Hilse ja kutiava päänahka

Hilse ja kutiava päänahka
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 62

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 62

Tilaamasi tuotteet

Hilse ja kutiava päänahka

Hilse on yleinen vaiva, johon jokainen törmää luultavasti jossain vaiheessa elämäänsä. Onneksi hilseen hoitoon on tarjolla hyviä apukeinoja, jotka tepsivät hilseeseen tehokkaasti myös kotikäytössä. Löydät luotettavat tuotteet kutiavan päänahan ja hilseen hoitoon myös Olo-apteekin verkkokaupasta. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti myös itsehoitolääkkeitä hilseen hoitoon. Mutta mitä hilse oikein on ja mistä kutiava päänahka voi johtua? Lue lisää niin kerromme tarkemmin hilseestä sekä siitä, miten hoidat hiuspohjan ja hilseilevän ihon kuntoon helposti kotonasi. 

 

Mitä on hilse ja mistä hilseilevä päänahka voi johtua?

Normaalisti päänahan kuolleita ihosoluja ei huomaa ja ne putoavat pois normaalisti. Hilseen tapauksessa asia on kuitenkin toisin ja syynä voi olla tulehdus päänahassa. Hilseily on seurausta päänahan ihon normaalia nopeammasta uusiutumisesta. Normaalisti päänahka uusiutuu noin 6-10 viikon välein, mutta tulehtuneella iholla tähän voi mennä vain 10 päivää. Tästä syystä kuolleita ihosoluja kertyy enemmän ja ne myös näkyvät helposti valkoisina hiutaleina hiuksissa.

 

Hilseen lisäksi päänahka usein kutiaa voimakkaasti. Syitä hilseilyyn voivat olla esimerkiksi kuiva ilma vaikkapa talvella sekä muun muassa follikuliitti eli päänahan krooninen karvatuppitulehdus, psoriasis ja ruusufinni. Myös jotkin hiustenhoitoaineet voivat aiheuttaa hilseilyä ja päänahan kutinaa. Vaikka hilse ei sinänsä ole vakava vaara, voivat sen oireet olla kiusallisia ja vaivaavia, minkä lisäksi hilseily ja kutiava päänahka kertovat päänahan huonosta kunnosta tai muusta vaivasta.

 

Hilseen ja kutiavan päänahan hoito

Vaikka hilseily ja kutiava päänahka ovat kiusallisia vaivoja, ne on mahdollista hoitaa kotikonstein. Miten hiuksia ja päänahkaa sitten tulisi hoitaa? Ensiksi tärkeintä on hiusten huolellinen ja päivittäinen pesu. Riippuen hiusten pesemiseen käytetystä tuotteesta, hiukset voi pestä shampoolla muutaman kerran viikossa. Vaikka päänahasta ja hiuksista huolehtiminen on ensisijainen hoito hilsettä vastaan, voi myös terveellisellä ruokavaliolla olla myönteisiä vaikutuksia hilseilyn ja kutiavan päänahan aiheuttamiin ongelmiin. Hilseily voi johtua myös stressistä, joten stressin vähentäminen mahdollisuuksien mukaan saattaa olla toimiva ratkaisu.

 

Hilseshampoo

Koska paras ase päänahan kutinaa ja näkyvää hilsettä vastaan on hiusten riittävä ja huolellinen pesu, kannattaa panostaa laadukkaaseen hilseshampooseen. Omille hiuksille sopiva hilseshampoo lievittää tehokkaasti päänahan kutinaa ja auttaa poistamaan hilseen. Olo-apteekista löydät monipuolisesti erilaisille hiuksille ja hiustyypeille sopivat hilseshampoot sekä erikoistuotteet päänahan hoitoon.

 

Hilseshampoo on suunniteltu varta vasten hilseilevälle ja ärtyneelle päänahalle. Useimmille sopiva pesuaine on mieto ja hajusteeton hilseshampoo, joka auttaa rauhoittamaan ärtynyttä päänahkaa sekä poistamaan ja ehkäisemään hilsettä. Tutustu käyttämääsi hilseshampooseen ja pidä huoli, että shampoo on riittävän mieto omalle päänahallesi. Toinen vaihtoehto ovat hiustenhoitoon tarkoitetut erikoistuotteet sekä öljyt, jotka myös soveltuvat hilseilevän ja kutiavan päänahan hoitoon.

 

Apua hilseilyyn ja kutiavan päänahan hoitoon Olo-apteekista

Kun hilse ja ärtyneen päänahan kutina vaivaavat, löydät apua Olo-apteekista. Tutustu erilaisiin hilseshampoihin sekä muihin hiustenhoitotuotteisiin löytääksesi tuotteen, joka sopii omaan päähäsi. Jos kotikonstit eivät tehoa, on kuitenkin aika kääntyä lääkärin puoleen. Kuivan ilman ja pienen ihottuman lisäksi hilseily voi johtua myös esimerkiksi psoriasiksesta tai muusta vaivasta, joka saattaa vaatia oman erikoishoitonsa. 

 

Tutustu hilseshampooseen ja muihin tuotteisiin Olo-apteekin verkkokaupassa. Muista myös lukea tuotteen käyttöohje tarkkaan ennen käyttöä. Olo-apteekista löydät myös muut tuotteet hiusten hyvinvointiin, kuten shampoot ja hoitoaineet. Lisää tietoa löydät tuotteiden omilta tuotesivuilta.