Lääkeannostelijat ja dosetit

Suodata
Rajaa:
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Pharmacare lääkeannostelija musta/kulta
  Arvio:
  92%
  8,40 €
 2. Pharmacare lääkeannostelija sateenkaari 1 kpl
  Arvio:
  92%
  24,80 €
 3. APTEEKKI Viikkodosetti 1 lokero/päivä 1 kpl
  Arvio:
  70%
  6,20 €
 4. APTEEKKI Dosetti, 1 Viikon Lääkitykselle, 2 Lokeroa/Päivä 1 kpl
  Arvio:
  100%
  12,40 €
 5. Pharmacare lääkeannostelija single
  8,40 €
 6. Dosett Maxi Red FI 205x133x38 1 kpl
  Arvio:
  60%
  26,30 €
 7. Dosett Medi Turquoise FI 155x102x25 1 kpl
  Arvio:
  100%
  14,60 €
 8. Dosett Medi Blue FI 155x102x25 1 kpl
  Arvio:
  100%
  14,60 €
 9. Pharmacare lääkeannostelija 12 kpl single
  92,70 €
 10. Pharmacare lääkeannostelija 12 kpl musta/kulta
  92,70 €
  Ei saatavilla
Aseta nousevaan järjestykseen

Lääkeannostelijat ja dosetit

Onko sinulla tai läheiselläsi haasteena lääkkeiden annosten ja ottoajankohtien muistaminen? Toisinaan esimerkiksi kiireinen työ, epäsäännöllinen elämänrytmi, muistisairaus tai monimutkainen lääkelista voi vaikeuttaa lääkitysten muistamista. Muistamisen haasteita ei tarvitse hävetä ja niihin on mahdollista saada edullisesti apua kauttamme saatavilla lääkeannostelijoilla ja doseteilla. Alla opit, mitä lääkeannostelijat ja dosetit ovat, mihin ja miten niitä voi käyttää ja miten eri tuotteet eroavat toisistaan. Mikäli sinulle jää kysyttävää, ystävällinen henkilökuntamme auttaa sinua mielellään tarpeisiisi parhaiten sopivan tuotteen löytämisessä.

Mitä ovat lääkeannostelijat ja dosetit?

Lääkeannostelijat ja dosetit ja ovat nimiensä mukaisestit tuotteita, joita käytetään lääkkeiden annosteluun esimerkiksi viikolle tai kuukaudelle. Dosettien ja lääkeannostelijoiden tehtävä on helpottaa lääkkeiden oton muistamista. Käytännössä suosittelemme, että sinulla tai lääkkeidesi jakamisesta huolehtivalla läheiselläsi on ajantasainen lääkelista, jonka mukaan lääkkeet jaetaan esimerkiksi viikon tai kuukauden välein dosettiin tai annostelijaan. Muista lääkkeitä jakaessasi tarkistaa listalla ja pakkauksessa olevan lääkkeen vahvuus, tablettien määrä ja kellonaika, jolloin ne tulisi ottaa. Varmista myös, ettei lääkkeen päiväys ole ylittynyt, sillä vanhentuneen lääkkeen teho ei välttämättä ole toivotunlainen. Lääkkeiden käyttäjä ottaa lääkkeet dosetista tai annostelijasta lääkelistansa mukaisena ajankohtana. Dosetin tai annostelijan avulla mahdolliset unohdukset on helppo huomata ja toisaalta, käyttäjä ei ota vahingossa lääkkeitään moneen kertaa, mikäli näkee dosetista tai annostelijasta, että on jo ottanut lääkkeet.

Mihin ja miten lääkeannostelijoita ja dosetteja voi käyttää?

Lääkeannostelijat ja dosetit sopivat lääkkeiden sekä lisäravinteiden, kuten vitamiinien annosteluun. Voit jakaa lääkeannostelijaan tai dosettiin niin kerran päivässä otettavat lääkkeet kuin useammin päivässä otettavat lääkkeet. Tyypillisesti yhteen annostelijaan mahtuu viikon lääkkeet. Halutessasi voit hankkia useamman annostelijan ja jakaa lääkkeet vaikkapa kerran kuussa koko kuukaudelle.

Miten lääkeannostelija- ja dosettivaihtoehdot eroavat toisistaan?

Lääkeannostelijoiden ja dosettien keskeisiä eroja ovat 1) mille ajalle dosetti on suunniteltu, 2) montako lääkkeenotto kertaa per päivä dosetissa on, 3) millä kielellä dosetti on, 4) millainen muotoilu dosetissa on. Muita eroja ovat muun muassa merkki ja hinta. Näitä voit käyttää lisäkriteereinä valinnan tukena, mikäli keskeisten kriteerien avulla löydät useita sopivia vaihtoehtoja. Dosetit ja lääkeannostelijat on tyypillisesti suunniteltu yhdelle viikolle, eli siinä on tilaa lääkkeille seitsemäksi päiväksi. Mikäli sinun tarvitsee jakaa lääkkeet kerralla pidemmälle ajalle, voit tarvittaessa hankkia useamman dosetin. Lääkkeenottokertojen määrä kannattaa tarkistaa omasta lääkelistastasi ennen dosetin hankintaa. Dosetteja on tyypillisesti tarjolla 1-5 lääkkeenottokertaan per päivä. Kielen osalta dosettimme ovat pääosin suomen- tai ruotsinkielisiä, mutta myös englanninkielisiä vaihtoehtoja voi olla tarjolla. Muotoilu, kuten dosetin fyysinen koko ja väri vaikuttavat esimerkiksi dosettia mukaan ottaessa kuljettamisen helppouteen ja tyyliin. Löydät ajankohtaisen valikoiman, tuotetiedot ja tuotekuvat näiltä nettisivuilta.