Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 45

Tilaamasi tuotteet

 1. Priorin shampoo 200 ml
  Arvio:
  82%
  13,70 €
 2. Plantur 39 ruskea sävyttävä 250 ml fytokofeiinishampoo
  Arvio:
  94%
  17,90 €
 3. Mark Birch Triple Action Scalp Therapy 250 ml Shampoo
  Arvio:
  90%
  33,30 €
 4. Plantur 39 fytokofeiinihoitoneste 200 ml
  Arvio:
  94%
  17,90 €
 5. Priorin liuos 50 ml
  Arvio:
  80%
  37,00 €
 6. Plantur 39 fytokofeiinishampoo 250 ml ohuet ja hauraat hiukset
  Arvio:
  93%
  17,90 €
 7. ROGAINE 50 mg/ml 3 x 60 ml liuos iholle 2 annostelijaa
  85,42 € 95,98 €
 8. Priorin Extra 120 kaps + lahjaksi shampoo 200ml
  Arvio:
  100%
  66,40 €
 9. Mark Birch TR 3 Scalp Therapy Lotion 50 ml
  Arvio:
  95%
  53,90 €
 10. Puhdas+ Rosemary Hair Water - Rosmariini hiusvesi 100ml
  12,40 € 18,60 €
 11. Plantur 39 ruskea sävyttävä 150 ml hoitoaine
  Arvio:
  83%
  17,30 €
 12. Sebamed Anti-Hairloss Shampoo 200 ml
  Arvio:
  100%
  7,40 €
 13. Plantur 39 fytokofeiinishampoo 250 ml värjätyt ja rasittuneet hiukset
  Arvio:
  93%
  17,90 €
 14. Plantur 39 vaalea fytokofeiiinishampoo 250 ml sävyttävä
  Arvio:
  89%
  17,90 €
 15. Biorion tuuheuttava ja ravitseva hoitoaine 250 ml putkilo
  Arvio:
  100%
  9,75 € 13,00 €
 16. Plantur 39 hoitoaine 150 ml värjätyt ja käsitellyt hiukset
  Arvio:
  90%
  17,30 €
 17. Mark Birch R&B Antioxidant Shampoo 250 ml
  Arvio:
  70%
  27,70 €
 18. ROGAINE 50 mg/ml 60 ml liuos iholle 2 annostelijaa
  37,96 € 39,96 €
 19. Nurme Castor Oil risiiniöljy 100 ml
  Arvio:
  90%
  14,40 €
 20. Mark Birch R&B Antioxidant Condiotioner 250 ml
  Arvio:
  93%
  27,70 €
 21. Cutrin Bio+ Strenghtening Scalp Serum For Women seerumi naisten hiusten kasvatu
  18,60 €
 22. Cutrin Bio+ Energy Boost Scalp Serum For Men seerumi miesten hiustenlähtöön 100
  18,60 €
 23. Cutrin Bio+ Strenghtening Shampoo For Women naisten hiusten kasvatukseen 250 ml
  18,60 €
 24. Biorion stimuloiva hoitoneste 150 ml
  14,63 € 19,50 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 45

Tilaamasi tuotteet

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen on usein hoidettavissa

Hiukset ovat tärkeä osa persoonaamme. Kun hiustenlähtö ja kaljuuntuminen vaivaa, aiheuttaa se yleensä ongelmia myös itseluottamukseen. Hiustenlähtöä ehkäisevät shampoot, hiuspohjan hoitotuotteet ja ravintolisät hiuksille voivat tuoda avun ongelmaan.

Jos huomaat itselläsi poikkeuksellista hiustenlähtöä, on fiksua selvittää syy ajoissa. Näin vaivaa päästään hoitamaan nopeasti ja siihen pystytään todennäköisemmin vaikuttamaan. 

Tämä on tärkeää, sillä jos hiustupet kuolevat hiustenlähdön yhteydessä, ei uusia hiuksia ole enää hoidoilla mahdollista saada kasvamaan kaljuuntuneille alueille.

 

Hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo

Shampoita on paljon erilaisia – esimerkiksi kosteuttavia, tuuheuttavia sekä hiustenlähtöä ehkäiseviä. Hiustenlähtöä ehkäisevät shampoot sisältävät usein hiusjuuria vahvistavia ja hiusten kasvua tukevia ainesosia. Mikäli hiuksesi ovat ohentuneet, hauraat tai kärsit hiustenlähdöstä, suosittelemme kokeilemaan hiustenlähtöä ehkäisevää shampoota.

Plantur 39 fytokofeiinishampoo

Plantur 39 fytokofeiinishampoo saa voimansa fytokofeiiniyhdisteistä, jotka aktivoivat ja suojaavat hiusjuuria. Shampoo on kehitetty avuksi ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä ja hiusten ohenemista 40 ikävuodesta lähtien.

Sarjalta löytyy myös sävyttävät fytokofeiinishampoot: valitse ruskea tai vaalea. Sävyttävän shampoon ansiosta harmaat hiukset peittyvät ja väristä tulee vähitellen säteilevämpi.

Cutrin Bio+ Strengthening Shampoo For Women

Cutrin Bio+ Strengthening Shampoo For Women on suunniteltu naisille, jotka kamppailevat ohenevien hiusten kanssa tai niille, jotka haluavat kasvattaa pitkät kutrit. Shampoo sisältää hiusta suojaavaa kauraöljyä sekä F-vitamiinia ja Anagain™-aktiiviainetta.

Priorin shampoo

Priorin shampoo puhdistaa hiuspohjan hellävaraisesti. Sen sisältämät glykoproteiinit stimuloivat hiusten kasvua. Hiuksia ravitseva ja päänahkaa rauhoittava hirssiuute on yksi tämän tuotteen tähtiraaka-aineista. Omenamehu ja B5-provitamiini palauttavat hiusten elinvoiman sekä kosteuttavat tehokkaasti hiuspohjaa.

 

Hiuspohjan hoito – näillä tuotteilla tuet hiusten kasvua

Shampoon lisäksi hiuspohjan hoito esimerkiksi hoitoöljyllä tai hiuspohjaseerumilla auttaa tukemaan hiuspohjan hyvinvointia sekä näin edistämään hiusten kasvua.

Nurme Castor Oil risiiniöljy

Nurme Castor Oil risiiniöljy on hiusten kasvua edistävä öljy, joka on erinomainen vaihtoehto hiuspohjan hoitotuotteeksi. Risiiniöljy on melko paksua, joten suosittelemme sen sekoittamista esimerkiksi kookos- tai manteliöljyyn. Voit kuitenkin levittää öljyä myös suoraan päänahkaan niille alueille, jotka kaipaavat erityistä huolenpitoa.

Minoksidiilia sisältävä Rogaine on tehokas apu kaljuuntumiseen

Rogaine itsehoitolääke annostellaan helposti suoraan hiuspohjaan. Se saa tehonsa minoksidiilista, joka ehkäisee hiustenlähtöä sekä edistää uusien hiusten kasvua henkilöillä, joilla esiintyy perinnöllistä hiustenlähtöä. Rogaine itsehoitolääke sopii miehille ja naisille.

Mádara Growth Boost hiuspohjaseerumi

Mádara Growth Boost hiuspohjaseerumi sisältää kofeiinia, sinkkiä sekä kantarellisienten aminohappoja, jotka yhdessä B3- ja B5-vitamiinien kanssa vaikuttavat hiusten kasvuun. Tämä hiuspohjaseerumi tuuheuttaa hiusjuuresta alkaen. Luonnonkosmetiikkaa.

Priorin liuos

Priorin liuos tekee hiuksista elinvoimaisemmat ja tuuheammat. Sen sisältämä Baicapil-kasviuute vaikuttaa suoraan hiusjuuriin. Liuos annostellaan sellaisenaan hiuspohjaan, mikä tekee tuotteen käytöstä helppoa ja vaivatonta.

 

Sisäistä hoitoa – Priorin® Extra ja Biorion Strong

Hiustenhoitotuotteiden lisäksi on tärkeää pitää huolta siitä, että ravitsee kehoa myös sisäisesti. Terveet hiukset kasvavat terveestä hiuspohjasta ja kehosta. Suosittelemme esimerkiksi Priorin® Extra -hiusravintolisää tai Biorion Strong -valmistetta.

Priorin® Extra -kapselit ravitsevat hiusjuuria sisältäpäin. Priorin® Extra on vitamiini-, kasviuute- ja aminohappovalmiste. Tutkitusti näkyviä tuloksia 12 viikossa.

Biorion Strong tukee hiusten ja kynsien hyvinvointia. Yhdestä kapselista saat runsaasti biotiinia, seleeniä, sinkkiä, rautaa, E-vitamiinia sekä monipuolisesti B-ryhmän vitamiineja.

 

Mikä avuksi miesten hiustenlähtöön?

Miestyyppinen kaljuuntuminen alkaa tyypillisesti päälaen ja ohimoiden alueelta. Samalla miehen otsan hiusraja usein nousee. Paras miestyyppisen perinnöllisen kaljuuntumisen hoito on päänahan säännöllinen ja tiheä, jopa päivittäinen pesu. Hiusten tiheän pesemisen salaisuus on, että se pitää päänahan mikrobimäärän matalana.

Cutrin Bio+ Energy Boost Scalp Shampoo ja Serum

Kuten yllä mainitsimme, on päivittäinen hiustenpesu tärkeää. Suosittelemme valitsemaan hellävaraisen shampoon, kuten Cutrin Bio+ Energy Boost Shampoo For Men. Shampoo on suunniteltu ennenaikaisesta hiustenlähdöstä kärsiville miehille. 

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi shampoon rinnalle kannattaa ottaa käyttöön vahvistava hiuspohjaseerumi. Kokeile esimerkiksi Cutrin Bio+ Energy Boost Scalp Serum For Men. Tämä tuote auttaa tukemaan hiusten kasvua ja virkistää hiuspohjaa.

Minoksidiili apteekista ilman reseptiä

Apteekista ilman reseptiä saatava minoksidiili voi vähentää hiustenlähtöä tai jopa kasvattaa uusia hiuksia. Rogaine on minoksidiilia sisältävä liuos, joka annostellaan hiuspohjaan.

Mikäli hiustenlähtö on runsasta, voi lääkärin kautta saada kaljuuntumisen hoitoon myös suun kautta otettavia valmisteita.

 

Tukistuskoe auttaa selvittämään, onko hiustenlähtö normaalia

Koska hiukset ovat jatkuvasti eri vaiheissa elinkaartaan, meiltä kaikilta irtoaa hiuksia päivittäin. Aikuiselta irtoaa päivässä noin 50-100 hiusta. Hiustenpesun yhteydessä hiuksia saattaa kerralla irrota vielä reilusti enemmän. 

Jos epäilet, että kärsit poikkeavasta hiustenlähdöstä, voit selvittää asiaa kotona yksinkertaisella tukistuskokeella. Tee tukistuskoe näin:

Ota pieni tukko hiuksia peukalon ja etusormen väliin ja tukista kevyesti. Hiuksia irtoaa normaalisti 0-3 kerrallaan. Seuraa tilannetta, jos hiuksia lähtee enemmän.

Koska poikkeava hiustenlähtö ei yleensä ole tasaista päänahan kaikissa kohdissa, tee koe erikseen ainakin ohimolla, otsalla, päälaella ja takaraivolla. Jos yhdestä kohdasta irtoaa kerrallaan yli viisi hiusta, kannattaa tilannetta seurata ja tutkia tarkemmin.

 

Ikääntymisen aiheuttama hiusten oheneminen ja harveneminen

Ikääntyessä etenkin naiset kärsivät usein hiusten ohenemisesta. Hiukset harvenevat ja ohenevat, vaikka kyseessä ei olisi varsinainen hiustenlähtö. 

Ikääntyvillä naisilla hiuksen läpimitan pieneneminen ohentaa hiuksia usein enemmän kuin varsinainen hiustenlähtö. Estrogeenin väheneminen nimittäin aiheuttaa naisilla hiusten kasvun hidastumista ja hiusten rakenteellisia muutoksia, joiden vuoksi hiukset harvenevat ja ohenevat. 

Iän aiheuttama hiusten oheneminen on pääosin perinnöllistä, eikä sitä juuri pysty estämään. Perimän suuresta vaikutuksesta huolimatta hiusten kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota ja hoitaa niitä hyvin sekä varmistaa hiuksille tärkeiden ravintoaineiden taja vitamiinien saanti.

 

Erilaiset sairaudet syynä hiustenlähtöön

Erilaiset hiuspohjan eli päänahan sairaudet voivat lyhentää hiusten kasvuvaihetta ja heikentää hiuksia. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi atooppinen ekseema ja tali-ihottuma. Esimerkiksi tali-ihottuma on hyvin yleinen ja sen aiheuttamasta hilseilystä kärsii jopa 15-20% väestöstä. Päänahan tali-ihottumaa voi itsehoitaa glyserolia sisältävällä desinfektioliuoksella. 

Silsa saa hiukset katkeamaan ja karvatuppitulehdusta aiheuttavat sairaudet harventavat hiuksia. Valepälvikalju puolestaan aiheuttaa läiskittäistä, mutta pysyvää kaljuuntumista.

Hiustenlähtöä voivat hiuspohjan sairauksien lisäksi aiheuttaa myös muut sairaudet kuten diabetes, anemia, keliakia ja bakteeri- tai sieni-infektiot.

Hiuspohjan sairaudet sekä muut hiustenlähtöä aiheuttavat sairaudet oireilevat kuitenkin lähes aina myös muilla tavoin. Näistä johtuvaan hiustenlähtöön auttaa vain itse sairauden hoitaminen. 

Jos sinulla on hiustenlähdön lisäksi muita päänahan oireita tai epäilet että taustalla on jokin sairaus, on syytä hakeutua lääkäriin. 

 

Pälvikalju alkaa usein äkillisesti

Alopecia areata eli pälvikalju on autoimmuunisairaus, jonka aiheuttajaa ei tarkasti tunneta. Pälvikaljusta kärsivän elimistö hylkii omia karvojaan, ja hiukset irtoavat juurineen. Päänahan iho on kuitenkin terve. Pälvikalju alkaa yleensä äkillisesti ja sen taudinkuva on arvaamaton.

Pälvikaljua on kolme erilaista muotoa, niistä yleisin on alopecia areata, jossa hiuksia lähtee hajanaisesti. Alopecia areatan alussa hiuksiin ilmestyy yksi tai useampi pyöreähkö kalju alue. Näiden alueiden läpimitta on muutamista milleistä muutamiin sentteihin. Kaljuuntuva kohta saattaa kutista, kihelmöidä tai olla tunnoton.

Pälvet alkavat yleensä muutamassa kuukaudessa vähitellen parantua, mutta uusia kaljuja kohtia voi kuitenkin ilmestyä eri kohtiin. Monet kärsivät pälvikaljusta ajoittain.

Taudin harvinaisempia muotoja ovat alopecia totalis, jossa lähtevät kaikki hiukset sekä alocepia universalis, jossa hiusten lisäksi katoaa myös kaikki muu ihokarvoitus. Sairaus ei ole perinnöllinen eikä mikään sen muoto välttämättä ole pysyvä – on mahdollista, että hiukset ja ihokarvat kasvavat myöhemmin takaisin.

Kun hiukset irtoavat pälvikaljumaisesti ensimmäisen kerran, kannattaa alopecia areata -diagnoosi tarkistaa lääkärissä. Pälvikaljuun ei ole hoitoa. Tarvittaessa lääkäri voi kuitenkin määrätä esimerkiksi vahvaa kortisoniliuosta, jolla voidaan yrittää nopeuttaa hiusten kasvua. Myös hiusten kasvua tukevat itsehoitolääkkeet voivat nopeuttaa hiusten kasvua. 

 

Tuotteet hiustenlähtöön Olo-apteekista

Me Olo-apteekin asiantuntijat olemme koonneet erilaisia tuotteita hiustenlähdön ehkäisemiseksi ja ongelman hoitamiseksi, jotta saisit nauttia terveistä kutreista. 

Valikoimastamme löydät muun muassa hiustenlähtöä ehkäisevät shampoot, hiuspohjan hoitotuotteet ja hiusravintolisät. Autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa.