolilta ja eukalyptolilta (kineoli) tuoksuva liuos.

Tuotetiedot

Pakkauskoko28 g
Päiväys 30.6.2026
Brändi Otrivin
Markkinoija Haleon Finland Oy
SKU 180539
EAN 7046261805391
Kategorioita